Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Slovākijas hokejistes iekļūst Elites divīzijā, latvietes sāks šodien

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Slovākijas hokejistes iekļūst Elites divīzijā, latvietes sāks šodien
Slovākijas hokejistes priecājas
Foto: Arno Friebes (iihf.com)

Austrijā noslēdzies pasaules čempionāts hokejā 1. divīzijā sieviešu izlasēm. Turnīrā triumfējusi Slovākijas valstsvienība, kas tādējādi izcīnījusi tiesības nākamgad spēlēt Elites divīzijā.

Elites divīzijā spēlē deviņas spēcīgākās izlases (šogad - Kanāda, ASV, Zviedrija, Somija, Krievija, Šveice, Kazahstāna, Ķīna un Japāna), 1. divīzijā sešas komandas (tātad pēc ranga 10.-15.), bet zemākajā 2. divīzijā vēl sešas.

Elites divīzijā čempionāts vēl turpinās, bet jau tagad skaidrs, ka spēcīgāko sabiedrība jāpamet Ķīnai, savukārt finālā šodien kārtējo reizi tiksies Kanāda un ASV. 2. divīzijas čempionāts sāksies šodien, un Itālijā notiekošajā turnīrā, atskaitot mājinieces, spēlēs arī Latvija, Dānija, Nīderlande, Lielbritānija un Ziemeļkoreja. Mūsējās spēlēs atklāšanas mačā, tiekoties ar ziemeļkorejietēm. Nākamā gada 1. divīzijas turnīram kvalificēsies divas spēcīgākās izlases.

1. divīzijas turnīrā uzvarēja Slovākija, kas uzvarēja četras no piecām spēlēm. Paradoksāli, bet vienīgais zaudējums (pie tam smags - 1:5) tika piedzīvots pret kaimiņienēm čehietēm, kuras... negaidīti no 1. divīzijas izkrita. Līdz ar čehietēm uz 2. divīziju izkrita arī Francija. Slovākietes svarīgākajā mačā ar 2:1 uzveica Vāciju, kurai neizdevās ar pirmo piegājienu tikt atpakaļ Elitē.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm, 1. divīzija

VKomandaSP
1.Slovākija512
2.Vācija512
3.Norvēģija58
4.Austrija57
5.Čehija56
6.Francija50

     [+] [-]

, 2009-04-12 04:35, pirms 16 gadiem
Starpcitu vēl pāris gadu atpakaļ Latvijas izlase Slovākiju uzvarēja, bet tagad Slovākija būs elites divīzijā, bet Latvijas izlase kulsies pa 2. divīziju. Protams, ņemot vērā, ka uz 1. divīziju tiks 2 komandas, tad nākamgad Latvijai jau nu būtu jāspēlē atkal 1. divīzijā...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-12 09:17, pirms 16 gadiem
Vāks kaut kāds