Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jau rīt uzzināsim Čempionu līgas finālistus

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Jau rīt uzzināsim Čempionu līgas finālistus
"Salavat Yulaev" fani no saviem hokejistiem gaidīs tikai uzvaru
Foto: ITAR-TASS

Jau rīt tiks aizvadītas Eiropas Čempionu hokeja līgas pusfinālu atbildes spēles. Pirmā spēle starp "Salavat Yulaev" un Magņitogorskas "Metallurg" sāksies jau 17.00 pēc Latvijas laika.

Pirmais Čempionu hokeja līgas turnīrs pamazām tuvojas savai kulminācijai, jo turnīru turpina vairs tikai četras komandas, bet rīt paliks vairs tikai divas labākās komandas.

Kas tiks finālā no Krievijas komandām?

Interesantākais un saistošākais pusfināla pāris noteikti ir "Salavat Yulaev" un Magņitogorskas "Metallurg" komandu pāris. Neviens nešaubās, ka tieši šīs divas komandas būtu pelnījušas savā starpā tikties finālā, bet turnīra reglaments ir skarbs, tādēļ komandām nācās savā starpā tikties jau pusfinālā. Pirmajā spēlē Magņitogorskā ar 2:1 pārāki bija viesi no Ufas, bet jāsaka, ka spēle bija ļoti līdzīga, tādēļ kaut ko prognozēt šajā pārī nebūtu prātīgi. Skaidrs, ka par labu "Salavat Yulaev" hokejistiem ir tas, ka komanda spēlēs savā laukumā. Ufas hokejistiem šajā spēlē pietiek arī ar neizšķirtu, bet "Metallurg" nepieciešama tikai uzvara. Ja Magņitogorskas hokejisti uzvarēs, tad pāra uzvarētājs tiks noteikts pēcspēles soda metienu sērijā. Šī dueļa sākums paredzēts jau plkst. 17 pēc Latvijas laika. Šo spēli tiešraidē varēs noskatīties arī jaunajā "Viasat Sport Baltic" televīzijas kanālā.

Vai lauvas uzvarēs arī Espo?

Diezgan negaidīti noslēdzās otrā pusfināla pāra pirmā spēle. Cīrihes "Lions" savā laukumā ar 6:3 uzvarēja Espo "Blues", pie tam bija pelnījuši pat uzvarēt ar lielāku pārsvaru. Vai tiešām somu kluba hokejisti būs tikpat nevarīgi arī savā laukumā? Cīrihes hokejistus šajā spēlē apmierinās arī neizšķirts, bet "Blues" ir nepieciešama uzvara ar jebkādu pārsvaru. Šī spēle sāksies 20.30 pēc Latvijas laika.

Šo abu pāru uzvarētāji savā starpā tiksies finālā, kas arī sastāvēs no divām spēlēm. Pirmā no finālspēlēm tiks aizvadīta 21. janvārī, bet otrā 28. janvārī. Par turnīra uzvarētājiem kļūs tā komanda, kura šajās divās spēlēs izcīnīs vairāk punktu. Ja abām komandām būs vienāds punktu skaits, uzvarētājs tiks noteikts pēcspēles bullīšu sērijā.

Čempionu līgas reglaments

Pamatturnīru uzsāka kopumā 12 komandas, kuras tika sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām bija pa trīs komandām. Katras grupas labākā vienība nodrošināja sev tiesības spēlēt pusfinālā. Četras labākās komandas tika sadalītas divos pāros, katra ar katru tiksies divas reizes. Pirmā spēle tiek aizvadīta tās komandas laukumā, kura grupu turnīrā uzrādīja sliktākus rezultātus. Finālā iekļūs tā komanda, kura izcīnīs vairāk punktu, piemēram, ja abās spēlēs ir cits uzvarētājs, tad pāra uzvarētājs tiks noteikts bullīšos. Arī finālā komandas savā starpā tiekas divas reizes, spēlējot gan izbraukumā, gan savā laukumā. Pirmā spēle tiek aizvadīta tās komandas laukumā, kura grupu turnīrā izcīnīja mazāk punktu. Tā komanda, kura iegūs vairāk punktu šajās spēlēs nodrošinās sev Eiropas spēcīgākās komandas titulu.

Čempionu hokeja līgas pusfinālu pirmās spēles:

Metallurg – Salavat Yulaev 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Metieni: 37:25

Lions Zurich – Espoo Blues 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Metieni: 33:29

Atbildes spēles

7. janvārī

Salavat Yulaev - Metallurg 17.00 (Viasat Sport Baltic)
Espoo Blues - ZSC Lions Zurich 20.30

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 23:45, pirms 16 gadiem
Salavatam ir jāpaņem.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 23:57, pirms 16 gadiem
varēs ievertēt rīt Viasat Sport Baltic

  -2 [+] [-]

, 2009-01-07 00:08, pirms 16 gadiem
Man jau patiikas, ka viasat sport baltic kometees latviesu meelee, jo krieviski nesaprotu...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-07 00:21, pirms 16 gadiem
Es jau zinu čempionu!! Salavats

  +1 [+] [-]

, 2009-01-07 07:15, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Es jau zinu čempionu!! Salavats
...tā vismaz vajadzētu būt

Bet no otras puses arī labi prātā paliek situācijas,kad favorītu komanda nodomā ka jau ir vinnējusi,atslābst un rezultātā zaudē vājākam konkurentam

Bet te jau vairāk psiholoģija un spēja noskaņoties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-07 09:40, pirms 16 gadiem
Man domāt, Eiropas hokejam par labu nāktu, ja ČL finālā vinnētu Cīrihe vai Espo.

     [+] [-]

, 2009-01-07 10:29, pirms 16 gadiem
Visu laiku Viasat TV6 rādīja čempionu līgas spēles, pēkšņi pusfinālus vairs nerāda

Labi, ka vēl internetā var mēģināt skatīties!

  -2 [+] [-]

, 2009-01-07 10:41, pirms 16 gadiem
zero_is_hero rakstīja: dinamoR jaw ari tjur waretu startet,par 2.vietu waretu pacinities
Dinamo varētu arī ar Magņitku un Ufu pacīnīties - to viņi jau ir pierādījuši KHL!
Tikai izskatās, ka uz čempionu līgu nezin kāpēc tiks sūtīts kāds krietni vājāks Latvijas klubs no LAČ (vai varbūt BAČ), kurš uz šo klubu fona visticamāk smagi izgāzīsies!

     [+] [-]

, 2009-01-07 11:11, pirms 16 gadiem
Ufa jauzvar!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-07 11:21, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: Tikai izskatās, ka uz čempionu līgu nezin kāpēc tiks sūtīts kāds krietni vājāks Latvijas klubs no LAČ (vai varbūt BAČ), kurš uz šo klubu fona visticamāk smagi izgāzīsies!
Loģiski, ka tiks sūtīts Latvijas čempions, jo citus variantus jau IIHF nepieļauj. Savukārt, RD spēlē KHL.
Bez tam - pirms pašas čempionu līgas būs vēl 2 kvalifikācijas kārtas (1. kārta (pa 1 spēlei pret katru) pret divām, tjipa, Francijas, Ungārijas, Anglijas u.t.t. čempioniem; 2. kārta - pret kādu no Eiropas TOP6 līgu vienībām (2 spēļu kopsumma).

     [+] [-]

, 2009-01-07 15:15, pirms 16 gadiem
principaa, chempiona titulu ieguus Salavats, spriezhot peec statistikas KHL un Champion League.

bet sportaa var notikt viss...

     [+] [-]

, 2009-01-07 16:28, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Loģiski, ka tiks sūtīts Latvijas čempions, jo citus variantus jau IIHF nepieļauj. Savukārt, RD spēlē KHL.
Jautājums tikai kas ir Latvijas čempions - LAČ uzvarētājs vai vai tā Latvijas komanda, kura uzvarēs Playoff sacenšoties visu triju spēcīgāko līgu (KHL, BAČ, LAČ) Latvijas klubiem?
Es pilnīgi noteikti gribētu redzēt otro variantu.
Līdzīga situācija ir arī piemēram Baltkrievijā, Kazahijā, Slovēnijā, Ungārijā, Ukrainā kur klubi spēlē kādās citās kopējās līgās. Visticamāk, ka uz čempionu līgu viņi sūtīs savas valsts spēcīgāko klubu!

     [+] [-]

, 2009-01-07 17:41, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: Jautājums tikai kas ir Latvijas čempions - LAČ uzvarētājs vai vai tā Latvijas komanda, kura uzvarēs Playoff sacenšoties visu triju spēcīgāko līgu (KHL, BAČ, LAČ) Latvijas klubiem?
Es pilnīgi noteikti gribētu redzēt otro variantu.
Līdzīga situācija ir arī piemēram Baltkrievijā, Kazahijā, Slovēnijā, Ungārijā, Ukrainā kur klubi spēlē kādās citās kopējās līgās. Visticamāk, ka uz čempionu līgu viņi sūtīs savas valsts spēcīgāko klubu!
LHF ir noteikusi LAČ formātu: Latvijas čempions tiks noteikts LAČ playoffos, kur sākot ar 1/4 finālu iesaistīsies arī BAČā spēlējošais 4nieks - LM, R'2000, ASK/Ogre un Latgale.
Ar Rīgas Dinamo šim turnīram nav nekāda sakara.

P.S. Tu maldies, līdzīga situācija nav Tevis minētajās valstīs: Baltkrievijā ir normāls regulārais čempionāts, Kazahstānā arī ir čempis, kur dažās spēlēs tutulu izspēlē visi kazahu klubi, Slovēnijā arī, Ungārijā tāpat (Alba Volan forms piedalās), Ukrainas čempī piedalās Sokil farms

     [+] [-]

, 2009-01-07 18:34, pirms 16 gadiem
Patreiz Latvijas čempions ir LM, bet būs HK Concept vai HK Preiļu Vanagi

     [+] [-]

, 2009-01-07 20:05, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Tu maldies, līdzīga situācija nav Tevis minētajās valstīs: Baltkrievijā ir normāls regulārais čempionāts, Kazahstānā arī ir čempis, kur dažās spēlēs tutulu izspēlē visi kazahu klubi, Slovēnijā arī, Ungārijā tāpat (Alba Volan forms piedalās), Ukrainas čempī piedalās Sokil farms
Vai Tu gribi teikt, ka Sokil, Minskas Dinamo, Barys, Alba Volan hokeja čempionu līgā nepiedalīsies?

     [+] [-]

, 2009-01-07 23:18, pirms 16 gadiem
JankS rakstīja: Vai Tu gribi teikt, ka Sokil, Minskas Dinamo, Barys, Alba Volan hokeja čempionu līgā nepiedalīsies?
Sokil piedalīsies (ja nepakāsīs Ukrainas play-offos kā aizpagājušgad), jo Sokil komanda piedalās Ukrainas čempionātā. Minskas Dinamo - hvz, laikam ne, jo šamie Baltkrievijas čempī nepiedalās nekādā formācijā. Baris un Alba Volan piedalās nacionālajos čempionātos, bet šamiem vēl tajos ir jāuzvar...

     [+] [-]

, 2009-01-08 09:48, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Sokil piedalīsies (ja nepakāsīs Ukrainas play-offos kā aizpagājušgad), jo Sokil komanda piedalās Ukrainas čempionātā. Minskas Dinamo - hvz, laikam ne, jo šamie Baltkrievijas čempī nepiedalās nekādā formācijā. Baris un Alba Volan piedalās nacionālajos čempionātos, bet šamiem vēl tajos ir jāuzvar...
Nu tu pats sapinies - iepreikšējā ziņā teici, ka viņu farmklubi spēlē nacionālajos čempionātos, tieši tāpat kā mums RD farmklubs spēlē nac. čempionātā. Bet pēc tam apgalvo, ka tomēr spēcīgākās komandas spēlē un piedalīsies ČL??????