Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Beresņevs audzina U-18 izlasi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Beresņevs audzina U-18 izlasi
Leonīds Beresņevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U-18 hokeja izlase piektdien plkst. 15:30 Minskā aizvadīs trešo spēli pasaules čempionāta elitē, tiekoties ar Čehijas vienaudžiem. Komanda šai spēlei gatavojas ļoti nopietnā gaisotnē...

Latvijas izlasei čempionāta sākums, maigi izsakoties, nav izdevies. Pirmajā mačā 2:7 pret Somijas vienaudžiem, bet otrajā 0:9 pēriens no krieviem. Apakšgrupā vēl atlikuši divi mači - pret Čehiju un Slovākiju. Lielas lietas netiek gaidītas arī šajās spēlēs, bet punktus paņemt pacensties no vieniem vai otriem gan vajadzētu, jo tie var noderēt ''play off'' kārtā par palikšanu Elites divīzijā.

Šodien Latvijas komandai bija brīvdiena, kas tika izmantota gan atpūtai, gan vēl jo vairāk – gatavojoties rītdienas mačam pret čehiem. Bez ierastajām nodarbībām uz ledus bija arī taktiskā sagatavošanās, kurā virtuāli izdevās pabūt arī Sportacentrs.com. Rokas komandas galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam nav nolaidušās, tieši pretēji - treneris ir pamatīgi uzvilcies par pirmajiem diviem zaudējumiem un puišus nopietni gatavo nākamajām cīņām.

''Saprotu, ka jums vēl trūkst pieredzes, taču, neatkarīgi no tā, kurā komandā vai līgā jūs spēlējat tagad vai spēlēsiet nākotnē, ja katrā spēlē nespēlēsiet ar pilnu atdevi, rezultāta nebūs! Divos mačos esam ielaiduši 16 vārtus! Tas ir par daudz! Puse no vārtiem ielaisti muļķīgu kļūdu dēļ,'' runas laikā teica Beresņevs.

Īpaša uzmanība tika pievērsta spēlei vienādos sastāvos, kad mūsējie hokejisti esot spēlējuši pasīvi pret krieviem. Beresņevs runas gaitā uzvilkās arvien vairāk, un krievu valodas bagātība bija dzirdama teju visā tās krāšņumā. ''Nu nestāvi, skrien pakaļ tam hokejistam, job... Pretinieks paliek brīvs, iedod piespēli partnerim un viegli vārti. Tā ir elementāra lieta kā nosegt pretspēlētāju, bet jūs pat to nevarat saprast,'' augstā tonī turpināja Beresņevs.

Rezumējot jāsecina, ka par mūsu jauniešu izlasi var rasties iespaids kā par galīgi nevarīgu, netalantīgu utt. komandu. Nav izslēgts, ka treneris čempionāta laikā būs ieguvis vēl vairāk sirmu matu, bet viens ir skaidrs – kaut kas šajā sakarā tomēr tiek darīts, vismaz teorijas līmenī. Kā būs praksē un vai Beresņeva mācības būs nākušas mūsu hokejistiem par labu, varēsim redzēt jau rīt, kad plkst. 15:30 Latvijai nākamā spēle – pret Čehiju.