Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Zvirgzdiņš

''Liepājas metalurgs'' hokejisti BAČ sezonu sāk ar uzvaru pēcspēles ‘’bullīšu’’ sērijā, rezultatīvs arī Tribuncovs

''Liepājas metalurgs'' hokejisti BAČ sezonu sāk ar uzvaru pēcspēles ‘’bullīšu’’ sērijā, rezultatīvs arī Tribuncovs
Šovakar liepājniekiem bija pamats gavilēt.
Foto:skliepajasmetalurgs.lv

‘’Liepājas metalurgs’’ hokejisti šovakar Baltkrievijas pilsētā Vitebskā aizvadīja pirmo spēli Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionāta (BAČ) 2012./2013. gada sezonā, kurā tikās ar vietējo hokeja komandu ‘’Vitebsk’’. Liepājnieki svinēja laimīgu uzvaru pēcspēles ‘’bullīšu’’ sērijā ar rezultātu 2:3.

Liepājnieku treneri pirmajā šīs sezonas spēlē savu vārtu drošību bija uzticējuši metalurgu jaunieguvumam J. Auziņam. Kā rezerves vārtsargs bija pieteikts N. Grīnvalds.

Pirmais periods liepājniekiem sākās ar ātru noraidījumu, jo par pretinieka turēšanu ar nūju spēles pirmajā minūtē tika noraidīts E. Brancis. Tomēr liepājnieki labi aizvadot mazākumu neļāva pretiniekiem spēli iesākt ar ātri gūtiem vārtiem. Kad pirmā periodā bija nospēlētās tieši deviņas minūtes E.Kalns atklāja liepājnieku šajā sezonā gūto vārtu statistiku ar pirmajiem gūtajiem vārtiem. Trīs minūtes līdz perioda beigām mājinieki vēlreiz ieguva iespēju uzspēlēt vairākumā, jo tika noraidīts T. Zeltiņš, tomēr vitebskieši ne tikai negūst vārtus, bet papildus tam paši nopelna noraidījumu. Pirmais periods tā arī beidzas liepājniekiem uz patīkamas nots, jo rezultāts uz tablo 0:1 viņu labā.

Otro periodu liepājnieki sāka vairākumā, tomēr tas viņiem nedeva iespēju perioda sākumā palielināt gūto vārtu pārsvaru. Kad bija nospēlētas gandrīz trīs minūtes noraidījumu nopelnīja liepājnieki par komandas skaitliskā sastāva pārkāpumu. Sodu atsēdēt devās šīs spēles tobrīd vienīgo vārtu autors E. Kalns, bet atkal mājinieki šo dāvanu neprata izmantot. Liepājnieki turpināja pelnīt noraidījumus, jo perioda septītajā minūtē noraidās liepājniekiem starpsezonā pievienojošais aizsargs J. Bullītis. Liepājnieki arī šoreiz turpināja veiksmīgi spēlēt mazākumā, neļaujot pretiniekam, iekarot savus vārtus. Arī paši liepājnieki neprata izmantot viena spēlētāja pārsvaru, kad tiek noraidīts mājinieks D. Griščenko. Perioda urpinājumā metalurgi vēlreiz varēja laimi meklēt spēlējot vairākumā, tomēr arī tas viņiem nedod iespēju palielināt spēles rezultātu. Otrā periodā neviena no abām komandām vārtus neguva. Uz tablo joprojām 0:1. Pēc diviem periodiem metienu attiecība 8:26.

Trešā perioda ceturtajā minūtē metalurgu treneri atkārtoti kļūdījās uz spēlētāju nomaiņu, un liepājnieku komandas sodu devās atsēdēt M. Diļevka. Un vēlreiz liepājnieki neļāva mājiniekiem realizēt viena spēlētāja vairākumu. Kas mājiniekiem neizdevās vairākumā tas viņiem izdevās spēlējot vienādos sastāvos perioda 10 minūte.. Tomēr mājinieku prieki nebija ilgi, jo pēc nepilnām divām minūtēm A. Kuzmenkovs atkal vadībā izvirza viesus. Pēc piecām minūtēm atkal varēja uzgavilēt mājinieki, jo otro reizi rezultātu izlīdzināt izdevās P.Korsakovam. Spēles pamatlaiks tā arī beidzās ar draudzīgu neizšķirtu.

Arī spēles piecu minūšu papildlaikā abām komandām uzvarētāju neizdevās noskaidrot, un tās gaidīja pēcspēles ‘’bullīšu’’sērija. Liepājniekiem pirmo metienu izdara P.Verenis, un viņam izdodas pārspēt pretinieku vārtsargu. Arī E. Brancis ir precīzs. Tas nozīmē, ka liepājnieki jauno sezonu sāk ar izcīnītiem diviem punktiem, jo mājiniekiem pirmos divos metienos J. Auziņu pārspēt neizdodas.

‘’Liepājas metalurgs’’ hokeja komanda nākošo BAČ regulārā čempionāta spēli aizvadīs pēc divām dienām, kad tie izbraukumā tiksies ar ‘’HIMIK-SKA’’ no Novopolockas.

Tribuncovs rezultatīvs ‘’Gomeļ’’ sastāvā, bet Dmitrijevs nav ‘’Mogiļev’’ pieteikumā
Hokeja kluba ‘’Gomeļ’’ sastāvā jauno BAČ sezonu iesāka arī viens no pagājušās sezonas šī čempionāta labākajiem aizsargiem A. Tribuncovs, kas vairākas spēles aizvadījis arī Latvijas izlasē. Tribuncova pārstāvētais klubs šodien aizvadīja izbraukuma spēli pret hokeja klubu ‘’Lida’’, kuru sagrāva ar rezultātu 7:2. Tribuncovs asistēja savas komandas pirmo un piekto vārtu guvumā, un nopelnīja četras soda minūtes.

Vel pagājušā sezonā vairākas spēles ‘’Liepājas metalurgs’’ rindās aizvadījušais I. Dmitrijevs hokeja kluba ‘’Mogiļev’’ sastāvā šīsdienas spēlei nebija pieteikts.
_________________________________________________________________________________________________
BAČ regulārais čempionāts

HK ‘’Vitebsk’’-‘’Liepājas metalurgs’’ 2:3 SO (0:1,0:0,2:1;0:0)

Vārti: 09:00 0:1 Kalns (Tūbelis; Baburins), 49:57 1:1Korsakovs (Busilko), 51:36 1:2 Kuzmenkovs (Ozoliņš), 54:51 2:2 Korsakovs (Antoņenko; Stepanovs); SO 2:3 Verenis

Vārtsargi: Lukjanovs-Auziņs

Metieni pa vārtiem: 18:38

Soda minūtes: 6:10




, 2012-09-06 21:13, pirms 12 gadiem
Prieks par LM.
, 2012-09-06 21:18, pirms 12 gadiem
NickeLBack rakstīja: Prieks par LM.
pa pusei... pie tāda metienu pārsvara nevinnēt spēli pamatlaikā... labi, ka vispār bullīšos vinnēja.
, 2012-09-06 21:42, pirms 12 gadiem
Pret šiem vajadzēja ņemt 3 punktus!
, 2012-09-06 21:42, pirms 12 gadiem
Dmitrijevs var spēlēt LČ, ne jau BAČ.
, 2012-09-06 21:47, pirms 12 gadiem
Kads bija Auziņs?Zolīds?
, 2012-09-06 21:48, pirms 12 gadiem
NickeLBack rakstīja: Kads bija Auziņs?Zolīds?
Spēles zvaigzne Nr.1
, 2012-09-06 21:53, pirms 12 gadiem
kreesls rakstīja: Pret šiem vajadzēja ņemt 3 punktus!
No kurienes tāda pārliecība?
, 2012-09-06 22:03, pirms 12 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: No kurienes tāda pārliecība?
Vitebska - viens no līgas autsaideriem. Sastāvs tāda paša līmeņa kā pirms sezonas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-06 22:07, pirms 12 gadiem
kreesls rakstīja: Dmitrijevs var spēlēt LČ, ne jau BAČ.
Kas ir Dmitrijevs? Neesmu par viņu dzirdējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-06 22:17, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Vitebska - viens no līgas autsaideriem. Sastāvs tāda paša līmeņa kā pirms sezonas...
Arī pagājušā sezonā LM ar viņiem dažādi gāja.
Par cik mečim arī nekādi baigie stari nav klāt nākuši, tad spēku samērs +/- tāds pats vien varētu būt.
, 2012-09-06 22:18, pirms 12 gadiem
jussi rakstīja: Kas ir Dmitrijevs? Neesmu par viņu dzirdējis.
Eliteprospects.com - Ivans Dmitrijevs .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 08:48, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: 2 sezonas atpakaļ bija LSPA labākais bombardieris, gāja vienbrīd līdžās ar LM Kalnu. Liekas tapec arī uzaicināja uz LM bet tur jau tādi Dmitrijevi pilns un nekas jēdzīgs nesanaca spēlēšanas ziņā. Puisis pareizi dara - brauc tur , kur dod spēlēt.
Ok, paldies!
, 2012-09-07 09:33, pirms 12 gadiem
Kolhoza_Ansis rakstīja: Un tieši tas metāls dod valsts kasei ievērojumu summu nodokļu naudas!
Paldies par to un par to ka LM joprojām uztur vienīgo profesionālo Latvijas hokeja klubu!
No vienas puses nevar nepiekrist, bet no otras nevar aizmirst, ka LM ir vairāk bojā gājušo un ievainoto nekā Latvijas kontingentam Irākā un Afganistānā kopā.
, 2012-09-07 10:02, pirms 12 gadiem
Babajs rakstīja: No vienas puses nevar nepiekrist, bet no otras nevar aizmirst, ka LM ir vairāk bojā gājušo un ievainoto nekā Latvijas kontingentam Irākā un Afganistānā kopā.
Vai Latvijas kontingentā Irākā un Afganistānā iet bojā rumāņi?
, 2012-09-07 10:31, pirms 12 gadiem
starp citu, kāpēc spēlei vispār netika pieteikts pagājušās sezonas #1 vārtsargs Kalniņš? Auziņa back-up šajā spēlē bija Grīnvalds...
, 2012-09-07 10:45, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu, kāpēc spēlei vispār netika pieteikts pagājušās sezonas #1 vārtsargs Kalniņš? Auziņa back-up šajā spēlē bija Grīnvalds...
Kalniņš nav pilnībā atguvis formu pēc meniska ortroskopijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 11:43, pirms 12 gadiem
libau rakstīja: Kalniņš nav pilnībā atguvis formu pēc meniska ortroskopijas.
OK - skaidrs.
, 2012-09-07 11:44, pirms 12 gadiem
simeks rakstīja: Auziņam vajag nostiprināties LM !
man domāt, viņš jau tur ir diezgan stabili.
Un kāpēc tādas simpātijas tieši pret Auziņu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 15:36, pirms 12 gadiem
Kolhoza_Ansis rakstīja: Tu vispār kādu zini kurš nav spēlējis Ģinamkā vai LV-izlasē?
Nē, nē, zinu tak Vaņu, tikai kaut kā uz sitiena viņa uzvārds likās svešs..., kā arī esmu PAR LM un saprotu arī to, cik daudz LM dod Latvijas hoķim labā nozīmē! Tā kā ir Ok!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 16:02, pirms 12 gadiem
Aris no Kombuliem rakstīja: Lukashenko/Putina projekts – Kolhoha atklaatais chempionaats - taapat nodarbojas ar Latvijas rusifikaaciju...
Tad paskaidro kā, tavuprāt, Latvija ( tik maza valsts ), hokejā var "latificēties" patstāvīgi??? Ir tikai labi, ka vispār mums tuvumā ir tāds BAČ, kurā mūsu čaļi var spēlēt pieklājīgā līmenī un pateicoties LM klubam arī kaut ko nopelnīt. Tas pats arī par MHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 17:03, pirms 12 gadiem
Aris no Kombuliem rakstīja: Kolhozs - tapeec ka BACh ir kolhozs. Labi lai nejuuk, sauksim Padomju saimnieciiba, jebshu mazais kolhozs !!!
Un Putins tapeec, ka Krievija caur savu strateegjisko partneri Baltkrieviju realizee savas Prokrieviskaas tieksmes Latvijaa... Tajaa skaitaa uzaicinot speeleet BACh Liepajas Metalurgu
Ko Tu muļķim padarīsi?
LM BLR čempionātā spēlēja,kad neviens tādu uzvārdu Putins pat dzirdējis nebija.
Paskāls Vensāns. Foto: AP/Scanpix
7

Kolumbusas "Blue Jackets" jaunais ģenerālmenedžeris atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" pavēstījusi par galvenā trenera Paskāla Vensāna atbrīvošanu no galvenā trenera amata un jauna speciālista meklējumu sākšanu.
Kristiāns Rubīns. Foto: IIHF
8

Arī bronzas vārtu autors Rubīns pārceļas uz Čehijas augstāko līgu

26 gadus vecais latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns nākamajā sezonā pārstāvēs Čehijas Ekstralīgas klubu Plzeņas ''Škoda'', šodien pavēstījusi vienība.
Roberts Mamčics. Foto: Stefan Macsadi
2

Mamčics atgriežas Čehijas Ekstralīgā un apvienos spēkus ar Jaku

Latvijas hokeja izlases aizsargs Roberts Mamčics nākamajā sezonā atgriezīsies Čehijas augstākajā līgā, pievienojoties Karlovi Varu ''Energie'' komandai, kuras rindas iepriekš papildināja arī Jānis Jaks.