Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Kings" izcīna uzvaru Kolumbusā

Jānis Pārums

"Kings" izcīna uzvaru Kolumbusā
Mača varoņi - Kopitars (pa kreisi) un Salivans
Foto: AP

Nacionālās Hokeja līgas čempionātā aizvadītajā naktī pie panākuma tika latvieša Raita Ivanāna klubs Losandželosas "Kings", kas izbraukumā pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets".

"Karaļi" vadībā izvirzījās jau pēc 43. sekundēm, kad precīzs metiens padevās Anže Kopitaram, tomēr turpinājums tik pārliecinošs vis' nebija. Sestajā minūtē, izmantojot skaitlisko vairākumu, "Blue Jackets" panāca 1:1 un tā arī noslēdzās mača pirmā trešdaļa. Otrā perioda vidū Kopitars vēlreiz izvirzīja "Kings" vadībā, bet Riks Nešs trīs minūtes līdz otrajam pārtraukumam līdz svaroja rezultātu. Ne otrajā, ne trešajā trešdaļā vārti vairs netika gūti un spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti – 2:2.

Pagarinājumā nedaudz aktīvāk uzbruka Losandželosas hokejisti, taču pie vārtu guvuma tā arī netika. Sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā pamatlaiks varonis Anže Kopitars savu iespēju neizmantoja, bet uzvaras vārtus guva Patriks O'Salivans – 3:2.

Raitis Ivanāns spēlēja vien trīs minūtes un 22 sekundes, kuru laikā ar būtiskām aktivitātēm nepaspēja izcelties un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

NHL regulārais čempionāts.
10. februāra rezultāti.

Penguins – Flyers 4:3
Capitals – Rangers 3:2 (pag.)
Red Wings – Ducks 2:3
Blues – Wild 1:2 (pēcsp.met.)
Blue Jackets – Kings 2:3 (pēcsp.met.)
Sabres – Panthers 5:3
Coyotes – Predators 3:6
Canucks – Black Hawks 3:2 (pēcsp.met.)

Austrumu un Rietumu konferenču turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
www.nhl.com

     [+] [-]

, 2008-02-11 08:32, pirms 17 gadiem
Ivanāns pēdējās spēlēs baigi močīties sācis, tāpēc treneris sabijās un apžēlojās par pretiniekiem

     [+] [-]

, 2008-02-11 08:51, pirms 17 gadiem
Ovechkinam 1+2, Caps uzvara.

Zubila
Interesanti (vai driizaak skumji) ir tas, ka ivanaans attieciigajaa briidii ir vieniigais lv hokejists ieksh nhl, kursh var buut drosh par savu vietu sastaavaa... skjiet arii visvairaak aizvadiito speelju, njemot veeraa smago savainojumu.

     [+] [-]

, 2008-02-11 08:54, pirms 17 gadiem
arii otrais numurs 04 draftaa nav nekur taalu no sava tautiesha, krievu uzbruceeji shogad raada klasi

     [+] [-]

, 2008-02-11 08:56, pirms 17 gadiem
starp 11 rezultatiivaakajiem uzbruceejiem ir 4 krievi!! pat kanaadieshiem nav vairaak

  +4 [+] [-]

, 2008-02-11 09:13, pirms 17 gadiem
Nelaimes gadījums noticis Bufalo, kur Jokinens ar slidu nejauši savainojis kaklu Ričardam Zednikam. Spēle pārtraukta, Zedniks nekavējoties nogādāts Bufalo hospitālī, kur viņam izdarīta operācija. Stāvoklis ir stabils, Floridas kluba vadība nodrošinājusi Zednika sievas ierašanos Bufalo.
Pēc konsultācijām ar līgas vadību tiesnesis Makrīrijs tomēr licis spēli pabeigt. Lieki teikt, ka nevienam , it īpaši Jokinenam spēlēšana pēc tam vairs īpaši nav bijusi prātā.Pēc negadījuma apkalpojošais personāls ilgi tīrīja asinis no ledus.
Jāpiebilst, ka kopš līdzīga negadījuma ar vārtsargu Klintu Malarčaku ir pagājuši tieši 20 gadi...

     [+] [-]

, 2008-02-11 09:36, pirms 17 gadiem
---> quick

Tikai lieta ir tāda, ka tā praktiski ir visa Krievijas uzbrucēju elite. Aiz viņiem ir zināma bedre, jo Frolovs, Afinagenovs (ieteiktu ievērtēt viņa šīssezonas status), Žardevs ie ļoti nestabili. Kanādiešiem tādas klases uzbrucēji ir krietni vairāk.

     [+] [-]

, 2008-02-11 09:41, pirms 17 gadiem
to quick

Par to Ivanana drošību... nu kamēr būs šis treneris, var būt drošs, ja atnāks cits treneris... tad jau var būt visādi. Tā, ka tā drošība ir nosacīta. Tieši tāpāt kā Ozo (ja Sharks neiepērk jaunāku ašāku utt uzbrūkošo aizsargu un turpina krāt PP punktus) un Skrasts (pagaidām rezervē, bet tik pat labi, aj vinu aizmaina, varbūt jaunajā komandā būs TOP4 aizsargs...). Viss ir diezgan realatīvs...

  +2 [+] [-]

, 2008-02-11 09:50, pirms 17 gadiem
Malkins pēc šīsnakts spēles jau ir trešais rezultatīvākais līgā.

     [+] [-]

, 2008-02-11 09:53, pirms 17 gadiem
Runājot par šo pašu Kings, jāpiezīmē, ka vārtos pēc ļoooti ilga pārtraukuma atkal bija Cloutier un izpelnījās spēles zvaigznes statusu.

     [+] [-]

, 2008-02-11 10:38, pirms 17 gadiem
kino

Zheredevs speelee nestabili, bet kaa speelee... Sezonas saakumaa speeleeja fantastiski, es tikai deelj vinja vien sekoju liidzi kolumbusas speeleem. Vinsh, Sjomins un varbuut veelkaads vareetu suudzeeties, ka sezona (atkal) ir izveertusies sliktaaka, nekaa iespeejams taada liimenja speeleetaajiem, bet Frolovs ir savaadaaks krievu uzbruceejs, liela auguma un
netik tehnisks, taadeelj speele nav TIK vizuaali pievilciiga.

     [+] [-]

, 2008-02-11 11:17, pirms 17 gadiem
nja,bet detroitai jau 4 zaudejums pec kartas.vakar skatijos speli,bij baigi interesanta..

     [+] [-]

, 2008-02-11 13:12, pirms 17 gadiem
janis88

Nevis cetirtais, bet tikai trešais. Viņiem gan īpaši par to nav jāuztraucas, pats svarīgākais saglabāt motivāciju atlikušajām spēlēm.

Anaheimai gan ceturtais strait vins. Lieki teikt, ka mēs ar Thrasheru kožam...

  +1 [+] [-]

, 2008-02-11 14:09, pirms 17 gadiem
Njā, Zednikam nu nepavisam nav tā veiksmīgākā diena.

Par Krievijas uzbrucējiem. Uzskatu, ka ne tuvu nav tā, kā daži te stāsta (kai aiz pašreiz spicē esošajiem ir tukšums). Kovaļovs šosezon tīri labi spēlē, Žerdevs, lai arī trūkst stabilitātes, vienalga ir viens no komandas līderiem, Sjomins arī jau ir sevi pierādījis kā stabils NHL uzbrucējs.
Atsevišķi gribētu izcelt Frolovu. Viņu kkā pārāk nomoka traumas. Spēles ziņā viņš ne sliktāks kā tas pats Kovaļčuks, bet fiziskā kondīcijia viņam bieži vien liedz to parādīt par visiem 100%.

Par Klutjē.
Obēns visu laiku ir bijis otrais numurs un tāds arī paliek. Losandželosai ir vajadzīgs kāds, kurš var arī "izšaut". Tāpēc labāk paņēma Klutjē, kurš tagad (kā runā) ir atkopies no savainojumiem un, domājams, ka gribēs daudz ko parādīt un pierādīt (ceru, ka būs kkas līdzīgs kā ar Teodoru).

Leflērs
Tik atceraties, ka pēc kodieniem parasti seko arī paģiras (tas attiecas gan uz jums abiem (kaut gan pieļauju, ka tādu ir vairāk), gan jūsu favorītiem).

     [+] [-]

, 2008-02-11 14:15, pirms 17 gadiem
hmm, nu ņemu savus vārdus atpakaļ.

     [+] [-]

, 2008-02-11 14:28, pirms 17 gadiem
Juris

Par paģirām zinu, labi ka Tu man to atgādināji, kā gan bez Tevis to nebūtu iedomājies...

Iesaku gan vienam otram pārāk nesajūsmināties par saviem favorītiem ( attiecībā par krievu uzbrucējiem ), - tieši es esmu tas, kas visām lietām pieiet ļoti kritiski un pragmātiski. Tev gribu ieteikt likt aiz auss, - ka kost var ne tikai aiz priekiem , bet arī aiz bēdām ...
Kas attiecas uz paģirām, neaizmirsti ( un gribu atgādināt ), ka es kožu tikai tad, kad zinu, ka man ledusskapī vismaz divi trīs auksti aliņi nākamajai dienai !

     [+] [-]

, 2008-02-11 14:30, pirms 17 gadiem
Juris

Izlasi šīsdienas sportekspress, - viens krievu žurnālists intervē nevienu citu, kā Raiti Ivanānu !

     [+] [-]

, 2008-02-11 14:35, pirms 17 gadiem
Aizsteidzoties notikumiem priekšā, prognozēju, ka Malkins un Speca būs nedēļas zvaigznes, - vienam 4 spēlēs 12 punkti, otram 3 spēlēs 11 punkti !
Paliek jautājums atklāts par vārtsargu.

     [+] [-]

, 2008-02-11 14:44, pirms 17 gadiem
Leflērs

Ja par to sajūsmināšanos par krievu uzbrucējiem tu "mērķēji" uz manu pusi, tad varu tevi iepriecināt/apbēdināt - man patīk SKAISTS hokejs un pašlaik, lielākoties, tādu rāda krievu hokejisti, ja tie paši kanādieši sāktu spēlēt kā Datsjuks vai Ovečkins, tad, nekādu problēmu.

Kas attiecas uz diviem trim aliņiem - tev viņi, iespējams, arī ir, bet Anaheimas "aliņi" jau ir tukši (tb viņi vairs nevar atrunāties, ka nav Skota un Tēmu) - tagad ir jārāda rezultāts. Cik ilgi viņiem tas izdosies?

P.S. Paldies, ka painformēji par Ivanāna interviju. Tikko aizskrēju nopirku. Starp citu, kas ar THN? Tagad iet?

     [+] [-]

, 2008-02-11 15:00, pirms 17 gadiem
Izlasīju to interviju. Principā nekas jauns, bet vienalga patīkami, ka tiek pamanīti ne tikai Ovečkins, Kovaļčuks un citi TOPscoreri, bet arī "melnā darba darītāji". Patika arī Nazarova komentārs - Uzveikt Laraku ir tas pats kas pārpeldēt pāri okeānam.
Kas attiecas uz uzvarētāju/zaudētāju Ivanāna un Laraka cīņā, tad jāsaka, ka situācija vispār ir ļoti interesanta. "SE" un vēl daži ASV/Kanādas izdevumi/eksperti dod uzvaru Ivanānam, citi uzskata, ka Laraks kautiņu nav uztvēris nopietni, taču vinnējis "pēc punktiem" (sitienu skaita). Tajā pašā hockeyfights.com lapā ar ir izveidojusies interesanta situācija - par katra uzvaru ir ap 39%, bet neizšķirtu dod vien 22.2%.

     [+] [-]

, 2008-02-11 15:02, pirms 17 gadiem
Juris

Kaut zinu, ka Tu tīksminies par SKAISTU hokeju, šoreiz tas nebija tēmēts uz Tevi.Es parasti nedaudz mēdzu piebremzēt savas emocijas.
Starp citu, arī es tīksminos par SKAISTU hokeju ( kā būsi pamanījis ), un nekad ne ar lūpu kaktiņu neesmu noliedzis dažu krievu hokejistu lielisko spēli. Tieši es esmu tas, kurš itin bieži mēdz atzīmēt viņu veiksmes ( arī neveiksmes ), lieliskus vārtu guvumus vai kā citādi. Tas , ka Malkins spēlē lieliski Krosbija prombūtnes laikā ,ir tikai apsveicami, tieši tāpat arī Avečkins ar visu savu Wašingtonu ir atdzimis kā fēnikss no pelniem. Tas , ka es neesmu viņu patiesākais fans, nenozīmē, ka es nevarētu novērtēt viņus kā lieliskus hokejistus.
Runājot par Anaheimu, ne es ,ne arī Tu nevaram ietekmēt šīs komandas rezultātus, taču atšķirībā no Tevis , man viņu spēle liekas ļoti pat simpātiska, tāpēc turpinu balsot par viņiem, neatkarīgi, kā viņiem sekmēsies tālāk. Vēl jo vairāk, ja uzvarētas patlaban ir visas NY komandas, kā arī DET.

Kads attiecas uz kanādiešiem, tad viņi turpina spēlēt tikpat labi, kā līdz šim. Īstenībā pat labi, ka Iginlas vai Vinnija scoringdrauts neizsauc šeit tādu rezonansi, kāda būtu gadījumā, ja Malkins vai Avečkins kādas pāris spēles neiemestu kādu šaibu.Nedomāju, ka uz to īpaši būtu jāsaspringst un to arī nedaru.Gandrīz katrā komandā ( ar nelieliem izņēmumiem )ir kāds spēlētājs kanādietis, kas ir īsts komandas līderis.

THN neiet.... diemžēl...

     [+] [-]

, 2008-02-11 15:05, pirms 17 gadiem
Juris

Jā, es arī noskatījos to faitu. Atklāti sakot, nekas jau nu ļoti tik īpašs tur nebija. Ja tas nebūtu Laraks, tik liels troksnis netiktu sacelts. Man patika, ka Raitis krievam atklāti pateica , ko domā par Ruutu un Aiverija tipa hokejistiem.
Starp citu, arī Nazarovs ļoti atzinīgi vienmēr ir izteicies par Ivanānu.

     [+] [-]

, 2008-02-11 15:15, pirms 17 gadiem
Ja tas nebūtu Laraks (vai kāds cits no supersmagsvariem) arī kautiņš būtu bijis pilnīgi citāds - Ivanānam būtu vēl viena neapstrīdama uzvara.
Ivanāns jau iepriekš par Rūtu bračku bija līdzīgi izteicies.

     [+] [-]

, 2008-02-11 15:18, pirms 17 gadiem
Par THN. Tu viņu nokačā un kas tālāk? Vnk atver Zinio un tur veco numuru rāda? Vnk ieej bibliotēkā un tur jābūt (kā jau iepriekš rakstīju). Ja nekas galīgi nesanāks, tad es aizsūtīšu pa jaunu.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-11 15:44, pirms 17 gadiem
Intervijas noslēgums labs

     [+] [-]

, 2008-02-11 17:06, pirms 17 gadiem
Juris

Nu cita lieta, momentā ielādējās !

     [+] [-]

, 2008-02-11 17:20, pirms 17 gadiem
JM

interesanti ir tas ka tieshi Sjomins un Zheredevs speelee ljoti skaisti.

     [+] [-]

, 2008-02-11 17:20, pirms 17 gadiem
mja, nedaudz pārsteigts ka SE intervija ar Raiti un vecais policists Nazarovs vēl nokomentējis .. laikam pat Krievijā Raiti novērtē vairāk nekā Latvijā..

     [+] [-]

, 2008-02-11 17:42, pirms 17 gadiem
quick

Redzu , ka Tu te vairākkārt uzsver tieši skaisto un estētisko baudījumu atsevišķu krievu spēlētāju izpildījumā. Arī man patīk ātrs temps, laba nūjas tehnika, māņu kustības utt, bet jāatceras, ka skaisti spēlēt un uzvarēt nav viens un tas pats.
Starp citu, - šis Žerdevs sācis tā pa īstam spēlēt tieši šogad, -Tu nez kāpēc nepiemini Radulovu, - arī tas ir ļoti labs krievu spēlētājs, varbūt nav tik aktīvs un skrienošs kā Avečkins, bet arī ļoti tehnisks un uzbrūkošs.Runājot par to pašu Žerdevu, tad ar viņa spēli pērn Hičkoks bija ļoti pat neapmierināts un vairākkārt nosēdināja rezervē.
Sjomins ( tieši tā iesaku izrunāt viņa uzvārdu ) lielu sezonas daļu ārstēja traumu, varētu būt nu beidzot uz pekām un tandēmā ar pārējiem krieviem Wašingtonā darīt lielus darbus.
Iesaku Tev arī pavērtēt krievu aizsargus, ja jau Tu tik ļoti interesējies tieši par krieviem. Ir tāds Volčenkovs, nez kāpēc nepelnīti aizmirsts daudzās diskusijās, - tad lūk , Volčenkovs vairākkārt uzsvēris, ka " pa īstam " hokeju iemācījies spēlēt tieši šeit Z-Amerikā, NHL.
Patlaban viņš ir viens no TOP Otavas aizsardzības spēlētājiem, hokejists ar milzīgu lomu komandā.Vēl ir arī uzbrūkošais Gončars, kura loma komandā ir kkas salīdzināms ar mūsu Ozoliņu, labi spēlē galvenokārt PP un uzbrukuma zonā, ar saviem tiešajiem pienākumiem tiek galā daudz grūtāk... tad arī Zubovs, Dallasas " inventārs " , Ķuķins no NYR un arī tāds brīnums kā Grebeškovs, kura lielākie hīti parasti ir bez cīņas atdotas ripas pretiniekam uz zilās līnijas . Nu , un protams Markovs, kuru arī es vērtēju diezgan augstu.
Uzbrucējus krievi producē gadu no gada vienu par otru labākus, grūtāk iet ar aizsargiem un vārtsargiem, kuru nav nebūt tik daudz.

     [+] [-]

, 2008-02-11 17:59, pirms 17 gadiem
Varat kāds man atsūtīt to interviju ar Ivanānu uz rafaels_amaija@inbox.lv
Paldies jau iepriekš

     [+] [-]

, 2008-02-11 18:03, pirms 17 gadiem
Javier

Interviju Tev nesūtīšu, bet zinu, ka esmu palicis atbildi parādā, - tad nu lūk, cilvēciņš , ar kuru Rey Emerijam parasti ir domstarpības un kurš atļaujas kluba treniņos citkārt parunāt nedaudz brašajam vārtuvīram pretī , ir neviens cits, kā Kriss Nīls, kuram arī ir itin asi kulaki( vajadzības gadījumā ) ...
Šādi tādi konfliktiņi abiem zēniem rodas samērā bieži pēdējā laikā...

     [+] [-]

, 2008-02-11 18:19, pirms 17 gadiem
Leflērs

Radulovs ir arī "aizmirsts" pašā Krievijā. Kopumā tiešām labs hokejists, taču, par cik pārējie ir vēl labāki, viņš ir tāds "melnais zirdziņš". (Pie tam viņa bārda ir gandrīz tikpat leģendāra kā Paroša ūsas , tas tā liriska atkāpe)

Par aizsargiem runājot. Izlasē viņiem, pārsvarā, spēlē RSL aizsargi, bet ja runā par NHL aizsargiem, tad Zubovs/Gončars jau ir NHL klasiskas vērtības. Volčenkovs un Tjutins ( Ķuķins? ) ir vnk labi iejutušies savās "sistēmās".
Markovs šosezon ļoti labi spēlē, taču tas vairāk uz to, ka Surrejs ir Edmontonā.

Kas attiecas uz Krievu vārtsargiem, tad viņiem ir problēmas ar vidējo līmeni, taču visu laiku viņiem pa kādam "spīdeklim" atrodas.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-11 18:20, pirms 17 gadiem

     [+] [-]

, 2008-02-11 21:46, pirms 17 gadiem
Vairaaki patiikami rezultaati, Kings uzvareejushi, Pitsburga, Anaheima uzvareejusi Detroitu (par ko liels prieks), veel shis tas, Ovechkins rezultatiivs, Malkinam 1+3, vieniigi Chikaagas zheel. Par Zedniku zheel, kas visiem ir ar taam slidaam, vienaa no ieprieksheejaam speeleem vienam tiesnesim tachu arii traapiija ar slidu sejaa.

     [+] [-]

, 2008-02-11 21:51, pirms 17 gadiem
--> quick
Par Frolovu - shkjiet, ka augumaa vinjsh nav lielaaks par, piemeeram, Ovechkinu, Ovechkins, peec datiem skatoties, pat ir smagaaks.