Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Video: 1972. gada supersērija - Mišakovs pret Džilbertu

Par piemiņu Jevģēnijam Mišakovam, kura dzīve aprāvās 2007. gada 30. maijā
Vērtējums:

Leģendārās supersērijas starp PSRS un Kanādas profeionāļiem bija pārbagātas ar dažādiem incidentiem, taču visu pirmo septiņu spēļu garumā neviens no abu pušu spēlētājiem tā arī neiesaistījās ledus kaujā par ko piešķir ierastā 5 minūtes patlaban NHL!!! Tikai 8 spēles beigās mazpazīstamais padomju hokejists Jevģēnijs Mišakovs, kuru kdzīvē visi sauca par Gavrilu nometa cimdus un iesaistījās kautiņā ar to gadu vienu no labākajiem NHL un kluba Ņujorkas "Rangers" uzbrucējiem Rodu Džilbertu!!! Kautiņu par klasisku nenosauksi, jo kanādietim palīgā steidzās uzreiz 6 komandas biedri un kopīgi tie tika galā ar augumā mazo, bet diezgan spēcīgo padomju uzbrucēju. Spēles ierakstos ir rdzams tikai kautiņš no vidus, kad kanādieši jau bija piesteigušies klāt notikuma vietai, bet sākums nav redzams!!! Pats Džilberts reiz atstāstījis kautiņa iemeslu un gaitu: Džilberts esot slidojis gar kanādiešu vārtiem un iedunkājis Mišakovam ar nūju, par ko padomju hokejists Viņam atbildējis ar sitienu pa slidu. Džilberts šādu rīcību negaidīja un sāka vicināt dūres. Mišakovs saķēris Džilbertu un nogāzis to uz ledus, taču tad piesteigušies Džilberta komandas biedri un saķera Mišakovu. Džilberts izmantojot šo iespēju pārsita Žeņam degunu līdz asinīm. Mišakovs izrāvās no kanādiešu satvērieniem un gājis virsū Džilbertam. Atkal piesteidzās kanādiešu spēlētāji Bergmans un Vaits, kas kopīgi nogāza Mišakovu, kas krītot parāva līdzi arī pāridarītāju Džilbertu!!! Pārējie padomju spēlētāji neiejaucās, pat tad, kad 7 kanādieši cīnijās pret vienu padomju hokejistu!!! Sēžot uz noraidītā soliņa Mišakovs izaicināja Džilbertu atsākt kautiņu, kad abi atgriezīsies uz ledus viens pret vienu, taču Džilberts atteicies!!! 1987. gadā, kad abas komandas svinēja 15. gadadienu kopš Supersērijas beigām, Žeņa pajautāja Rodam, kapēc Viņš atteicies kauties pēc tam??? Uz ko Džilberts atbildējis: "Tu taču mani nosistu!!!" :)

Jevģenijs Mišakovs ar savu spēles stilu un raksturu, ko ieaudzināja Viņam leģendārais treneris Anatolijs Tarasovs, manā atmiņā vienmēr ir palicis kā hokejista ideāls un piemērs visiem jaunajiem censoņiem, lai gan Viņš nebija pirmā lieluma superzvaigzne, tomēr ar savu atdevi hokeja laukumā un neizsīkstošo enerģiju ir iemantojis duadzu līdzjutēju simpātijas!!!

Šeit Jums ir pieejams links šim nu jau vairāk kā 30 gadus vecajam kautiņam:

http://www.youtube.com/watch?v=_yPBjj5tmPY

Mūžīgā un gaišā atmiņā Žeņam ...

     [+] [-]

, 2007-10-09 20:15, pirms 17 gadiem
www.youtube.com

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 09:36, pirms 17 gadiem
Tieshaam labs raksts!

     [+] [-]

, 2008-01-04 14:23, pirms 16 gadiem
ew baigi kruti tajaa video kanaadieshi bez kjivereem speelee!!!