Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV hokejistēm zelts

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

ASV hokejistēm zelts
Amerikānietes līksmo
Foto: www.iihf.com

Šodien noslēdzās pasaules čempionāts hokejā sievietēm. ASV hokejistes saspringtā un aizraujošā mačā pieveica Kanādas hokejistes ar rezultātu 4:3.

Pirms mača prognozes par mača uzvarētāju bija ļoti piesardzīgas, jo abas komandas ir spēkos līdzvērtīgas. Grupu turnīrā ASV pieveica Kanādu, tomēr finālmačā lielāka nozīme ir tam, kā komandas iztur psiholoģisko spriedzi.

Skatītājiem nebija ilgi jāgaida pirmo vārtu guvumu, jo jau pašā mača sākumā Kanāda izvirzījās vadībā, bet prieki nebija ilgi. ASV hokejistes, līdzīgi kā grupu turnīra mačā, sodīja Kanādas hokejistes par to daudzajiem noraidījumiem. Izmantojot vairākumu, ASV hokejistes izlīdzināja rezultātu, savukārt tuvojoties perioda izskaņai, Natālija Darvica guva arī otros vārtus ASV labā, tādējādi pēc pirmā perioda 2:1 ASV labā.

Otrajā periodā ļoti liela nozīme bija spēles disciplīnai, jo spēle bija līdzīga, tādēļ visu varēja izšķirt noraidījumi. ASV izlase spēlēja daudz disciplinētāk un turpināja sodīt Kanādu par tās pārkāpumiem, izmantojot lielo vairākumu, ASV guva savus trešos vārtus. Perioda beigās Natālija Darvica guvas savus otros vārtus šajā mačā un rezultāts jau kļuva 4:1. Darvicas metiens bija tik spēcīgs, ka ripa izspraucās cauri vārtu tīklam un vārti tika ieskaitīti tikai pēc video noskatīšanās.

Sākoties trešajam periodam, likās, ka nekas vairs nevarēs apdraudēt ASV uzvaru, bet nepilnu divu minūšu laikā Kanāda, realizējot vairākumus, panāca jau 3:4, kas solīja aizraujošu mača galotni. Kanāda pēdējās desmit minūtēs uzsāka masīvu spiedienu uz ASV izlases vārtiem, panāca arī lielo vairākumu, taču ASV izlase izturēja šo spiedienu un varēja sākt svinēt savu otro pasaules čempioņu titulu.

Par čempionāta labāko uzbrucēju atzina Natāliju Darvicu (ASV), kura finālmačā guva divus vārtus. Par labāko aizsardzi atzina Andželu Rugjero (ASV), kura guva savas komandas trešos vārtus finālspēlē, bet labākās vārtsardzes titulu ieguva Somijas vārtsardze Nora Rati, kura ieguva arī MVP balvu.

Šodien noskaidrojās, ka bronzas medaļas ieguva Somijas komanda, bet Šveice palika ceturtajā vietā.

ASV - Kanāda 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)

Izmantotie resursi:
iihf.com