Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Opits organizē Eiropas hokeja veterānu līgu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Opits organizē Eiropas hokeja veterānu līgu
Jaunais Viseiropas veterānu prezidents - Uldis Opits.

Hokeja vecmeistars Uldis Opits, kurš savulaik sargājis hokeja vārtus Rīgas “Daugavā”, ir bijis pionieris vismaz divās vai pat trijās jomās. Viņš veidojis Latvijas sieviešu hokeju, sācis hokeja vecmeistaru sacensības Latvijā, tomēr no goda, ka viņš bijis arī Latvijas amatieru hokeja tēvs, Opita kungs korekti atsakās – atdodot šo godu olainietim Jurijam Butakovam. It kā jau Latvijā tāpat nepietiktu hokeja, Opits ar domubiedriem ir izveidojis Eiropas hokeja veterānu līgu (EHL).

Ja vien ieceres ceļā nestāsies koronavīruss, tad jaunajā hokeja sezonā būs trīs šādi veterāni turnīri. Ar finālu Minskā. Divās vecuma grupā: 35+ un 50+, taču tur vēl būs dalījums amatieros un meistaros. Lai gan jau mūsu sarunas pirmajās minūtēs nonākam pie kopīga secinājuma, ka Latvijas hokejā diezgan grūti nodalīt meistarus no amatieriem. Vai tas spēlētājs, kurš kaut kad vienu sezonu aizvadījis Rīgas “Dinamo” vai “Latvijas bērzā”, uzreiz uzskatāms pieskaitāms meistaru kategorijai? Bet gan jau veterāni paši tiks galā.

Tātad astoņu valstu – Latvijas, Igaunijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas hokeja entuziasti bija pulcējušies jaunās līgas štābā Valmieras Olimpiskajā centrā uz dibināsanas sapulci. Atbalstu jaunajai līgai izteikuši arī Francijas, Beļgijas, Lietuvas un Serbijas hokeja veterāni. Līgas sporta direktora postenis tika Krievijas pārstāvim Vjačeslavam Petrakovam, ģenerālsekretārs arī no Krievijas – Aleksandrs Tretjaks, bet par prezidentu ievēlēts Uldis Opits, direktora pienākumi būs jāpilda valmierietim Jānim Laurim.

Plānots, ka pirmajā tūrē Valmierā un Rīgā, Latviju pārstāvēs... Jā, kā nu mēs viņus nosauksim, ja Latvijas veterānu 50+ čempionāts tāpat kā NHL palika nepabeigts. Pagaidām tā priekšgalā ir HK “Dakteri” – 22 punkti pēc 13 spēlēm, seko “Vecmeistars” – 20 (12), “Wolmar” – 12 (13), HK “Talsi” – 10 (13) un HK “Pērkoņkalēji” – 0 (13). Koronavīrusa dēļ nenospēlētas palika astoņas spēles. Kas tikšot izdarīts septembrī un varbūt vēl mazliet vēlāk. Jo šajā sezonā jaunās EHL pirmā tūre paredzēta no 19. līdz 22. novembrim. Otrā – 11.-14. februāris - pagaidām plānota Slovākijā, kā arī pa vienam turnīram Tallinā un Pleskavā. Finālposms – no 22. līdz 26. aprīlim Baltkrievijā.

Pagaidām savu līddzdalību solījušas 16 komandas jaunāko meistaru grupā un astoņas – vecāko, kā arī 18 jaunāko amatieru un 12 – vecāko amatieru grupā. Spēles notiks pēc veterānu noteikumiem, tātad bez ripas šķēlieniem un spēka paņēmiem, trīs trešdaļas tīra laika pa 12 minūtēm.
Kā jau tas amatieru sportā pieņemts, prieku no tā spēlētāji gūs paši par savu naudu, katrā posmā pretī saņemot četras vai piecas spēles. Toties visas līgas uzvarētājam, kuru noteiks pēc dažādiem papildus rādītājiem, paredzēta prēmija vai balva - 220 000 eiro. Un varbūt, ka vēsturei patiks atkārtoties: pirms 32 gadiem savā debijas pasaules čempionātā Rīgas “Vecmeistars” uzvarēja. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2020-08-11 11:07, pirms 4 gadiem
veterāni ir riska grupa
kādas vēl sacensības, braukājot pa pasauli

     [+] [-]

, 2020-08-11 12:36, pirms 4 gadiem
drīz ģinamo rīga varēs spēlēt 35+ grupā

     [+] [-]

, 2020-08-11 19:15, pirms 4 gadiem
No kurienes tik iespaidīgs balvu fonds!!!?