Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kanādas hokeja izlases sastāva kontūras

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kanādas hokeja izlases sastāva kontūras
Vinsents Lekavaljē
Foto: AP/SCANPIX

Kanādas izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam hokejā, kas 2.maijā sāksies Kanādā. Komandas menedžeris ir sācis ieskicēt iespējamo komandas sastāvu.

Kanādas izlase treniņnometni pirms pasaules čempionāta gatavojas uzsākt 24. aprīlī, kad būs pieejami hokejisti no 22 NHL hokeja komandām. Starp tām būs arī 8 komandas, kuras būs izstājušās pēc play – off pirmās kārtas.

Stīvs Aizermens ir paziņojis, ka viņš jau ir uzsācis sarunas ar vairākiem izlases kandidātiem. Īpaši liela nozīme un interese ir par Vinsenta Lekavaljē - pagājušās NHL sezonas visas līgas labākā vārtu guvēja - iesaistīšanu komandā. Tāpat Kanādā valda interese arī par to, vai izlasē spēlēs cits kvebekietis Martins Senluī, kā arī vārtsargi Leklērs un Bairons un uzbrucējs Gaņjē.

Aizermens paziņoja, ka sastāva izvēlē nebūs nekādas nozīmes tam, no kura apgabala spēlētājs ir nācis, bet gan tam, cik labu komandu var izveidot. Kā ideālāko variantu viņš minēja jauno spēlētāju salikšanu kopā ar vairākiem pieredzējušiem hokejistiem. Komentējot par iespējamo komandas kapteiņa Maskavas čempionātā Šeina Douna iesaistīšanu, Aizermens atbildēja: „Īstenībā es vēl neesmu jautājis, vai viņš vēlas vai gatavojas spēlēt. Es viņam zvanīšu.” Tāpat Aizermens piebilda, ka viņš nevēlas atbildēt Douna vietā.

Pats par sevi saprotams, ka Aizermens uz izlasi aicinās arī pagājušā čempionāta MVP Riku Nešu. Protams, ka liela nozīme sastāva komplektācijā būs tam, kuras no komandām netiks NHL izslēgšanas spēlēs vai arī ātri izstāsies no cīņas par Stenlija kausu, jo tikai tas izšķirs, vai čempionātā varēs redzēt tādus spēlētājus kā Džeromu Iginlu un Deniju Hītliju. Tieši tas ir galvenais iemesls, kāpēc Aizermens varētu nesteigties ar sastāvu komplektāciju, jo tieši play-off pirmā kārta noteiks to, kādi spēlētāji Kanādas izlasei šogad būs pieejami. Tomēr skaidrs ir tas, ka visa Kanāda cer uz to, ka uz čempionātu tiks arī Sidnijs Krosbijs, bet tas ir atkarīgs no tā, kā Pitsburgai veiksies izslēgšanas spēlēs.

Kanāda ir uzvarējusi trijos no pēdējiem pieciem pasaules čempionātiem, tādēļ skaidrs, ka savās mājās no viņiem gaidīs kārtējo panākumu. „Ja tu pieņem visu spiedienu, kas izriet no tā, ka jāspēlē savās mājās, un lielās prasības, kas tiek izvirzītas, tad tu vari izmantot šo enerģiju savā labā, bet ja tu esi pārņemts ar to visu, tad tas nodarīs tev pāri,” izteicās Hičkoks, kad viņam tika jautāts, vai viņš nejūt lielo spiedienu un atbildību skatītāju priekšā. Tieši šī pārņemtība ar pienākuma apziņu bijis lielākais Kanādas izlases neveiksmju cēlonis neveiksmīgajos čempionātos.

Jāatgādina, ka Kanādas izlase būs viens no Latvijas izlases pretiniekiem šī gada pasaules čempionātā. Daudzi eksperti uzskata, ka šis čempionāts ir laba iespēja Kanādas izlasei izbaudīt atmosfēru, kas valdīs 2010. gada olimpiskajās spēlēs, kad Kanādas izlase, tāpat kā šogad, aizvadīs spēles savā laukumā.

Izmantotie resursi:
globesports.com

  +2 [+] [-]

, 2008-04-08 09:47, pirms 17 gadiem
Tomēr skaidrs ir tas, ka visa Kanāda cer uz to, ka uz čempionātu tiks arī Sidnijs Krosbijs - tiiraakaas muljkjiibas! visa kanaada cer uz to ka pitsburga tiks pec iespejas taalaak stenlija kausa izciinjaa vai pat finaalaa - jo tiek uzskatiits ka jau sogad taa ir gana konkureetspeejiiga! PC kanaadaa no trim notikumiem( Stanley Cup, OS, PC) ir viszemaakaa noziime!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-08 15:25, pirms 17 gadiem
Ar vienu bet... čempis notiks Kanādā, līdz ar to interese tur par šo
pasākumu vismaz 3x lielāka, nekā parasti. To apstiprināja ar Ivanāns
intervijā.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-08 15:26, pirms 17 gadiem
henrijz

Turklāt Pitsburga nav Kanādā...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-08 15:45, pirms 17 gadiem
Tas labi, ka lielākas zvaigznes izlasē. Ne vienmēr tas ir pluss. Bet no otras puses redzēsim viņu spēli pret mūsējiem, daži arī klātienē

P.s. Var jau arī gadīties, ka Ivanāns kādai zvaigznei smaidu paregulē