Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Slovan" Slovākijas čempions

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Slovan" Slovākijas čempions
"Slovan" kapteinis Roberts Dome
Foto: Europhoto

Ļoti aizraujošā Slovākijas čempionāta finālsērijā Bratislavas "Slovan" uzveica "Kosice" hokejistus, uzvarot septītajā sērijas finālspēlē ar 3:2. "Slovan" tas bija jau astotais čempionu tituls.

Šī gada Slovākijas čempionāta finālsērija bija pārpildīta ar spilgtiem notikumiem un pavērsieniem. Pēc pirmajām trim finālsērijas spēlēm, "Slovan" bija drošā vadībā 3:0 un atlika uzvarēt tikai vienu maču, lai izcīnītu kārtējo čempionu titulu, taču tas nebija tik viegli, kā daudzi bija paredzējuši.

"Kosice" hokejisti pamanījās uzvarēt trīs nākamajās finālsērijas spēlēs, līdz ar to čempions tika noskaidrots septītajā finālsērijas spēlē. Arī pēdējā spēlē "Slovan" iekrāja trīs vārtu pārsvaru, taču neilgi pirms mača beigām pamanījās ielaist divus vārtus. Ļoti nervozā galotnē "Slovan" pārsvaru tomēr noturēja un izcīnīja savu astoto čempionu titulu.

"Tas bija ļoti smags pēdējais solis līdz šai uzvarai, taču man ir prieks, ka mēs beidzot uzvarējām, lielā mērā pateicoties puišu milzīgajai atdevei," izteicās komandas kapteinis Roberts Dome. "Košices hokejisti spēlēja ļoti labi, bet es uzskatu, ka tas ir pareizi, ka par čempioniem kļuvām mēs, jo visu sezonu spēlējām ļoti labi."

Jāpiezīmē, ka gan "Slovan", gan "Kosice" hokejistiem ļoti smagi gāja arī pusfinālsērijās, kurās abas komandas uzvarēja ar milzīgu piepūli. Interesants ir fakts, ka kluba "HK 36 Skalica" sastāvā spēlē kādreizējā NHL zvaigzne Zigmunds Palfijs, kurš šajā sezonā bija ļoti rezultatīvs, regulārajā čempionātā kļūstot par rezultatīvāko hokejistu.

"Slovan" hokejisti ir kļuvuši par Slovākijas čempioniem jau piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā, tāpat šosezon klubs veiksmīgi startēja Eiropas čempionu kausa izcīņā. Ļoti interesants ir fakts, ka šogad pirmo reizi Slovākijas čempionāta izslēgšanas spēlēs kā pārvietošanās līdzeklis tika izmantotas lidmašīnas.

Izmantotie resursi:
iihf.com

     [+] [-]

, 2008-04-15 21:42, pirms 16 gadiem
cik ta Palfijam gadu?vinjam aarsts veel ljauj speeleet?man shkjiet, ka kopaa ar Mesjee vins kapaaja, ja nemaldos. jebkuraa gadiijumaa, Slovaakijas chempionaata stiprums paraadaas faktaa, ka paari 40 hokejists ir rezultatiivaakais liigaa