Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Somijai - bronza

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Somijai - bronza
Somijas izlase
Foto: www.iihf.com

Pasaules čempionātā hokejā sievietēm, kas risinās Ķīnā, ir noskaidrojušās pirmās medaļu ieguvējas, uzvarot sīkstās Šveices hokejistes ar 4:1, bronzas medaļas ieguva Somija.

Šveices hokejistes ir šī pasaules čempionāta lielākās pārsteigumu autores, jo tieši šveicietes no cīņas par medaļām izsita tādas komandas kā Zviedrija un Krievija. Arī šodien Šveice bija tuvu panākumam, tomēr somietes izrādījās spēcīgākas.

Mačs sākās ne tā, kā daudzi bija domājuši, jo jau mača sākumā šveicietes izvirzījās vadībā un lai kā arī centās somietes, pēc pirmā perioda rezultāts nemainījās, kaut arī metienu attiecība bija 13:2 Somijas labā.

Somijas hokejistes par centību tika atalgotas otrā perioda vidū, kad viņas strīdīgā situācijā guva vārtus un panāca izlīdzinājumu, tomēr nekāds lūzums spēlē neiestājās. Pirms pēdējā perioda rezultāts 1:1.

Pēdējā perioda sākumā somietes pārņēma vadību un ar to arī šveiciešu pretestība bija galā, somietes guva vēl divus vārtus un beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 4:1. Pēc šī panākuma somietes izcīnīja savu astoto bronzas medaļu pasaules čempionātos, bet šveicietes pirmo reizi cīnījās par medaļām un ceturtā vieta ir to augstākais sasniegums.

Šodien notiks arī izšķirošā cīņa par zeltu starp Kanādas un ASV izlasēm. Pēdējā vietā palika Vācijas hokejistes, kuras sev priekšā palaida mājinieces Ķīnas hokejistes un citu Āzijas komandu Japānu.

Izmantotie resursi:
iihf.com