Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ābols neizmanto soda metienu, Siksnam 1+1 Kazahstānā, Dukurs cīnās pret Ķēniņu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābols neizmanto soda metienu, Siksnam 1+1 Kazahstānā, Dukurs cīnās pret Ķēniņu
Edgars Siksna. Foto: saryarka-hc.kz

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) divu uzvaru sērija pārtrūka uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētajai "Örebro", kas izbraukumā ar 0:2 piekāpās "Leksands", Latvijas izlases hokejistam nespējot realizēt soda metienu.

Ābols laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 48 sekundēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, vienu no tiem otrā perioda 12. minūtē, kad latvietis pie rezultāta 0:0 izgājienā nespēja pārspēt "Leksands" vārtsargu Kazimiru Kaskisuo. Ābola rēķinā arī uzvaras 53,85% iemetienu. "Örebro" ar 13 punktiem desmit cīņās tabulā ir desmitā.

Citā Zviedrijas meistarsacīkšu spēlē Vekšes "Lakers" bez vārtsarga Jāņa Kalniņa pieteikumā viesos ar 4:2 pārspēja "Oskarshamn". "Lakers" vārtos šovakar veiksmīgu sniegumu parādīja Adams Āmans, tiekot galā ar 22 no 22 pretinieku metieniem. 11 mačos 21 punktu izcīnījusī "Lakers" pakāpās uz ceturto vietu.

Šveices Nacionālajā līgā latviešu pārstāvēto klubu divkaujā vārtsarga Ivara Punnenova (palika uz rezervistu soliņa), uzbrucēja Darela Dukura un aizsarga Oskara Lapinska Langnavas "Tigers" ar 4:1 viesos sakāva uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne".

18 gadus vecais Dukurs savā trešajā spēlē Nacionālajā līgā 9:07 minūšu laikā nopelnīja vienu noraidījumu, kamēr par gadu vecākais Lapinskis uz ledus tā arī neizkāpa. Pretinieku nometnē Ķēniņam 17 ar pusi minūtēs trīs metieni pa vārtiem un lietderības koeficients -1.

Uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona Ženēvas "Servette" salauza piecu neveiksmju sēriju, mājās ar 4:1 uzvarot Rapersvīlas "Lakers". Smirnovs laukumā cīnījās desmit ar pusi minūtes, divreiz apdraudot sāncenšu cietoksni, uzvarot vienā no četriem iemetieniem, kā arī izpelnoties +/- koeficientu -1.

Visbeidzot divu zaudējumu sēriju pārtrauca bez uzbrucēja Kaspara Daugaviņa spēlējošā "Bern", spēles gaitā likvidējot divu vārtu deficītu un ar 3:2 pieveicot "Ambri-Piotta". Šveices meistarsacīkšu kopvērtējumā "Tigers" ar 18 punktiem ir devītā, "Lausanne" un "Bern" ar 17 punktiem dala 10. un 11. pozīcijas, bet "Servette" ar 12 punktiem ir priekšpēdējā - 12. vietā.

Kazahstānas čempionātā desmito panākumu pēc kārtas izcīnīja Leonīda Tambijeva vadītā Karagandi "Saryarqa", kas viesos ar 3:0 apspēlēja Petropavlskas "Kulager". "Saryarqa" trešos vārtus iemeta un vienreiz rezultatīvi asistēja komandas ilggadējais aizsargs Edgars Siksna, kamēr gados jaunākie uzbrucēji Deniss Fjodorovs un Daņila Larionovs šodien palika bez rezultativitātes punktiem.

28 gadus vecais Siksna šosezon sakrājis 13 (4+9) punktus. "Saryarqa" ar 12 mačos nopelnītiem 22 punktiem kopvērtējumā dala līderes godu.

Austrijas atklātajās meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas svinēja uzbrucēja Andra Džeriņa (piecas reizes meta pa vārtiem un nopelnīja +/- koeficientu -1) Lincas "Steinbach Black Wings" salauza Itālijas kluba Brunekas "Pustertal Wölfe" pretestību, ar desmit spēlēs iegūtiem deviņiem punktiem pakāpjoties uz 13. vietu 14 komandu konkurencē.

Norvēģijas līgā septīto rezultatīvo piespēli un devīto punktu šosezon nopelnīja 27 gadus vecais Daugavpils hokeja audzēknis Leonards Rimjāns, kura Ringerikes "Panthers" savā laukumā nenoturēja trīs vārtu pārsvaru, ar 6:7 zaudējot līderei Fredrikstadas "Stjernen". Uz ledus pavadīto 15 ar pusi minūšu laikā uzbrucējs veica trīs metienus un pamanījās sakrāt lietderības koeficientu -3.

Paralēlajā turnīra mačā aizsarga Maksima Ponomarenko (19:40 minūtēs izdarīja vienu raidījumu pa vārtiem un izpelnījās +/- koeficientu +1) Sarpsborgas "Sparta" mājās ar 2:1 apbēdināja Oslo "Vålerenga".

Kopvērtējumā pēc aizvadītām 12 kārtām "Sparta" ar 22 punktiem ir ceturtā, kamēr "Panthers" ar 12 punktiem saglabā astoto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/p/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://shaiba.kz/match/11077/kulag...
https://www.ice.hockey/en/stats-fac...
https://www.hockey.no/live?date=16....

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 08:45, pirms 3 gadiem
Dzīvoju Leksand. Absolūtais fenomens. Pilsēta ar 3500 iedzīvotājiem, Tegera Arēna pilsētā, 7500 skatītāju vietas. Kad notiek hokejs, arēna praktiski ir pilna. Ābols varēja mainīt spēles gaitu🙃

     [+] [-]

, 2021-10-17 13:01, pirms 3 gadiem
Kas ar Daugaviņu?Trauma vai var jau kravāt mantas?