Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Dzīve bez transfēru loga

Dzīve bez transfēru loga
Renē Fāzels
Foto: AP

Nesen tomēr netika noslēgts plānotais spēlētāju pāreju līgums starp IIHF un NHL. Ieskats intervijā, kur IIHF prezidents Renē Fāzels atklāj līguma saturu un tā nenoslēgšanas iemeslus.

"Spēlētāju pāreju līgums regulētu četras lietas, stāsta Fāzels, - 1.Termiņu spēlētāju pārejai no IIHF asociāciju klubiem uz NHL, 2.Noteiktu, cik spēlētāji katru sezonu drīkst pamest klubu, 3. Noteikumi NHL klubiem par spēlētāju atgriešanu to sākotnējā IIHF klubā, 4.Noteiktu, ka jābūt pārejas maksai par katru spēlētāju. Kopumā līgums nodrošinātu noteiktu kārtību Eiropas spēlētāju pārejām uz NHL, neapgrūtinot klubus ar individuālu atbrīvošanas kontraktu sagatavošanu, kā arī noteiktu, ka minimālā summa NHL kluba līgumam ar spēlētāju, kuram jau ir līgums ar IIHF klubu, būtu 200 000 ASV dolāru. Taču daudziem Eiropas klubiem nepatika tieši pēdējais, jo tie juta, ka šī summa daudzos gadījumos neatainotu patieso spēlētāja vērtību, tāpat arī spēlētāju ar līgumiem zaudēšana kā tāda. Piedevām dolāra kurss joprojām pazeminās, kas pazemina pārejas maksu."

"Viens no noteikumiem būtu arī, ka spēlētājs, kurš nav NHL kluba pamatsastāvā, būtu jāatgriež viņu Eiropas klubam, kā ari īpaša fonda radīšana klubiem, kuri zaudē savus spēlētājus, kuri spēlē Kanādas junioru līgās un vēlāk paraksta kontraktu ar NHL klubu.(…) Šajā līgumā nepiedalījās Krievija, taču tas tiktu noslēgts, piedaloties Čehijai, Somijai, Vācijai, Zviedrijai, Slovākijai un Šveicei, taču, līgumu nācās atcelt, kad pagājušajā mēnesī atteicās čehu klubi. NHL ir mūs informējusi, ka nekādus individuālos kontraktus ar valstīm neparakstīs un ir ieinteresēt kolektīva līguma parakstīšanā. Tāpat viņi respektēs Eiropas līgumus un cer, ka līgas Eiropā darīs to pašu ar spēlētājiem, kuriem ir kontrakts ar NHL. Viņiem gan, protams, būs iespēja parakstīt kontraktus ar brīvajiem aģentiem un spēlētājiem, kuriem līgumos ir minēti šādi izņēmumi, un, kamēr nav pāreju līguma, šāds klubs kompensāciju nesaņems. Šobrīd NHL klubiem ir pilnībā aizliegts parakstīt līgumus ar spēlētājiem, kuriem jau ir kontrakts Eiropā un jebkādi pārkāpumi tiks stingri sodīti," uzsvēra Fāzels.

"Šī līguma neesamība gan nemainīs IIHF un NHL attiecības, starp Cīrihi (IIHF galvenā mītnes vieta – aut.) un Ņujorku ir liela sadarbība, arī šobrīd esam iesaistīti kopīgā vairāku pasākumu organizēšanā, piemēram, Viktorijas kausā rudenī vai Vankūveras olimpiskajām spēlēm," atzina Renē Fāzels intervijas noslēgumā.

Izmantotie resursi:
iihf.com

  +2 [+] [-]

, 2008-06-16 21:21, pirms 16 gadiem
BAigie džungļi visa šī padarīšana... Interesanti, kā savas attiecības ar NHL noformēs KHL

     [+] [-]

, 2008-06-16 21:28, pirms 16 gadiem
Business Lawyer rakstīja: BAigie džungļi visa šī padarīšana... Interesanti, kā savas attiecības ar NHL noformēs KHL

Nu tieši uz KHL attiecas šī padarīšana, jo, lai arī viņi negatavojās šajā līgumā parakstīties, domājams, ka transfēru loga neesamība attiecas uz visiem okeāna šajā pusē...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-16 21:29, pirms 16 gadiem
KHL tā pati Krievija vien ir,jo tieši krievu superlīgas klubi bija neapmierināti ar pašreizējo stāvokli.Atceramies Magņitagorskas Metalurgu un Malkina aizbraukšanu uz ASV.