Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" pagarinājumā pārspēj "Red Wings"

"Maple Leafs" pagarinājumā pārspēj "Red Wings"
Foto: Dave Sandford/Getty Images

Sestdien divu NHL Oriģinālā sešinieka klubu spēlē starp Detroitas "Red Wings" un Toronto "Maple Leafs" uzvaru ar rezultātu 3:2 pagarinājumā izdevās izcīnīt mājiniekiem - Toronto vienībai.

Pirms spēles līgas oficiālā mājaslapa ziņoja, ka šīs divas NHL oriģinālā sešinieka vienības - Detroita un Toronto - nav tikušās kanādiešu laukumā četrus gadus. Pēdējā savstarpējā spēle bija 2006. gada 9. decembrī Detroitā.

Spēles sākums abām vienībām izdevās mazliet paradoksāls - spēli kontrolēt izdevās it kā vienai vienībai, taču tajā pašā laikā izdarīt metienus pa vārtiem izdevās tieši otrai vienībai. Spēles sākums vairāk atgādināja ping-ponga spēli, kur vārtsargiem bija maz darba.

Toronto ir divdesmit devītā labākā vairākuma realizētāja līgā, taču deviņas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām vārtus viņiem tieši vairākumā guva Dārsijs Takers. Faktiski tā viņa izpildījumā bija neveiksmīga piespēle, kura iekrita vārtos. Hašekam kreisajā pusē, bet uzbrucējam no labās puses ripa atrada ceļu starp vārtu stabu un Hašeku.

Neilgu brīdi vēlāk izgājiens padevās Toronto vienībai, taču neveiksmīga saspēle to neļāva realizēt vārtu guvumā. Pēc mirkļa jau Detroitai iespēja spēlēt vairākumā, kad labs moments pēc Dreipera piespēles radās Dreikam. Taču to neizdevās izmantot jeb realizēt. Pirmās trešdaļas pēdējās trīs minūtes Detroita izdarīja spiedienu, turklāt visā trešdaļā metienu attiecība viņiem par labu 10:7. Toronto labi izdevās saturēt un apvaldīt Detroitas ātrumu un lielisko uzbrukumu.

Otrās trešdaļas sākumā Toronto atkal bija vairākums, kura laikā metieni pa vārtiem nebija. Pēc brīža laba epizode padevās Sandinam sadarbībā ar Takeru. Protams, šajā brīdī spiediens parādīt savu spēli bija uz NHL līderiem Detroitas personā. Taču spēle parādīja, ka Toronto pietiek viņus tikai apturēt; bez tam Detroitai līdz galam neizdevās saspēle - Toronto neļāva izdarīt ērtus metienus, jeb spēlēja tieši tā, kā pretiniekiem visneērtāk.

Detroitai izdevās panākt 1:1 otrās trešdaļas beigās. Tā nebija pat vārtu gūšanas iespēja, ko vārtu guvumā izdevās pārvērst Lidstrēmam. Šie vārti mazliet lika atdzīvoties mājiniekiem Toronto, un deva cerību visiem no Detroitas.

Trešās trešdaļas sākumā divas labas iespējas bija Detroitai, taču mājinieku vārtsargs glāba. Astoņas minūtes pirms beigām Lidstrēmam ar tālšāvienu tomēr izdevās vārtsargu pārspēt un 2:1 viesu labā! Divu minūšu laikā Mats Sandins izkārtoja 2:2 - vienkārši izgāja cauri Detroitas aizsardzībai. Vēl divas minūtes vēlāk Hašekam nācās pastrādāt vēlreiz. Pēc 2:2 panākšanas Toronto izdarīja spiedienu, tomēr dodot Detroitai dažu pretuzbrukumu iespējas, ko tā nespēja izmantot. Pašās spēles beigās izskatījās, ka Detroita spēj tikai aizsargāties.

Pagarinājuma sākumā Detroita sāka ar ofensīvu, taču Zeterbergam, kurš labi cīnījās spēles agrākajos posmos, neizdevās nodomi. Toronto atbildēja ātri un bez žēlastības - 3:2. Hašeka triki vārtos, glābjot savu cietoksni, noveda pie nūjas pazaudēšanas. Pēc tālšāviena viņam nācās kapitulēt, jo Antropovs ar tālšāvienu izmantoja Hašeka vājo vietu - bez nūjas tālos metienus ir grūtāk nosargāt...

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 3:2
Vārtu guvēji:

1:0 Darcy Tucker; piespēles: Bryan McCabe, Tomas Kaberle
1:1 Nicklas Lidstrom; piespēles: Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg
1:2 Mikael Samuelsson; piespēles: Nicklas Lidstrom, Johan Franzen
2:2 Mats Sundin; piespēle: Pavel Kubina
3: 2 Nik Antropov; piespēles: Anton Stralman, Tomas Kaberle

Metieni pa vārtiem - 25:34

Svētdien, 10. februārī, šo spēli plkst. 12:30 atkārtojumā rādīs NASN TV kanāls

     [+] [-]

, 2008-02-10 00:49, pirms 17 gadiem
uh ti.tagad vairs sparni nav tik vareni ka bij.

  -4 [+] [-]

, 2008-02-10 01:02, pirms 17 gadiem
shoreiz Hasheks nolaida uudeni beigaas, taa ir ka vecs pat 5 sec laikaa nevar normali piecelties un nostaaties atpakalj... taa ari vinjiem vajag, lai turpina zaudeet

  +1 [+] [-]

, 2008-02-10 01:17, pirms 17 gadiem
Baigi zel!! Detroitieshi tomer cinijas, bet pagarinajuma atkal nacas zaudet!

Lidstroms malacis! Atkal kartejie varti AIZSARGAM!!

P.s. KaraLi ned*rs Detroitai!

     [+] [-]

, 2008-02-10 01:22, pirms 17 gadiem
Detroita un Lidstrēms the best. Nekas... Ganjau citreiz.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-10 01:26, pirms 17 gadiem
uz NHL likme nelieku ,bet šodien tā neveicās ,ka tomēr uzliku.......un ko es sagaidu?????...............otrie vārti no Toronto....Sundina vārdu pat komentētāji nepieminēja visā spēles garumā,bet tanī brīdī šamais sāk kustnāt kājas un uztaisa banku.....rezumēēēēēēēēēēēēē nekad neliekiet uz NHL,arī tad ja komanda ir zaudējusi pāris spēles pēc kārtas.Nezinu,kā pārējie ,bet nnakamo reizi uz Detroitu lieku dubulto::

  +1 [+] [-]

, 2008-02-10 01:33, pirms 17 gadiem
Nu jā "Red Wingiem" jau otrā zaudē pēc kārtas. Žēl, cerams, ka nepalaidīsies.

     [+] [-]

, 2008-02-10 02:30, pirms 17 gadiem
Jā es ari apdedzinājos ar Detroitu Toto šodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-10 10:22, pirms 17 gadiem
Wingiem nākamā spēle vs Ducks, ja viņi spēlēs tā, kā šo spēli ar Leafs, tad nav variantu uzvarēt. Tā no viņu puses bija vienkārša slidināšanās, ik pa laiciņam viegli piepresējot pretinieku. Protams, pēc pāris spēlēm vēl nevar teikt, ka kautkas iet uz leju, taču ja viņi vēlas iegūt (vismaz) prezdenta kausu, tad šādas spēles ir jāņem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-10 14:44, pirms 17 gadiem
manis peec Stenlija kausu lai ieguust visas NHL komandas, atskaitot Wingus... netiik man taa komanda

     [+] [-]

, 2008-02-10 15:18, pirms 17 gadiem
Sarkanie sparni labaakie!!

tomsh iet gan Detroita uz leju!

Lidstroma +/- ir visaugstakais ligaa: 43!! Kaa ari 5. vietaa ar ar 47 rez. piespelem!

Abas primajas vietas ir Sarkano vartsargi!
Osguds videji ir ielaidis 1.96, bet Haseks 2.07 vartus!

Pedejas Detroitieshu speles 8-1-1
Parleicinoshi labaka visa Ligaa!
GP W L OT PTS GOALS FOR GOALS AGAINST
57 41 11 5 87(!!!) 190(otraa aiz Senatoriem) 123(!!!) Parliecinoshi pirmie!

Vel joprojam ticu Spaarniem!

     [+] [-]

, 2008-02-10 15:22, pirms 17 gadiem
Par to kausu - nezinu gan, viens ir tas, ka vinji ir liideri regulaarajaa chempionaataa, bet pavisam kas cits ir play-off (par to jau daudz runaats ), turklaat ir arii citas labas pretendentes...