Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Par LSFP prezidentu atkārtoti ievēl Einaru Fogeli

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par LSFP prezidentu atkārtoti ievēl Einaru Fogeli
Einars Fogelis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Šodien attālināti ''Zoom'' platformā notika Latvijas Sporta federācijas padomes (LSFP) biedru kopsapulce, kurā par organizācijas prezidentu atkārtoti tika ievēlēts Einars Fogelis, ziņo LSFP.

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) biedru kopsapulcē piedalījās 88 no 94 biedriem un tā norisinājās attālināti ''Zoom'' platformā. Galvenais kopsapulces sasaukšanas mērķis bija ievēlēt jauno prezidentu. Biedri atkārtoti amatā izvēlējās Einaru Fogeli. Jaunajā valdē turpmākos gadus darbosies Agita Ābele, Dagnis Dubrovskis, Kaspars Gorkšs, Mārtiņš Lazdovskis, Māris Liepiņš, Aivars Platonovs, Olafs Pulks, Andris Smočs, Raimonds Vējonis un Dina Vīksna. LSFP revīzijas komisijā ievēlēti Jānis Geduševs, Jānis Naglis un Aigars Svars.

LSFP prezidents Einars Fogelis savā uzrunā uzsvēra, ka LSFP misijai arī turpmāk jābūt sportiska un aktīva dzīvesveida veicināšanai visā sabiedrībā: ''Palielinot līdzdalību sportā, veicinot to, lai sports būtu iekļaujošs, daudzveidīgs, atbalstot federācijas veidot iespējami plašāku sporta kustību. Tikai šādā vidē radīsies arī izcilības, ar kurām varēsim lepoties un kuras iedvesmos pārējo sabiedrību. Mēs uzrunājām federācijas ar redzējumu, kā sporta pārvaldības organizācijām un federāciju padomei attīstīties, veidojoties par efektīvu un jaudīgu sporta attīstības pamatu. Taču mūsu kopspēks var kļūt par to jaudu, kas šo ceļa karti īsteno dzīvē.''

Kopsapulcē apstiprināja biedrības 2021. gada budžetu – 3 361 826 eiro. LSPF prezidents sniedza LSFP 2020. gada pārskata un 2021. gada budžeta projekta ziņojumus, kā arī detalizētu skaidrojumu par COVID-19 ietekmi uz sporta nozari, pērn īstenotajiem pasākumiem un darbu pie sporta politikas pamatnostādnēm 2021.-2027. gadam. LSFP pērn sertificējusi 661 sporta speciālistu, tādējādi Latvijā kopējais sertificēto treneru skaits sasniedzis 3562. Izveidots jauns sertifikācijas eksāmenu saturs un modernizēta eksāmenu kārtošanas programma. Piešķirtas sporta stipendija vairāk nekā 50 sportistiem 23 sporta veidos.

LSFP aktīvi iesaistījusies piecos Erasmus+ projektos, kas saistīti ar sportu kā sociāli labvēlīga rīka izmantošanu, godīgas spēles principu veicināšanu, sporta klubu modernizāciju un dzimumu vienlīdzību. LSFP 2021. gadā noorganizēja Latvijas skolu Ziemas festivālu. Einars Fogelis prezentēja arī spilgtākās atziņas no Eiropas Sporta nedēļas, kas gūtas, jau piecus gadus Latvijā organizējot #BeActive pasākumus. Viena no tām – svarīgi ir stiprināt federāciju iekšējo kapacitāti un līderību, jo sabiedrība grib būt fiziski aktīva, ja pieejams atbilstošs sporta pasākumu piedāvājums. Produktīvi šādi turpināt izglītot un informēt sabiedrību.

LSFP ir Latvijā lielākā sporta organizāciju pārstāvniecība, kas apvieno un pārstāv 94 atzītās sporta federācijas, 184 atzītos sporta veidus un 1915 kolektīvos biedrus. Federāciju loku veido – 87 sporta veidu federācijas, piecas darbības jomu sporta federācijas un trīs pielāgotā sporta federācijas cilvēkiem ar invaliditāti.

Informāciju sagatavoja:
LSFP

     [+] [-]

, 2021-03-12 17:21, pirms 3 gadiem
Brīnums, ka tas tupaks Riekstiņš vēl nav asaru nolējis. Apbrīnoju, ka viens no sporta patālu stāvošs deputātiņš var čakarēt daudzas labas iestrādes un tradīcijas. Pats ar savu stulbumu ir sekmējis finansējuma samazināšanos treneriem.

     [+] [-]

, 2021-03-12 17:33, pirms 3 gadiem
Kuras ir tās labās iestrādes un tradīcijas un kā Riekstiņš var sekmēt treneru finansējuma samazināšanos?

     [+] [-]

, 2021-03-12 17:43, pirms 3 gadiem
sansid rakstīja: Kuras ir tās labās iestrādes un tradīcijas un kā Riekstiņš var sekmēt treneru finansējuma samazināšanos?
Ar pastulbo, revolucionāro pieeju, kopā ar izglītības "korifeju" Šuplinsku sačakarēja plānoto algu pieaugumu treneriem.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-12 18:50, pirms 3 gadiem
Neesmu nekad bijis nolicejs, bet sobrid sturejam tada dzilla... Fogelis ka cilveks super 10 NO 10, bet diemzel, visa vina lemumi ir ar sava veida interesi, riebjas lasit tiesam... Un turpinam visas vietas mest nost tiem kam tur jabut, Steinberga, Gorkss,Radevica (Ok varam tur spriedelet) Hokeju - vada Savickis - lai gan man ir iekseji, ka Koziols censas...

     [+] [-]

, 2021-03-12 20:38, pirms 3 gadiem
Cik tanī nesaprotamajā pederācijā ir Hokeja pārstāvji? Par to Riekstiņu runājot, riebīgs tips, pirmkārt, aizdomīgas etniskas izcelmes, nu neizskatās Lettiņi tik izaicinoši melli matu, sejas un acu krāsā, kaut kāds Arābs, Čigāns vai Žīds vien ir, otrkārt, viņš izteicās par iespēju Latvijai izstāties no IIHF, iemesls nav svarīgs, kas ir kreitīnisma kalngals! Hokeja nīdējs, ar vienu vārdu sakot