Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

A. Iliško: "Zaudējums norvēģiem sāp"

A. Iliško: "Zaudējums norvēģiem sāp"
Alberts Iliško

Otrdienas vakarā kārtējā "Sporta studija" notika tūdaļ pēc hokeja Arēnā Rīga un tieši hokejs bija galvenā sarunu tēma. Raidījuma viesi pārmaiņus bija gan LHF prezidents Kirovs Lipmans, gan viens no U-18 izlases treneriem Haralds Vasiļjevs, gan spēlētājs Alberts Iliško.

Skatītāji varēja redzēt arī speciālreportāžu par Mārtiņa Karsuma gaitām ASV.

No Kirova Lipmana lielākoties visi līdzjutēji gribēja dzirdēt par jaundibināto Rīgas „Dinamo” komandu un tās spēlēšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) kopā ar Krievijas klubiem. Šo trešdien Maskavā notiks KHL sanāksme, kurā spriedīšot par finansēm un arī kalendāru, taču kopumā Lipmans atkal nebija sevišķi atklāts. "Man ir svarīgi, lai kopumā hokejam būtu labi, gan izlasei, gan vietējiem klubiem, gan federācijai. Galvenais – lai nesabojātu vietējo hokeju, jo šogad Latvijas čempionāts nebija nemaz slikts.”

Lipmans paralēli KHL līgai nesolīja ne Baltijas līgu, ne Baltkrievijas līgu, viņam svarīgi, lai saglabātos arī pašmāju čempionāts. Runājot par atjaunoto Rīgas „Dinamo”: ”Tā būs pavisam jauna komanda, ne vecās mākslīga atjaunošana. Uzraksti uz krekliem? Protams, tiem jābūt latviski. Toreizējā „Dinamo” pirms 20 un vairāk gadiem spēlēja vismaz 85 procentu iebraucēju, tagad tikai pieci spēlētāji var būt ārzemnieki.”

Par kalendāru un pretiniekiem Lipmans konkrētāk nemācēja stāstīt: ”To lems sanāksmē Maskavā šo trešdien. Tad jau redzēsim, vai mums būs jālido arī uz Habarovsku, vai nē.” Visai miglains priekšstats arī par finansēm, taču Lipmans atzina, ka desmit miljoni dolāru sezonā tomēr esot pietiekami, lai uzturētu labu komandu. Krievijā spēcīgāko klubu budžets gan ir 5-7 reizes lielāks.

Treneris Haralds Vasiļjevs dalījās iespaidos par jaunatnes hokeju un nupat aizvadīto pasaules U-18 čempionātu, kurā Latvija palika otrā aiz Norvēģijas. „Katra uzvara nāca smagā cīņā, tikai pēdējā spēlē pret Japānu slūžas bija vaļā otrajā periodā. Latvija allaž spēlēja pēc labākās sirdsapziņas un kopumā sniegums nebija slikts. Norvēģi varbūt atlētiski bija mazliet labāk sagatavoti un teicami saspēlējušies. Mēs cīnījāmies, netrūka gribasspēka, bet sports ir sports un vienam jāzaudē.”

Treneris arī atzina, ka Rīgas turnīrā spēcīgas bijušas arī Austrijas un Itālijas komandas, austriešiem šis vispār esot viens no labākajiem U-18 sastāviem vēsturē. ”Hokejā nav sīkumu, daudz kas atkarīgs arī no atjaunošanās laika. Mēs it kā bijām gatavi arī spēlei pret Norvēģiju, bet tā spēciņa pietrūka. Arī aukstasinības un nosvērtības.”

Par Latvijas pieaugušo izlasi Vasiļjevs vēl nekādus konkrētus spriedumus neizteica, jo viena pārbaudes spēle esot par maz, lai izdarītu konkrētus secinājumus: ”Puiši cīnās, nav vēl īsti saspēlējušies, tomēr rezerves vēl ir. Līdzīgi kā U-18 izlasei, reizēm pietrūkst noslēdzošā metiena."

Viens no U-18 izlases līderiem Alberts Iliško bija gandarīts par pēdējo spēli, taču sāpīgais zaudējums norvēģiem tomēr kremt: ”Gribējās beigt turnīru uz labas nots un garīgo mazliet uzlabojām. Pret Norvēģiju kaut kas nesanāca līdz galam. Mēs cīnījāmies, uzbrukām, bet ripa negāja vārtos.”

Pats hokejists ikdienā spēlē Zviedrijā, turklāt pieaugušo hokeju, tāpēc sākumā bijis grūti pierast pie jauniešu stila: "Atšķiras pozīcijas laukumā – pieaugušie parasti ir vairāk savās vietās, te atkal vairāk apkārt skrien pa visu laukumu, sākumā jāpierod...”

Pats hokejists arī turpmāk domājot spēlēt Zviedrijā, jo tur tomēr vidējais hokeja līmenis daudz augstāks, vairāk labu komandu un hokeja saimniecība sakārtota. Alberts vēl uzteica Latvijas skatītāju milzīgo atbalstu izlasei, bez tā būtu daudz grūtāk spēlēt. Zaudējums norvēģiem esot sāpīgs, bet tāds ir sports: ”Ja būtu vēl viena iespēja ar norvēģiem uzspēlēt, droši vien būtu savādāk, bet tādas otras iespējas vairs nebūs.”

Raidījumā bija arī reportāža no ASV, kur Providensas „Bruins” klubā spēlē Mārtiņš Karsums. Šis klubs AHL ir viens no labākajiem un tiek uzskatīts par reālāko pretendentu uz Kaldera balvu šosezon, taču tas arī nozīmē, ka Karsumu izlasē atkal neredzēsim. „Tas ir viens no maniem sapņiem uzspēlēt Latvijas izlasē, bet man ir līgums ar Bostonu un es neko nevaru izdarīt – komandai tagad mērķis - play-off spēles. Varbūt kādu citu gadu sanāks uzspēlēt izlasē.”

Kaut Mārtiņš skaitās NHL komandas Bostonas „Bruins” īpašumā, viņš joprojām spēlē tās fārmklubā AHL līgā – Providensas „Bruins”. „Katra spēle jāspēlē par visiem simts procentiem un tad jāgaida, kas notiks, varbūt kādreiz izsauks uz Bostonu.”

Īstenībā, daudzi hokeja speciālisti nesaprot, kāpēc tā vēl nav noticis, jo Mārtiņš ir viens no Providensas līderiem un Bostonai nav nemaz tik daudz izcilu uzbrucēju. Komandas biedri un arī treneri mierinot, ka gan jau kādreiz Karsums tiks galvenajā komandā, galvenais ir cīnīties un izturēt.

Brīvajos brīžos ar komandas biedriem tiekot uzspēlēts galda teniss un Mārtiņš pingponga reitingā pat ieņem pirmo vietu. Sportistam bijuši arī piedāvājumi no ļoti spēcīgiem Eiropas klubiem, bet vēl sezonu viņam būs līgums ar Bostonu un hokejista mērķis ir NHL: ”Galvenais – jācīnās un jāspēlē katru spēli no pirmās līdz pēdējai minūtei. Var cīnīties ar visiem. Es esmu laimīgs, jo es mīlu hokeju.”

1 2 56 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2008-04-09 10:55, pirms 17 gadiem
Lipmans visu laiku tik saka: " ka tik latvijas hokejam labāk" tā ar neko pratīgu nepastāstija, kā jau vienmēr!!

  +5 [+] [-]

, 2008-04-09 10:57, pirms 17 gadiem
Dikti labs sižets bija par Karsumu(beidzot), izskatījās tāds mazliet uzkačājies un pielicis masā. Paldies LTV7!!!

  +7 [+] [-]

, 2008-04-09 11:01, pirms 17 gadiem
karsums ieved ģērbtuvē kur džexi pilnīgi pliki vēsā mierā kameras priekšā visai latvijai izrāda savu mantību

  +5 [+] [-]

, 2008-04-09 11:02, pirms 17 gadiem
Par Karsumu bija tik tiešām interesanti. Pats, neraugoties uz nelielo augumu , izskatījās tik tiešām nobriedis.
Būtu labi, ja vairāk būtu līdzīga rakstura sižeti par mūsējo gaitām Ziemeļamerikā.

Lipmans vairāk atkratījās ar standartfrāzēm , īsti un konstruktīvi tā arī neatbildot ne uz vienu jautājumu.Vasiļjevs izskatījās vairākas naktis negulējis...
Slēpts komentārs: playthegame

  +2 [+] [-]

, 2008-04-09 11:10, pirms 17 gadiem
Lipmans arī baigais gailēns, uz visiem jautājumiem mācēja tā atbildēt, ka tā arī neko nepateica, tās ir unikālas spējas tā runāt, ka no tās ilgās runāšanas nav nemazākās jēgas
ernšteits arī parāk respektēja Lipmenu un uzdēva tādus jautājumus, kur lipmens varēja atbildēt bez problēmā, Iļisko izskatijās drausmīgi satraucies
Vasīļevs bija vainu nedēļu no vietas kodis, vai arī nedēļu no vietas negulējis

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:11, pirms 17 gadiem
Labi, Albert, kameru priekšā izskatījies!!
Paldies par spēli ko parādīji. Pārliecinoši.
Manā skatījumā Latvijas trīs labākie - Iliško, Cinks, Skvorcovs.

  +9 [+] [-]

, 2008-04-09 11:11, pirms 17 gadiem
playthegame rakstīja: šķiet, ka ar karsumu varētu būt, kā tur teica, ka iespējams karsiku nesauc augšā, jo viņš varbūt bostonai nemaz nav vajdzīgs, viņš varbūt neideras bostonas spēles plānā un tādā gadijuma, viņam tur nav, ko darīt
varbūt labāk ir vienu sezonu noplosīties RD KHL un pēctam uz citu NHL koamandu?


!!!!
Un to Tu saki par džeku, kuram līdz NHL ir palicis tikai 1 solis!!! Neaizmirsti, ka priekšā ir vasara ar treniņnometnēm un komandu komplektācijām un viss var mainīties. Tas būtu stulbākais, ko varētu izdarīt - atteikties no iespējas reiz uzpēlēt NHL, ja tas ir tik tuvu!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-09 11:14, pirms 17 gadiem
Vienīgais jaunums ko no Lipmana uzzināju, ka uz RD neattieksies tās leģionāru kvotas, kas ir attiecinātas uz Krievijas klubiem. Nu, bet ceru, ka mūsējie vairāk par 4 leģionāriem neņems.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:15, pirms 17 gadiem
Leflērs rakstīja: Par Karsumu bija tik tiešām interesanti. Pats, neraugoties uz nelielo augumu , izskatījās tik tiešām nobriedis.
Būtu labi, ja vairāk būtu līdzīga rakstura sižeti par mūsējo gaitām Ziemeļamerikā.

Lipmans vairāk atkratījās ar standartfrāzēm , īsti un konstruktīvi tā arī neatbildot ne uz vienu jautājumu.Vasiļjevs izskatījās vairākas naktis negulējis...

Droši vien tāds sižets sastāda labas izmaksas.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:18, pirms 17 gadiem
Nedomāju, ka tas būtu prātīgi Karsumam pēc šitās sezonas dzīties uz Eiropu, nemaz nerunājot par Rīgas Dinamo.
Nākama sezona būs izšķirošā un ja pēc tas īsti nespīdes NHL, tad gan droši varētu skatīties Eiropas virziena.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:20, pirms 17 gadiem
karsums normali grudaku uzkachajis ir atgadina vienu pazistamu dzeku agrak bukos speleja didzi berzinu

  +3 [+] [-]

, 2008-04-09 11:23, pirms 17 gadiem
Mjā, Kiras iemīļotākā frāze: "Nē, nekādā gadījumā es negribētu to teikt. Ka tik Latvijas hokejam labāk!" Vasiļjevs arī neko īsti neatbildēja, kaut vai jautājums par "Dinamo". Ja neko nezini, tad tā arī pasaki. Bet Haralds pusminūti stāsta, kāpēc neko nezina Tomēr kā Latvijas izlases treneris viņš bija labākais, man patika, ka treniņi bija latviski

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:41, pirms 17 gadiem
cimmers rakstīja: Mjā, Kiras iemīļotākā frāze: "Nē, nekādā gadījumā es negribētu to teikt. Ka tik Latvijas hokejam labāk!" Vasiļjevs arī neko īsti neatbildēja, kaut vai jautājums par "Dinamo". Ja neko nezini, tad tā arī pasaki. Bet Haralds pusminūti stāsta, kāpēc neko nezina Tomēr kā Latvijas izlases treneris viņš bija labākais, man patika, ka treniņi bija latviski

Haralds jau nav nekaads leemeejs, vai dariitaajs tajaa projektaa, tur citi dzeki visu sadala un sariiko.
vispaar Haralds no visiem hokejaa iesaistiitajiem cilveekiem man liekas visjeedziigaakais, blakus savam deelam, Naumovam un Irbem. kaa saka krievi- Na takih muzhikah i mir derzhitsa

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 11:43, pirms 17 gadiem
Kur var noskatīties sporta studijas atkārtojumu, kāds nezin? Agrāk bija tv.lv, bet tagad tur vairs nav....

  +2 [+] [-]

, 2008-04-09 11:49, pirms 17 gadiem
Es savulaik arī mācēju tā runāt kā Lipmans Bet vispār tā tiešām ir māksla tā kā to dara Lipmans... man liekas tikai Andris Šķēle māk tik labi izvairīties no jautājumiem. Starp citu ja kādam interesē Lipmana viedoklis tad izlasiet interviju "SA" tur ir pateikts vairāk nekā viņš pateica vakar...

  +3 [+] [-]

, 2008-04-09 11:56, pirms 17 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Es savulaik arī mācēju tā runāt kā Lipmans Bet vispār tā tiešām ir māksla tā kā to dara Lipmans... man liekas tikai Andris Šķēle māk tik labi izvairīties no jautājumiem. Starp citu ja kādam interesē Lipmana viedoklis tad izlasiet interviju "SA" tur ir pateikts vairāk nekā viņš pateica vakar...


Ir daudz tādu cilvēku, kas var runāt stundām ilgi un neko nepateikt.Tā ir īpaša māksla, lai to apgūtu , jābūt lielam talantam. Man , atzīšos, tāda nav...
Lielai daļai mūsu politiķu gan ir.Tieši tāpat arī Lipmanam, vakar skatījos un nevarēju valdīt smaidu ( pareizāk sakot, dusmas ), kad tad viņš sāks beidzot konstruktīvi atbildēt uz jautājumiem...
Mēle ir kapitāls ...

     [+] [-]

, 2008-04-09 12:05, pirms 17 gadiem
Nu tur kur Karsums ieveda ģērbruvēs sižeta beigās vareja redzēt, ka viens uzreiz metās kamerai pretim, lai beidz filmēšanu, bet tik un tā LTV nolēma amerikānu mantību parādīt.

Vasiļjevs labi atbildēja, arī par RD, ka viņam bijušas citas prioritātes šai laikā. Prātīga bija doma-ieteikums, ka jau tagad vajag runāt ar Centrāleiropas izlasēm par to, lai varētu uzspēlēt pārbaudes turnīros.

     [+] [-]

, 2008-04-09 12:06, pirms 17 gadiem
sliver rakstīja: Vienīgais jaunums ko no Lipmana uzzināju, ka uz RD neattieksies tās leģionāru kvotas, kas ir attiecinātas uz Krievijas klubiem. Nu, bet ceru, ka mūsējie vairāk par 4 leģionāriem neņems.


Nu es tik pārliecināts nebūtu... domāju tās tik tagad ir tādas optimisma pilnas frāzes kā sak' "mēs veidosim izlases bāzes klubu" u.t.t. u.t.j. p.... kaut, domāju, pats Kira skaidri apzinās, ka nav jau lāga no kā to bāzes klubu veidot, lai tur būtu vismaz 15-20 mūsu pašu spēlētāju... ne visi mūsu izlases veči tādu KHL līmeni varēs pavikt un domāju arī pats Kira to labi saprot, bet pagaidām vienkārši "mierina" tautu... Reāli labi ja 8-10 mūsu pašu veči būs tajā RD pirmajā sezonā, ja vien RD negribēs pa līgas lejasgalu maisīties... a to domāju viņi negribēs, jo ta var arī bez skatītājiem vai (nedo die's) vēl sponsoriem palikt.... a tas jau nozīmēs projekta RD krahu un izgāšanos... tapēc domāju, ka ja šie gribēs vismaz pa tabulas viduci pirmajā sezonā maisīties šiem vajadzēs vismaz pusi komanas (gribam mēs to vai nē) novākt no leģionāriem un ne tikai vienkārši leģionāriem, bet labiem un pat ļoti labiem leģionāriem, jo domāju nauda jau priekš tā būs.... un pa apmēram 6-7M$ (pārējie 3-4 M$ droši vien aizies mūsu pašu 8-10 večiem) varēs jau tīri labus apmēram 10 leģionārus nolasīt... tāda domāju būs RD reālitāte pirmajā sezonā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-04-09 12:38, pirms 17 gadiem
als rakstīja: ...blablabla.... un pa apmēram 6-7M$ (pārējie 3-4 M$ droši vien aizies mūsu pašu 8-10 večiem) varēs jau tīri labus apmēram 10 leģionārus nolasīt... tāda domāju būs RD reālitāte pirmajā sezonā!

Rakstu lasīji vispār?

..Toreizējā „Dinamo” pirms 20 un vairāk gadiem spēlēja vismaz 85 procentu iebraucēju, tagad tikai pieci spēlētāji var būt ārzemnieki.”

  -2 [+] [-]

, 2008-04-09 13:05, pirms 17 gadiem
Un tu vina viedokli lasiji, genij?! Tas RD mus novedis tikai pie kka slikta!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-09 13:08, pirms 17 gadiem
man patika, kad viņam uzdeva jautājumu, kas viņa prāt varētu uzspīdēt tuvākajā nākotnē? un kā pirmo nosauca Skvorcovu un kā nākamo, pēc salīdzinoši ilgā apdomas brīža, nosauca Bukarta vārdu!
vismaz paši jaunie redz, ka šim jaunajam liepājniekam ir iekšā, treneri gan kaut kā neredzēja, kaut vai to, kā Bičevska-Skvorcova-Dobreņkija trīnieks izspēlēja vairākumu, nezinu cik kopā golus iemeta Latvija vairākumā, bet zinu, ka divas reizes, kad šie dabūja pavairāk uzspēlēt vairākumā, bija 2 goli! bet treneri, tā ka ieciklējušies, visu laiku laukumā tikai Bukartu tur, grib laikam makslīgi uzturēt par baigo zvaigzni!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 13:17, pirms 17 gadiem
rusher rakstīja: RD būtu jābūt tādam kā Toronto "Maple Leafs" hokejā, kur spēlē vienkārši labāko hokeju reģionā (Baltijā), bet Latvijas čempim kā Kanādas junioru līgām pēc kurām jaunajiem vēlāk iet uz NHL vai KHL draftu un tikt savās komandās- labākie aizietu uz NHL vai AHL klubiem sisties, bet pārējie labie uz KHL klubiem vai fārmklubu līgu, kas domāju tomēr būs, jo šie visu grib taisīt pēc NHL parauga. Tie, aks paliek pāri varēs sisties kā pieredzējušie Latvijas čempī un varbūt kāds atveras 25 gadu vecumā un tad viņu pamana un uz RD iespēlēt sūta.
Mana teorija balstās uz to, ka RD ir tikai piedeva Latvijas hokejam, nevis lielais bubulis, kas tagad izpostīs visu mūsu saimniecību. vietēji fani tāpat ies to Latvijas čempi skatīties kā Kanādā junioru līgas un play-off gan jau ar piesaistīs uzmanību no visas valsts,. jo tur spēlēs kā mūsu u-18 un u-20 izlasēs Latvijas hokeja nākotne un varbūt kāds KHL 1. kārtas drafta numurs, kuru vērot.

Es arī sliecos domāt ka Latvijas čempim būtu jābūt kaut kādam Kanādas junioru līgas, ASV augstskolu hokeja un Baltkrievijas Augstākās līgas hibrīdam. Pārejas periodā būtu jānosaka cik jaunajiem jābūt laukumā

  +3 [+] [-]

, 2008-04-09 13:21, pirms 17 gadiem
žora rakstīja: man patika, kad viņam uzdeva jautājumu, kas viņa prāt varētu uzspīdēt tuvākajā nākotnē? un kā pirmo nosauca Skvorcovu un kā nākamo, pēc salīdzinoši ilgā apdomas brīža, nosauca Bukarta vārdu!
vismaz paši jaunie redz, ka šim jaunajam liepājniekam ir iekšā, treneri gan kaut kā neredzēja, kaut vai to, kā Bičevska-Skvorcova-Dobreņkija trīnieks izspēlēja vairākumu, nezinu cik kopā golus iemeta Latvija vairākumā, bet zinu, ka divas reizes, kad šie dabūja pavairāk uzspēlēt vairākumā, bija 2 goli! bet treneri, tā ka ieciklējušies, visu laiku laukumā tikai Bukartu tur, grib laikam makslīgi uzturēt par baigo zvaigzni!



To negrib arī redzēt "hokeja eksperts" Matulis, atkal SA sarakstījis visādu sviestu, cita starpā nopeļot Skvorcova un Dobreņkija statistiku.Tādus secinājumus kurš katrs var izdarīt neredzot pašas spēles.Bičevska maiņa praktiski visās spēlēs radīja pretiniekam galvassāpes, pelnīja uz sevi noraidījumus, izspēlēja labas kombinācijas.Kurš vēl dalīja tādas piespēles (konfektes) kā Skvorcovs, kur bija grūti neiemest vārtus?

     [+] [-]

, 2008-04-09 13:38, pirms 17 gadiem
zaudetajs rakstīja: To negrib arī redzēt "hokeja eksperts" Matulis, atkal SA sarakstījis visādu sviestu, cita starpā nopeļot Skvorcova un Dobreņkija statistiku.Tādus secinājumus kurš katrs var izdarīt neredzot pašas spēles.Bičevska maiņa praktiski visās spēlēs radīja pretiniekam galvassāpes, pelnīja uz sevi noraidījumus, izspēlēja labas kombinācijas.Kurš vēl dalīja tādas piespēles (konfektes) kā Skvorcovs, kur bija grūti neiemest vārtus?

žetons tev!
vēl nēesmu iegādājies SA, bet būs laikam jāiegādājas un jāpasmaida par šā godājamā eksperta izteikumiem.
tiešām aizmirsu pieminēt par to, cik vairākumus šis trīnieks nopelnīja un pat komentētāji teica, kad šī maiņa ir laukumā, tad visiem ir liels ātrums, ka pretspēlētāji netiek īsti līdz. un kā Skvorcovs māk pieturēt ripu, liekas ka pat ar tanku viņam to ir grūti atņemt

     [+] [-]

, 2008-04-09 13:44, pirms 17 gadiem
blink rakstīja: Rakstu lasīji vispār?

..Toreizējā „Dinamo” pirms 20 un vairāk gadiem spēlēja vismaz 85 procentu iebraucēju, tagad tikai pieci spēlētāji var būt ārzemnieki.”

Raksts neatbilst tam ko Lipmans teica. Nekādu leģionāru kvotu Dinamo nebūs.

     [+] [-]

, 2008-04-09 13:53, pirms 17 gadiem
Man loti patika Vilkoita maina.Malachi!Pats kapteins bija lielisks!Visas dotibas ir puikam.Novelam vinam veiksmi.Es+mani darba kolegi,kuri mil un saprot hokeju.

     [+] [-]

, 2008-04-09 13:53, pirms 17 gadiem
blink rakstīja: Rakstu lasīji vispār?

..Toreizējā „Dinamo” pirms 20 un vairāk gadiem spēlēja vismaz 85 procentu iebraucēju, tagad tikai pieci spēlētāji var būt ārzemnieki.”


Stipri šaubos vai tas attiekses arī uz ārzemju (mūsu, belaru un kazahu) klubiem... Ta moš vēl nosakam, kas ir tie ārzemnieki?! Pēc KHL projektā rakstītā ārzemnieki ir visi tie kam nav Krievijas pilsonības (laikam uz KHL sezonas sākšānās brīdi), tb mums visa mūsu "izlases bāzes komanda" ta tāda būtu... Dabūtu ņemt 15-20 Sidorovus un Petrovus un piem. tik 5 mūsējos! Tapēc domāju tās leģionāru kvotas attieksies tik uz pašiem krievu klubiem, jo ja tā padomā kāda šiem daļa ar ko mēs tur spēlējam..?! Domāju šiem galvenais ir ,lai viņu komandās nebūtu pus komanda no leģionāriem vien un arī vietējie puikas šiem tiktu pie spēlēšanas, a tas ar ko mēs tur spēlējam domāju šiem ir stipri vienalga! Galvenais, lai mēs tur vispār spēlējam un neesam tur galīgi lūzēri! Un zināmā mērā esam kā ēsma vai drīzāk piemērs citām Eiropas hokeja valstīm, kas moš tur kādā no nakamajām sezonām sadomā vēl pievienoties! Par to kapēc viņiem vēl mūs vajag domāju Kira ļoti labi SA pateica - Šengenas un ES vīzas uz gadu visiem līgas "činavniekiem" un komandām, domāju, ir gana laba maksa par Gazproma "piecīti"... a krieviem pa Jevropu patīk ceļot!

     [+] [-]

, 2008-04-09 13:59, pirms 17 gadiem
nevil rakstīja: Man loti patika Vilkoita maina.Malachi!Pats kapteins bija lielisks!Visas dotibas ir puikam.Novelam vinam veiksmi.Es+mani darba kolegi,kuri mil un saprot hokeju.


man arī acī iekrita Vilkoits. bez tam viņam ir ļoti pateicīgi auguma parametri - tā kā pat var cerēt, ka paveiksies un puisi nodraftēs...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 14:04, pirms 17 gadiem
Abrags rakstīja: man arī acī iekrita Vilkoits. bez tam viņam ir ļoti pateicīgi auguma parametri - tā kā pat var cerēt, ka paveiksies un puisi nodraftēs...


Tas jau nebūs Abrags, kurš aizmirsīs pieminēt auguma parametrus

     [+] [-]

, 2008-04-09 14:12, pirms 17 gadiem
Es piekritu ka augumam un svaram ir nozime.Maza auguma hokeisti ir veikli, bet izlases visa pasaule izvelas(ja ir tada iespeja)liela auguma hokeistus,tadi tos mazakus vienkarshi panem ar savu svaru.Ari speka panemienus pielietojot...

     [+] [-]

, 2008-04-09 14:12, pirms 17 gadiem
No Lipmana pēdējām intervijām man ir radies iespaids, ka beidzot onka ir "noraustījies" par savu "neaizstājamā" pozīciju Latvijas hokeja saimniecībā. Negribas prognozēt, bet domāju, ja DINAMO projekts veiksmīgi izkustēsies, tad viņa dienas (mēneši) pie hokeja stūres ir skaitītas.

Karsumam jābūt pacietīgam, ja grib nostabilizēties NHL, un jācīnās kā to darīja Sergejs savā laikā, pofig, ka pāris gadus sanāks ceļot no AHL uz NHL un atpakaļ, gan atradīs sev īsto vietu un būs mums stabils vidusmēra NHL spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-09 14:27, pirms 17 gadiem
hokemons rakstīja: No Lipmana pēdējām intervijām man ir radies iespaids, ka beidzot onka ir "noraustījies" par savu "neaizstājamā" pozīciju Latvijas hokeja saimniecībā. Negribas prognozēt, bet domāju, ja DINAMO projekts veiksmīgi izkustēsies, tad viņa dienas (mēneši) pie hokeja stūres ir skaitītas.


naivais ja tas Rīgas Dinamo projekts izdotos, Kirovs vispār būtu zirgā. Ja neizdosies - viņš atkal būs zirgā, jo viņš jau nav valdē, bet tikai padomē (a sliktā tad būtu valde, kas visu sačakarēja). Bez tam, tas nekādā mērā neietekmē viņa neierobežotās varas pozīcijas LHF.
1 2 56 komentāri