Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev" sper soli tuvāk finālām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Salavat Yulaev" sper soli tuvāk finālām
"Salavat Yulaev" hokejisti
Foto: ITAR-TASS

Noslēgusies pirmā Čempionu hokeja līgas pusfinālspēle. Magņitogorskā vietējais "Metallurg", neveiksmīgi nospēlējot otro trešdaļu, ar 1:2 piekāpās Ufas "Salavat Yulaev".

Abas Krievijas komandas ļoti pārliecinoši aizvadīja grupu turnīru, taču turnīra nolikums paredzēja, ka, ja pusfinālā iekļūst divas vienas valsts pārstāves, tad tām pusfinālā jāsacenšas savā starpā. Liela daļa ekspertu uzskata, ka tieši šī pusfinālpāra uzvarētājs kļūs par pirmo Čempionu līgas trofejas ieguvēju. Atgādināsim, ka pusfināla uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Neliels pārsvars "Metallurg", bet vārtu guvumu nav

Spēles sākums izvērtās diezgan nervozs, jo šīs spēles likme bija diezgan augsta. Tribīnēs bija sastopami gan vietējā Magņitogorskas kluba līdzjūtēji, gan arī sabraukušie fani no Ufas, tādēļ atmosfēra arēnā bija atbilstoša pusfinālam. Jāsaka, ka arī uz ledus demonstrētais sniegums mazliet atgādināja play-off spēles, jo komandas centās spēlēt uzmanīgi, lieki neriskējot. Magņitogorskas hokejisti pirmajā periodā bija mazliet aktīvāki, kas lielā mērā bija izskaidrojams arī ar to, ka viesi biežāk spēlēja mazākumā. Pirmajā periodā vārti netika gūti, jo gan Jerjomenko, gan Proskurjakovs vārtos darbojās pārliecinoši.

"Salavat Yulaev" divi precīzi metieni vārtu devītniekā

Par spēles lielo nozīmi kārtējo reizi varēja pārliecināties otrās trešdaļas sākumā, kad pēc pārkāpuma pie apmales abu komandu hokejisti nekautrējies arī izvicināt dūres, nopelnot arī vairākus noraidījumus. Ieguvēji šajā situācijā bija "Metallurg" hokejisti, kuri ieguva tiesības spēlēt vairākumā. Vairākumu mājinieki izspēlēja nepārāk veiksmīgi, taču viena laba izdevība viņiem radās, bet Magņitogorskas uzbrucējs īsti netrāpīja pa ripu. "Salavat Yulaev" centās spēlēt vairāk no aizsardzības, veidojot bīstamus pretuzbrukumus. Pāris reizes mājinieki patiešām arī iekrita, bet viņus glāba Proskurjakovs. Mača 36. minūtē glābējs nebija arī viņš, kad pēc piespēles no laukuma stūra fantastisku metienu ar nūjas neērto pusi vārtu tālajā stūrī izdarīja Miroslavs Blataks. "Metallurg" nekavējoties metās atspēlēties, izveidojot arī kādus divus pusmomentus, bet tad iekrita uz viesu pretuzbrukumu, kuru ar patālu metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza Aleksandrs Perežogins. Ufas hokejisti atlikušajā laikā vēl pāris reizes noorganizēja asus pretuzbrukumus, bet vārtu guvumu vairs nebija.

"Metallurg" neizdodas izglābties

Pēdējā trešdaļā mājinieki sāka uzbrukt vēl vairāk, bet viesu uzbrukumi kļuva arvien retāki. Trešdaļas vidusdaļā "Metallurg" ieguva iespēju veselu minūti spēlēt piecatā pret trijiem, bet neviens bīstams moments pie viesu vārtiem tā arī neizveidojās. Pēc brīža sāpīgu triecienu saņēma viens no Magņitogorskas uzbrukuma līderiem Tomašs Rolineks, kas šo spēli ne tikai padarīja vēl krietni asāku, bet arī mazliet līdzsvaroja. Abām komandām spēles beigu daļā bija iespējas gūt kādus vārtus, bet vienīgo reizi kādu no tām izdevās realizēt 20 sekundes pirms spēles beigām, kad mājinieku līdzjūtējus iepriecināja Aleksejs Kaigorodovs, gūstot vārtus pēc lieliskas saspēles vairākumā.

Atbildes spēle tiks aizvadīta 7. janvārī, bet otra pusfinālspēle starp Cīrihes "Lions" un Espo "Blues" sāksies šovakar 20.30 pēc Latvijas laika.

Čempionu līgas reglaments

Pamatturnīru uzsāka kopumā 12 komandas, kuras tika sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām bija pa trīs komandām. Katras grupas labākā vienība nodrošināja sev tiesības spēlēt pusfinālā. Četras labākās komandas tika sadalītas divos pāros, katra ar katru tiksies divas reizes. Pirmā spēle tiek aizvadīta tās komandas laukumā, kura grupu turnīrā uzrādīja sliktākus rezultātus. Finālā iekļūs tā komanda, kura izcīnīs vairāk punktu, piemēram, ja abās spēlēs ir cits uzvarētājs, tad pāra uzvarētājs tiks noteikts bullīšos. Arī finālā komandas savā starpā tiekas divas reizes, spēlējot gan izbraukumā, gan savā laukumā. Pirmā spēle tiek aizvadīta tās komandas laukumā, kura grupu turnīrā izcīnīja mazāk punktu. Tā komanda, kura iegūs vairāk punktu šajās spēlēs nodrošinās sev Eiropas spēcīgākās komandas titulu.

Čempionu hokeja līgas 1. pusfinālpāra pirmā spēle

Metallurg – Salavat Yulaev 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Metieni: 37:25

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 19:30, pirms 16 gadiem
varējā pēdējā sekundē izvilkt niču... žel ka nepaveicās

     [+] [-]

, 2008-12-10 19:31, pirms 16 gadiem
nja izksatas ka Eiropas liiga vienigas komandas,kas pretojushaas Salavatam bija no Krievijas.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-10 19:38, pirms 16 gadiem
gico rakstīja: nja izksatas ka Eiropas liiga vienigas komandas,kas pretojushaas Salavatam bija no Krievijas.
Diezgan loģiski salīdzinot Mg un Ufas budžetus uz citu komandu fona!

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:32, pirms 16 gadiem
Nja finals bus ka trenninjsh Salavatam !

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:33, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Diezgan loģiski salīdzinot Mg un Ufas budžetus uz citu komandu fona!
Spēlē spēlētāji, nevis naudas maisi.
Man gan liekas, ka te parādās tā starpība starp šo hokeja skolu "otrā līmeņa produktiem" (par ko bija tādas asas diskusijas vasarā)...

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:36, pirms 16 gadiem
MKoncis rakstīja: Nja finals bus ka trenninjsh Salavatam !
Treniņš, ne treniņš (Valērijs Labonovskis, savā laikā Kijevas "Dinamo" treneris, par šādām spēlēm teica - treniņš ar paaugstinātu atbildību), bet Magņitkas spēle pret Salavatu (vai otrādi) man finālā patiktu vairāk, nekā pusfinalā.

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:39, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Spēlē spēlētāji, nevis naudas maisi.
Man gan liekas, ka te parādās tā starpība starp šo hokeja skolu "otrā līmeņa produktiem" (par ko bija tādas asas diskusijas vasarā)...
Vai tiešām Ufa un Magniņtka ir otrā līmeņa produkti?

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:43, pirms 16 gadiem
MKoncis rakstīja: Nja finals bus ka trenninjsh Salavatam !
ja Salavats vai Magņitka finālā izies laukumā ar tādu pārliecību, tad var arī pakāst somiem (ticamāk, ka somi vinnēs šveiciešus)...

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:54, pirms 16 gadiem
Tagad onlainā iet spēle! 1:0 Šveices labā.

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:57, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: Tagad onlainā iet spēle! 1:0 Šveices labā.
TV var redzēt caur šejieni: myp2p.eu: MyP2P.eu :: Champions Hockey League - Zurich...

     [+] [-]

, 2008-12-10 20:59, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: Vai tiešām Ufa un Magniņtka ir otrā līmeņa produkti?
Runa ir par spēlētājiem. Pirmā līmeņa - NHL stāri (Ovečkins, Malkins, Datsjuks, Kovaļčuks, Gončars, Markovs, Nabokovs un vēl pārdesmit spēlētāji) un otrajā līmenī ir KHL spēlētāji. Protams, ir Morozovs, Radulovs un vēl daži, taču tas ir "aukšgals", KHL kodolu veido tieši šie "otrā līmeņa" spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 21:17, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Runa ir par spēlētājiem. Pirmā līmeņa - NHL stāri (Ovečkins, Malkins, Datsjuks, Kovaļčuks, Gončars, Markovs, Nabokovs un vēl pārdesmit spēlētāji) un otrajā līmenī ir KHL spēlētāji. Protams, ir Morozovs, Radulovs un vēl daži, taču tas ir "aukšgals", KHL kodolu veido tieši šie "otrā līmeņa" spēlētāji.
a Tu paņem LA Kings - tāpat tikai Kopitars ir augšgals, pārējie, kas veido kodolu, ir apmēram tādi paši "otrā līmeņa" spēlētāji.

     [+] [-]

, 2008-12-10 21:20, pirms 16 gadiem
liveticker.championshockeyleague.com: Champions Hockey League Live Stream

Te ir pārraide. Kvalitāte tāda pašvaka, bet krietni labāka nekā sportbox.ru!

     [+] [-]

, 2008-12-10 21:24, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: liveticker.championshockeyleague.com: Champions Hockey League Live Stream

Te ir pārraide. Kvalitāte tāda pašvaka, bet krietni labāka nekā sportbox.ru!
pašvaka gan - linkā ko iemetu augstāk, ir arī kvalitatīvāki varianti

     [+] [-]

, 2008-12-10 21:24, pirms 16 gadiem
Šveicieši pirmajā periodā tiešām izskatās labi. Ātrumi pamatīgi un arī vairāki asumi. Pagaidām 1:0 pēc pirmā perioda.

     [+] [-]

, 2008-12-10 21:37, pirms 16 gadiem
nu jau 1:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-12-10 22:01, pirms 16 gadiem
Avery rakstīja: Nu ja NHL spēlē tikai 20 krievi, bet 50 čehi un 40 zviedri un 30 somi, ja Ufā spēlē pieci spēlētāji, kas spēlēs Vankūverā Krievijas sastāvā, ja Magņitkai ir labakie Eiropas čehi un daļa no krieviem, tad šīs komandas ir grūti nosaukt par otra līmeņa produktiem. Ufa pat Krievijā ir galvu un plecus augstāk nekā citas komandas, lielā mērā pateicoties tieši naudai.
Jā, bet nu ātrumi tajā spēlē bija iespaidīgi, izskatījās jau pēc NHL. Šveice vai somi finālā kāsīs ar 5 vārtu starpību.
Atkārtoju vēlreiz runa nav par komandām, bet spēlētājiem. SPĒLĒTĀJIEM ! Nevajag, lūdzu, jaukt (vai arī lasīt tā kā pats iedomājies)!

Pie tam "otrā līmeņa produkts" nav nekas slikts (kā uzreiz daži te ceļ paniku). Pateiksiet, ka kāds no KHL spēlētājiem pašlaik var spēlēt krievijas NHL stāru līmenī? Ja nu vienīgi Radu, bet tas arī ir vēl jāpierāda. Un tieši tāpēc tas arī ir otrais līmenis.

Atgādināšu, ka vasarā daudzi stāstīja (un stāsta arī tagad), ka KHL nav tādu spēlētāju, kas veidotu stipru "mugurkaulu". Ir daži Stāri-veterāni, bet pārējais ir AHL lejasgala/ECHL kontingents... tad lūdzu, šie spēlētāji ir stiprāki par visu Eiropu.

P.S. NHL spēlē 24 Krievijā dzimuši spēlētāji, taču tas nenozīmē, ka tas ir viss. Nabokovs, Žerdevs ir kā uzskatāmākie piemēri.

     [+] [-]

, 2008-12-10 22:09, pirms 16 gadiem
Daudz jau netrūka lai Magņitka uzvilkty NY Rangers, žēl, ka tā nenotika...

Lions-Blues 4:2 pēc otrā perioda.

     [+] [-]

, 2008-12-10 23:03, pirms 16 gadiem
6:3 šveicieši paņēma. Superīga spēle bija, sen tik kvalitatīvu uzbrukuma hokeju nebiju redzējis!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 23:58, pirms 16 gadiem
Juris Minins tebe vopros:

nashi Redlihi,Berzins,Blinovs,Shtals eto togda kakogo urovnja v tvojej tablice?5 ili 6? Jagr super star bil vsegda,v superlige morozov kakoj god ludshij,v NHL u nego prosto ne poshlo,dumaju seichas bi toze neploho igral bi v NHL..

     [+] [-]

, 2008-12-11 08:57, pirms 16 gadiem
Semjonovs rakstīja: Juris Minins tebe vopros:

nashi Redlihi,Berzins,Blinovs,Shtals eto togda kakogo urovnja v tvojej tablice?5 ili 6? Jagr super star bil vsegda,v superlige morozov kakoj god ludshij,v NHL u nego prosto ne poshlo,dumaju seichas bi toze neploho igral bi v NHL..
Par mūsējiem. Kā var novērot, tad mūsējie ir krietni stiprāki spēlējot komandā, nekā individuāli, tāpēc tāda vērtēšana "pa vienam" ir tāda... ne viņu labā (spēlējot pa vienam Čehijas ekstralīgā noturēties nevar, bet te - kopumā neslikti spēlē KHL).

Jāgrs tiešām ir superstārs, bet superspēlētājs, pa lielam, viņš pārstāja būt pēc aiziešanas no Pitsburgas.

Marozovs, jā, NHL viņam nesanāca kaut kas līdz galam (kaut gan vienā maiņā ar Lemjē spēlēja), tagad arī neslikti moš spēlētu, taču ne iepriekšminēto pašreizējo Krievijas NHL stāru līmenī.

     [+] [-]

, 2008-12-11 10:10, pirms 16 gadiem
vremja pokazet,konec KHL sezona vsjo rastavit na svoji mesta,kak nashi igrajut vmeste..est takoje ponjatije,kak uroven obshij hokkeist ili futbolista.esli uroven "ne tjanet" to vsjo ravno ih 20 ili 2,rezultat odin..nu posmotrim,nadeus ja oshibajus

     [+] [-]

, 2008-12-11 10:15, pirms 16 gadiem
Semjonovs rakstīja: vremja pokazet,konec KHL sezona vsjo rastavit na svoji mesta,kak nashi igrajut vmeste..est takoje ponjatije,kak uroven obshij hokkeist ili futbolista.esli uroven "ne tjanet" to vsjo ravno ih 20 ili 2,rezultat odin..nu posmotrim,nadeus ja oshibajus
ko Tu peries, Bļinovs un Štāls jau ir fārmā, pēdējās spēlēs maiņa Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš nespēlē slikti.

     [+] [-]

, 2008-12-12 14:08, pirms 16 gadiem
balsojiet par Pruseku (nedēļas labākais spēlētājs)

sportbox.ru: ЗОЛОТОЙ ПЬЕДЕСТАЛ - голосование на Sportbox.Ru

     [+] [-]

, 2008-12-12 16:32, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Atkārtoju vēlreiz runa nav par komandām, bet spēlētājiem. SPĒLĒTĀJIEM ! Nevajag, lūdzu, jaukt (vai arī lasīt tā kā pats iedomājies)!

Pie tam "otrā līmeņa produkts" nav nekas slikts (kā uzreiz daži te ceļ paniku). Pateiksiet, ka kāds no KHL spēlētājiem pašlaik var spēlēt krievijas NHL stāru līmenī? Ja nu vienīgi Radu, bet tas arī ir vēl jāpierāda. Un tieši tāpēc tas arī ir otrais līmenis.

Atgādināšu, ka vasarā daudzi stāstīja (un stāsta arī tagad), ka KHL nav tādu spēlētāju, kas veidotu stipru "mugurkaulu". Ir daži Stāri-veterāni, bet pārējais ir AHL lejasgala/ECHL kontingents... tad lūdzu, šie spēlētāji ir stiprāki par visu Eiropu.

P.S. NHL spēlē 24 Krievijā dzimuši spēlētāji, taču tas nenozīmē, ka tas ir viss. Nabokovs, Žerdevs ir kā uzskatāmākie piemēri.
es domaju daudzi varetu spelet nhl, vinjus pat ur gribetu redzet, tikai cits jautajums kada limeni un par kadu atalgojumu!
puse dinamo legionāru mierigi varetu spelet NHL, protams vēl jāpieskaita veiksmes faktors