Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Piedalīšanās Korejas spēlēs būtu izcila iespēja NHL"

Andrejs Siliņš

Fāzels: "Piedalīšanās Korejas spēlēs būtu izcila iespēja NHL"
Renē Fāzels
Foto: TASS / Scanpix

"Phjončhana atrodas Āzijā, tāpēc šī būtu lieliska iespēja panākt to, lai spēle aug. Spēlētāju piedalīšanās Korejas spēlēs būtu izcila iespēja NHL kā līgai," preses konferencē Parīzē Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels norādīja, ka nav padevies cīņā par NHL dalību 2018. gada olimpiskajās spēlēs.

"Es vienmēr esmu pozitīvs cilvēks. Nekad nepadodos. Esam runājuši ar [NHL Spēlētāju asociācijas izpilddirektoru] Donu Fēru. Cenšamies izveidot "sniega bumbu", ko parādīt Gerijam [Betmenam, NHL komisāram]," atklāja Fāzels, norādot, ka mēģinās pārliecināt NHL komisāru par to, ka spēlētāju dalība olimpiādē var nākt par labu arī NHL.

"Nekad nevar būt par vēlu. Phjončhana atrodas Āzijā, tāpēc šī būtu lieliska iespēja panākt to, lai spēle aug. Spēlētāju piedalīšanās Korejas spēlēs būtu izcila iespēja NHL kā līgai," sacīja Fāzels. "Nav labāka veida, kā pasaulei parādīt, cik hokejs ir lielisks olimpiskajās spēlēs. Tā ir lielākā iespējamā skatuve, spēles skatās trīs miljardi televīzijas skatītāju. Ja NHL spēlētāji nebūs, līdzjutēji nebūs priecīgi, spēlētāji paši nebūs priecīgi un mediji nebūs priecīgi."

Šopavasar NHL oficiāli paziņoja, ka nepiedalīsies 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Paziņojumā tika teikts, ka vairāku mēnešu laikā nav izveidojies dialogs un ka Starptautiskā olimpiskā komiteja tikai uzbrukusi, ne piedāvājusi risinājumus.

Iepriekš tika vēstīts, ka IIHF gatava segt spēlētāju ceļošanas un apdrošināšanas izdevumus, kas, pēc prezidenta Renē Fāzela vārdiem, varētu sastādīt septiņus miljonus dolāru. Tomēr NHL klubu īpašnieki vēlējās panākt, lai maciņu atver SOK. Pretī tika likts arguments, ka nebūtu godīgi stimulēt NHL, kamēr citām federācijām un organizācijām labums netiek.

Vairāki hokejisti gan jau pavēstījuši, ka jebkurā gadījumā dosies palīgā savām valstsvienībām, , tiesa, visticamāk, tas būs atkarīgs arī no konkrēto klubu īpašniekiem, kuri varētu dot atļauju vai aizliegt savas organizācijas pārstāvjiem piedalīties olimpiādē.

Izmantotie resursi:
Press conference Paris - 2017 WM -...

  -1 [+] [-]

, 2017-05-09 18:32, pirms 7 gadiem
Kaut kāda 5 klasnieka arguments, viņš nepateica neko tādu, ko kāda nezinātu

  -3 [+] [-]

, 2017-05-09 18:33, pirms 7 gadiem
"Nav labāka veida, kā pasaulei parādīt, cik hokejs ir lielisks olimpiskajās spēlēs.'' cmoon, interneta laikmets, visi sen visu zina un ir redzejusi, katram savs, nejau mazie kiniesisi tagad teiks wow hokejs , kas tas, dv skatamies , veidojam komandas u.t.t.
Tas nav arguments, nauda nauddaaa.

     [+] [-]

, 2017-05-09 19:37, pirms 7 gadiem
IIHF gatavi segt ceļu un apdrošināšanu. Kādu naudu NHL vēl grib no SOK?

Varējāt jau šo jautājumu papētīt, uztaisīt izvērstu, analītisku rakstu par šo situāciju, nevis pārtulkot pāris frāzes no preses konferences.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-09 20:12, pirms 7 gadiem
tad jau sanāk ka SOK ir vainīga šajājezgā?

     [+] [-]

, 2017-05-09 20:18, pirms 7 gadiem
Ko SOK murgo pa citām federācijām?
NHL ir vienīgā pro līga pasaulē, KHL ir atrauga pasaulē, un ja SOK grib naudu no TV, tad lai ver maku vaļā.
Ja es būtu TV īpašnieks, es no SOK prasītu naudu atpakaļ, jo SOK nebūs NHL zvaigznes, būs mazāk skatītāji pie tv ekrāniem, mazāk sānems naudu pa reklāmām, ir zaudējumi.

     [+] [-]

, 2017-05-10 09:32, pirms 7 gadiem
Sit mani nost, bet Olimpiskās spēles bez NHL spēlētājiem nebūs vairs Olimpiskās spēles. Sanāks tas pats kas Olimpiskajā futbolā, kas pa lielam visiem ir pie kājas, bet nu tas cits stāsts jo pasaules čempis tāpat ir reizi 4 gados.