Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čerepanova nāves iemesls – sirds mazspēja

Jānis Pārums

Čerepanova nāves iemesls – sirds mazspēja
Aleksejs Čerepanovs
Foto: hawk.ru

Tiesu medicīnas eksperts, kurš veica vakar negaidīti mirušā hokejista Alekseja Čerepanova ķermeņa sekciju, paziņojis, ka 19 gadus vecā talantīgā sportista nāves iemesls bijis akūta sirds mazspēja.

Saskaņā ar eksperta slēdzienu Čerepanova nāvi izraisīja akūta sirds mazspēja, kuru izraisīja miokardiopātija, visdrīzāk sirds muskuļa hipertrofija jeb palielināšanās. Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izpilddirektors Vladimirs Šalajevs atklāja, ka hokejista sirds svars bijis apmēram 495 grami ierasto 290 gramu vietā.

"Avangard" preses sekretārs Arkādijs Aleksejevs uzsvēra, ka hokejists nekad nav sūdzējies par veselību, bet regulārās veselības pārbaudes nav liecinājušas par jebkādām problēmām ar sirdi.

KHL grib noskaidrot vainīgos...

Kontinentālās Hokeja līgas vadība paziņojusi, ka tiks veikta nopietna izmeklēšana, jo iepriekš minētā sirds slimība hokejistam bijusi jau ilgāku laiku. "Slimība neradās spēles laikā vai pat gadu pirms tam. Tā viņam bijusi jau sen," paskaidroja Šalajevs.

"Tādiem cilvēkiem ir jādod invaliditāte, nevis jāļauj spēlēt hokeju," strikts savos izteikumos bija Šalajevs. "Esam izveidojuši speciālu komisiju, kas pētīs dokumentus. Jo ārsti taču bija devuši slēdzienu, ka viņš ir vesels! Gribam noskaidrot, kurš bija pavirši attiecies pret saviem pienākumiem."

Pārcelta "Avangard" spēle

Sakarā ar traģēdiju pārcelts Omskas "Avangard" mačs pret Maskavas "Dinamo". Spēle, kurai bija jānotiek 18. oktobrī, pārcelta nedēļu vēlāk – uz 25. oktobri.

Izmantotie resursi:
sovsport.ru
championat.ru

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-10-14 19:42, pirms 16 gadiem
Šķiet nedaudz arī dīvaini, ka pats hokejists nav par neko sūdzējies. Ja jau šī slimība bijusi jau sen, tad kaut kādus ķermeņa un fizisko spēju ierobežojumus vajadzēja sajust, sirds mazspēja nav joks un tās nav parastas iesnas, par kurām var nelikties ne zinis. Gan jau, ja pats hokejists būtu griezies pie ārstiem uz nopietnām pārbaudēm (izskatās, ka komandas veselības pārbaudes aprobežojas ar temperatūras mērīšanu, ja var palaist garām ko tādu), varēja izvairīties no nāves. Domāju daļa vainas te daudziem, sākot ar pašu hokejistu un komandu, beidzot ar galvenajiem cilvēkiem hallē un mediķiem un ambulanci.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-14 19:43, pirms 16 gadiem
njaa, shaja situacija rodas jautajums, kada tad ir bijusi parbauzu veicosho arstu(mediku) attieksme un izglitiba, ja nespej neko tadu konstatet!!!
Slēpts komentārs: ervains91
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-10-14 19:55, pirms 16 gadiem
aah čalis bija reāli talantīgs, biju ļoti pārsteigts ka viņu 2007.draftā paņēma tikai ar 17.numuru (Rengers)... ļoti ļoti žēl. RIP

  +2 [+] [-]

, 2008-10-14 19:55, pirms 16 gadiem
daviks rakstīja: es saaku taa domaat ka hokejisti jaw saak paaraak biezzi mirt! ;(
bet es ceru ka wis mainiisies!
nu nez.... man liekas nevairaak kaa citos sporta veidos. Gan jau kaut kaadi simptomi pirms tam bija, bet sportists kaa iists ciiniitaajs tam nepieveersa uzmaniibu... nav jeegas meklet vainiigos, tuviniekiem taapat vieglaak nepaliks

  +6 [+] [-]

, 2008-10-14 19:58, pirms 16 gadiem
Ļoti žēl, un tagad vairs nav svarīgi kāpēc tas tā notika, fakts ir fakts - pasaule ir zaudējusi vienu junu, talantīgu hokejistu. Jūtu līzdi visiem viņa tuviniekiem, jo tā tiešām ir traģēdija

  +1 [+] [-]

, 2008-10-14 19:58, pirms 16 gadiem
tāda iedzimta lieta jau var būt un iespējams ir daudziem nekonstatēta, vienkārši parastam cilvēkam ikdienas dzīvē nav tik lielas slodzes līdz ar to viss ir normāli un tā arī nodzīvo visu dzīvi OK. Bet hokējisitem taču ir nonormālas slodzes! Bēdīgi

  +8 [+] [-]

, 2008-10-14 20:00, pirms 16 gadiem
Artjoms2 rakstīja: Ļoti žēl, un tagad vairs nav svarīgi kāpēc tas tā notika, fakts ir fakts - pasaule ir zaudējusi vienu junu, talantīgu hokejistu. Jūtu līzdi visiem viņa tuviniekiem, jo tā tiešām ir traģēdija
tas ir ļoti svarīgi visu noskaidrot kapēc tā notika un kas pie tā bija vainīgs un ko vajag darīt lai tā nebūtu turpmāk ar citiem jaunajiem sportistiem!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-10-14 20:04, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: [quote ervains91]
Hokejists bija sabarots ar visadiem preperatiem.. tpc sirds neizstureja.. jo tas svars.. sirds.. visu liecina..
ja tev kadreiz būtu bijis sakars ar sportu tad tu saprastu!!!!,ka lielakai daļai sportistu ir palielināta sirds,sirds ir muskulis,pie slodzēm paātrinās sirdzdarbība,līdz ar to sirds paliek lielāka !!!! un ir ļoti,ļoti atkarīgs no trenera kas sportistu trenē agrā bērnībā,lai būtu pareizās slodzes,kas nebendē jaunā censoņa sirsniņu !!!!!
es zinu ka baro..
un biezhi vien pa daudz.. Ipashi tik jaunam kaa vinjam..
Sekas ir redzamas!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-14 20:05, pirms 16 gadiem
Negribas ticeet konspiraaciju teorijaam, bet iespejams, ka kads zinaja to jau sen, un njemot veraa, ka taadu speletaju (ne)spleesana ir leilas naudas (ne)iekaseesana kaadu indiviidu macinjos, tad tas viss vareja buut loti "profesionaali" nokluseets.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-14 20:08, pirms 16 gadiem
davix rakstīja: tas ir ļoti svarīgi visu noskaidrot kapēc tā notika un kas pie tā bija vainīgs un ko vajag darīt lai tā nebūtu turpmāk ar citiem jaunajiem sportistiem!!!
nu ja tas gan, pilniba piekriitu, bet tas nebija taa domaats ka es ieprieksh rakstiiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-10-14 20:30, pirms 16 gadiem
archijs86 rakstīja: kapec mums tas viss jaakomentee? krievs arii ir cilveeks
tu vēl neko stulbāku tagad nevarēji uzrakstīt? kāda atšķirība tautībai? var tikai pabrīnīties par tik aprobežotu cilvēku kā tu

  +3 [+] [-]

, 2008-10-14 20:31, pirms 16 gadiem
Liktenis
RIP
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-10-14 20:38, pirms 16 gadiem
Krievijā viss pa vecam.... kā kaut ko var tā noslēpj pat ja tā ir slimība! Droši vien pats nabaga puika nemaz nezināja, ka šim ir 2X lielāka (!!!) sirds.... Ja komandas ārsti to zināja un čalim vai viņa piederīgajiem neteica (pēc principa, ka "avosj proņesjot" ), tad praktiski tā sanāk netīša nonāvēšana ar attiecīgo pantu..... un hvz ar kādu ķīmiju džeku ir sakačajuši, lai tik šis labāk kapātu, nenogurtu u.t.t. utjp
a kapēc neteica? Iemesls ļoti vienkārš.... tas pats "avosj proņesjot"+ vēl iespejams domāja, ka džeks ta jauns un nekas šim nenotiks + gan jau arī klubam bija savi plāni uz Ļošu...t.i. lai vēlāk varētu šo pa labu naudu pārdot un arī "kačāja" šim skillus ar visādām ķīmijām un hvz vēl ko..... a sirds paņēma un to visu neizturēja! Žēl puikas kā arī viņa piederīgo..... tapēc vēlreiz līdzjutība! Vakar pasaules hokejs, domāju, zaudēja ne mazāku talantu par Ovi vai Malkinu.... iespējams pat lielāku....

  +2 [+] [-]

, 2008-10-14 20:39, pirms 16 gadiem
Julija19 rakstīja: Žoltoks ari nesūdzējās
Nepareizi darīja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-14 20:53, pirms 16 gadiem
A RD spēlēs ir reanimācijas mašīna klāt spēles laikā???

     [+] [-]

, 2008-10-14 21:29, pirms 16 gadiem
Kartejais profisionalais kas mirst darba pienakumus pildot.Tadi gadijumi ir ne tikai hokeja,bet ari futbola,basketbola u.c.Tas tadel,ka pasi sportisti ka jau sportisti nesudzesies par to,ak vinam tur trenina laika sad tad "iedur" sirdi.Cita leita,ka javeic katru pusgadu vai ka komanda veselibas parbaudes sakot ar staju,sirdi utt utml.Gan jau domaja nekas gan jau bus labi,tadel ari ta notika,jo tikt eisam visiem profiniem sirds ir lielaka neka parastajiem mirstigajiem,tadel varbut nodomaja arsti,ka gan jau viss bus kartiba.Zel un diemzel tadi gadijumi atkartojas pagatne un visticamak ari atkartosies nakotne,jo ta vienakrsi ir.sportisti ipasi nesudzas un otrkart arsti jaua ri saprot,ka sportists ar to pelna naudu,kluba intereses varbut nokluse vai ari tas,ka visiem sportistiem ir leilakas sirdis un arsts nodoma,ka nu tas ta ir jabut.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-14 22:03, pirms 16 gadiem
Julija19 rakstīja: Žoltoks ari nesūdzējās
Sūdzējas gan,un pat gulēja štatos speciālā kardioloģijas klīnikā,bet ārsti neko nopietnu nespēja konstatēt!
Ja atceraties,tad Žoltoks arī zaudēja samaņu spēles laikā,kad pārstāvēja Minesotas Wild,bet tad to visu ārsti novēla uz organisma dehidrāciju!

     [+] [-]

, 2008-10-14 22:23, pirms 16 gadiem
Atliek secināt, ka medicīna tomēr atpaliek no pārējā dzīves līmeņa un ne tikai krievijā!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-15 01:53, pirms 16 gadiem
Šis nav tāds vienkāršs jautājums. Un te nav vienkāršas atbildes.
Ja Čerepanovam iedotu invaliditāti, viņš atteiktos no hokeja un nodzīvotu mazliet ilgāk - bet vai viņa dzīve būtu piepildītāka?

Dažs labs var nodzīvot 80 gadus un nepiepildīt savu sūtību uz zemes, bet cits var 20 gados izdzīvot mūžību. Man ir prieks, ka viņam bija iespēja darīt to, kas patika un, iespējams, viņš bija laimīgs līdz pat savai pēdējai dienai.

Mums nav ko meklēt vainīgos un domāt kā būtu pareizāk. Visam bija jānotiek tā kā tas notika. Dabas likumi. Iespējams, viņš pats nojauta kas viņu sagaida, taču biroja tārpa vietā izvēlējās to, kā dēļ bija piedzimis - hokeju.

     [+] [-]

, 2008-10-15 09:05, pirms 16 gadiem
Kā jau pie mums pierasts,kaut kam tādam ir jānotiek un sākās vainīgā
meklēšana.Kaut gan vainīgi ir visi.KHL nav nodrošinajuši medicīnisko aparatūru tādiem gadījumiem hallēs ,kur notiek spēles.Medpersonāls ierodās ar nokavēšanos arī ar nepilnīgu aparatūru utt.KHL tagad grūdīs vainu uz mediķiem.Ja atceramies Žoltokam pirmais gadījums ar sirdi bija NHL spēlē,pavisam slikti bija ar Detroitas aizsargu Fišeru,kuru izcēla praktiski no viņpasaules tikai tāpēc,ka tur pat tādām nelaimēm ir gatavi.
Tālāk bez komentiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 09:13, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Sūdzējas gan,un pat gulēja štatos speciālā kardioloģijas klīnikā,bet ārsti neko nopietnu nespēja konstatēt!
Ja atceraties,tad Žoltoks arī zaudēja samaņu spēles laikā,kad pārstāvēja Minesotas Wild,bet tad to visu ārsti novēla uz organisma dehidrāciju!
Bet ko ta šie ar to kardioloģisko mērijumu var noteikt?! Tik to kā sirds šancē attiecīgajā momentā! Ja viņa tajā momentā šancē labi, tad neko arī noteikt nevar un visiem liekas, ka viss ir baigi labi.... bet džeks atnāk mājās un jūt ka šim atkal "motors sāk biš klapēt", bet arī lāga vairs tam nepievērš uzmanību...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-15 09:50, pirms 16 gadiem
E sporta vadībai.
Vai nebūtu lietderīgi arī šo rakstu slēgt komentāriem?
Paldies.

     [+] [-]

, 2008-10-15 16:53, pirms 16 gadiem
Zholtoks, starp citu, suudzeejaas un, pat, Amerikaa izmekleejaas.
Cherepanova gadiijumaa visticamaak paartrenneeshanaas kopaa ar hormonus saturoshiem bariibas bagaatinaataajiem...
1 2 36 komentāri