Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Girgensonam un "Americans" sagrāve Toronto, Lipsbergam četri vārti

Jānis Pārums

Girgensonam un "Americans" sagrāve Toronto, Lipsbergam četri vārti
Zemgus Girgensons
Foto: amerks.com

Aizvadītajā naktī Amerikas Hokeja līgas (NHL) čempionātā smagu zaudējumu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais klubs Ročesteras "Americans", kas izbraukumā ar 1:6 kapitulēja Toronto "Marlies". Savukārt Rietumu hokeja līgā ar veseliem četriem vārtiem izcēlies Roberts Lipsbergs.

Pirmos vārtus "Americans" zaudēja pirmā perioda vidū, kad kļūdījās vairākumā. Pašā perioda izskaņā tika ielaisti vēl vieni vārti, bet pēc otrās trešdaļas viesi zaudēja jau ar 0:3. Noslēdzošajās 20 minūtēs "Americans" ielaida vēl trīs vārtus, taču spēja atzīmēties ar goda vārtiem, gūstot tos mazākumā – 1:6.

Zemgus Girgensons šajā spēlē divreiz meta pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 45 spēlēs šosezon Girgensons izdarījis 65 metienus, nopelnījis 13 (4+9) punktus, 18 soda minūtes un lietderības koeficientu -4.

Jāpiebilst, ka "Americans" un "Marlies" spēlē vienā divīzijā un cīnās par līderpozīcijām tajā. Pateicoties panākumam, šobrīd "Marlies" savu pārsvaru pār Girgensona pārstāvēto "Americans" palielinājusi līdz četriem punktiem (72 pret 68). Rietumu konferencē "Americans" ieņem sesto vietu.

Savukārt savu sezonas vārtiem bagātāko spēli Rietumu hokeja līgā aizvadījis Roberts Lipsbergs, kurš guvis veselus četrus vārtus Sietlas "Thunderbirds" rindās, turklāt vienus no tiem jau pamatlaika pašās beigās, izraujot neizšķirtu 5:5. Līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot ar pēcspēles metienu palīdzību, un Lipsbergs bija precīzs arī šeit, taču viņa komandas biedri tik naski nebija, un "Thunderbirds" piedzīvoja zaudējumu 5:6.

Šajā pašā līgā spēles aizvadījuši arī Edgars Kulda un Rinalds Rosinskis. Kulda guva vārtus Edmontonas "Oil Kings" uzvarā ar 5:1, bet Rosinska "Cougars" piedzīvoja zaudējumu 0:7. Rosinskis šajā sagrāvē gan palika ar neitrālu lietderības koeficentu.

Ņikita Jevpalovs Kvebekas junioru līgā "Armada" komandas sastāvā piedzīvojis zaudējumu 1:4 un atzīmējies ar negatīvu litederības koeficentu mīnus viens. Savukārt Ralfa Freiberga sezonai pienākušas beigas pēc zaudējuma "Notre Dame" vienībai ar 3:4, kas noveda arī pie zaudējuma sērijā CCHA izslēgšanas spēļu otrajā kārtā 0:2. Freibergs šajā spēlē izdarīja divas rezultatīvas piespēles un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficentu plus viens.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...
WHL Network
QMJHL Network
Bowling Green vs Notre Dame (Mar 16, 2013)

  +3 [+] [-]

, 2013-03-17 08:34, pirms 12 gadiem
Kurš no autoriem šodien zemāk ātrāk nokāps un uzceps rakstu par Lipsberga pokeru + soda metiens

  +2 [+] [-]

, 2013-03-17 08:35, pirms 12 gadiem
Arī Kuldam gols, Freibergam 2 piespēles, nemanot Jevpalovs jau 13. starp rūkijiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-17 08:53, pirms 12 gadiem
zaipis rakstīja: Kurš no autoriem šodien zemāk ātrāk nokāps un uzceps rakstu par Lipsberga pokeru + soda metiens
Bet ja jau tu zini tad preks kam Tev to rakstu? Man piemeram vienalga vai es to uzzinu tagat vai pec paris h. Tas kad vins ir guvis 4 vartus ir fakts un nekur nepazudis

  +1 [+] [-]

, 2013-03-17 09:20, pirms 12 gadiem
Detlefs rakstīja: Zemgus tika minēts kā daudzsološ nākotnes hokejists,bet AHL kaut kā neiet.
Ko tad NHL darīs,bet nu pirmais gads AHL nav ko pārmest.
Lai veicas.
Parādi man tieši cik 94. gadi šogad ir spēlējuši NHL? Tieši 4 no tiem prinipā tikai Galčeņuks tur tikai kaut ko noderīgu demonstrē, pārējie jau ir nosūtīti atpakaļ uz junioriem. iepriekšējos gados principā tas pats uzreiz pēc drafta NHL tiek labi ja 2-3 spēlētājs. Nebūtu smadzeņtrīces Zemgum būtu jau punkti 20-25 kas priekš viņa vecuma AHL ir ļoti labs radītājs. Savukārt, ja Lipsbergs tā turpinās tad runas par 3.-4. drafta kārtu var izrādīties pamatotas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-17 11:42, pirms 12 gadiem
Detlefs rakstīja: Zemgus tika minēts kā daudzsološ nākotnes hokejists,bet AHL kaut kā neiet.
Ko tad NHL darīs,bet nu pirmais gads AHL nav ko pārmest.
Lai veicas.
Tu acīmredzot vienīgais ko spēj saprast par ZA hokeju ir skaitļu pētīšana. AHL ir gaļas mašīna, kurā kādam jaunajam ir ļoti smagi izsisties, tikai pēc 2-3 ahl sezonām var kļūt par punktu mašīnu, jo šis spēles stils ievērojami atšķiras no citām līgām, pat NHL. Pieļauju domu, kad nhlā Girgensons būtu tik pat rezultatīvs kā Grigorenko ar tādām pašām minūtēm, kurš nu jau ir nūsūtīts lejā....

     [+] [-]

, 2013-03-17 11:48, pirms 12 gadiem
Detlefs rakstīja: Zemgus tika minēts kā daudzsološ nākotnes hokejists,bet AHL kaut kā neiet.
Ko tad NHL darīs,bet nu pirmais gads AHL nav ko pārmest.
Lai veicas.
Nu, b... kur juus skrienat??? Chalim tikko 19 palika. Tikko! Cik vispaar muusu hokejistu vina vecumaa starp pieaugushajiem blieza, turklaat vienaa no stipraakajaam ZA liigaam? Un 13 punkti 45 speelees... liidz sezonas beigaam 20 ar kapeikaam savaaks un varees teikt, ka sezona normaala.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-17 12:34, pirms 12 gadiem
Biju uz Americans/Marlies spēli. Zemgus pirmā un trešā periodā vispār ļoti maz spēlēja. Tomēr sanāca viens ļoti varens metiens no kreisās malas. Cik manīju, viņu nelaida laukumā vairākumā un mazākumā.