Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jaunā sezona startējusi Ķelnē

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Šovakar Ķelnē ar vietējās vienības "Haie" un Berlīnes "Eisbaren" dueli iesākusies Vācijas hokeja līgas (DEL) jaunā sezona. Panākumu šajā mačā ar rezultātu 2:1 izcīnīja "Eisbaren" hokejisti. Rīt pirmās cīņas aizvadīs arī Herberta Vasiļjeva un Arvīda Reķa pārstāvētie klubi.

Vārtus uzvarētāju labā guva Florians Bušs un Štefans Ustorfs, savukārt mājiniekiem goda vārti Stefana Žuljena rēķinā.

Jāatzīmē, ka sezonas atklāšanas spēlē tikās vienības, kas pērn mērojās spēkiem arī play-off finālā. Toreiz sērijā ar 3:1 pārāki izrādījās leduslāči. Bet par 2007./08. gada sezonas regulārā čempionāta uzvarētājiem kļuva Nirnbergas "Sinupret Ice Tigers".

Šosezon "DEL" skārušas arī dažas izmaiņas. Komandu skaits no 15 komandām palielināts līdz 16; klāt nākuši 2. Bundeslīgas uzvarētāji Kaseles "Huskies". Tāpat šosezon komandām regulārajā čempionātā būs jāaizvada 52 spēles (iepriekš 56).

Rīt (5. septembrī) uz ledus izies arī divi Latvijas hokejisti – Herberts Vasiļjevs un Arvīds Reķis. Vasiļjevu, kā ierasts, redzēsim Krēfeldes "Pinguine" sastāvā. Savukārt Arvīds Reķis nometis Augsburgas panteras kažoku un šosezon mēģinās iejusties lāčādā Volfsburgas "Grizzly Adams" rindās. Abiem mūsu hokejistu pārstāvētajiem klubiem regulārā čempionāta pirmās spēles būs izbraukumā. "Pinguine" viesosies Ingolštadē, kur sacentīsies ar "ERC Ingolstadt" vienību, bet "Grizzly Adams" Štraubingā lūkos pieveikt "Tigers" hokejistus.

Gan Krēfeldes, gan Volfsburgas klubi augusta beigās veiksmīgi aizvadījuši spēles Vācijas kausa izcīņas 1. kārtā. "Pinguine" apakšgrupas mačos pieveikuši Freiburgas "Wolfe" (6:3) un Švenningeres "SERC Wild Wings" (5:3), bet "Grizzly Adams" pārspējuši Drēzdenes "Eislowen" (6:3) un sagrāvuši Veisvaseres "Lausitzer Fuchse" (8:1). No mūsu hokejistiem ar rezultativitāti izcēlies tikai Vasiļjevs, pirmajā spēlē izdarot rezultatīvu piespēli, bet otrajā gūstot vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
www.del.org

  -1 [+] [-]

, 2008-09-04 23:29, pirms 16 gadiem
Šitaa ir laba liiga man pat liekas ka nakamaa aiz KHL liimenis tiehaam labs !

  -1 [+] [-]

, 2008-09-04 23:35, pirms 16 gadiem
Kam šitas turnīrs interesē!Varbūt jāpainteresējas kāpēc LTV7 nerāda šīs spēles?

     [+] [-]

, 2008-09-05 01:20, pirms 16 gadiem
jaiet peec naudas..

  -1 [+] [-]

, 2008-09-05 08:46, pirms 16 gadiem
Baig atgadina NHL:
"SERC Wild Wings" "Grizzly Adams" Krēfeldes "Pinguine"

     [+] [-]

, 2008-09-05 09:12, pirms 16 gadiem
MKoncis rakstīja: Šitaa ir laba liiga man pat liekas ka nakamaa aiz KHL liimenis tiehaam labs !

nakamaa aiz KHL, Elitserien, SM liiga, čehu un šveices līgam visdrīzāk

     [+] [-]

, 2008-09-05 09:14, pirms 16 gadiem
symbio rakstīja: Kam šitas turnīrs interesē!Varbūt jāpainteresējas kāpēc LTV7 nerāda šīs spēles?

Tāpēc, ka šīs spēles var redzēt tie, kuriem ir satelīts uz Astras un redz PREMIERE paketi

     [+] [-]

, 2008-09-05 09:18, pirms 16 gadiem
Un kuru komandu terenēs Pavlovs?

     [+] [-]

, 2008-09-05 09:36, pirms 16 gadiem
Ko var ņemties ar to līgu salīdzināšanu, sāksies sezona, manīs, kur tas vidējais līmenis ir augstāks!

     [+] [-]

, 2008-09-05 10:53, pirms 16 gadiem
kasagrande rakstīja: Un kuru komandu terenēs Pavlovs?


ievadīju Pavlovu googlē un izraku šo rakstu - ja kas biju to lasījis, bet par Pavlovu biju palaidis garām, tiešām interesanta infa un lai viņam veicas!
diena.lv: Diena.lv :: Jaunais vilnis ienāk treneru lauciņā

     [+] [-]

, 2008-09-05 11:58, pirms 16 gadiem
rush|er rakstīja: nakamaa aiz KHL, Elitserien, SM liiga, čehu un šveices līgam visdrīzāk

Man patīk tava salīdzināšana. Tu vispār kaut ko vairāk esi redzējis par KHL? Visi te baigi spriež tā līga augstāka, ta zemāka, lai spriestu ir jāredz.
Uzliekat normālu satelītu (nebūt ne dārgu ar attiecīgu programmu) skaties KHL, DEL, austriju, slovākiju, Šveici, čehiju, NHL salīdzini un tad te spriežat. Vakar skatījos Ķelni ar Berlīni neesmu specs bet līmenis liekas labs arī skatītāju pilna halle, karogi plīvo, tauta jūt līdzi. KHL Atlanta spēlē zāle pustukša...

     [+] [-]

, 2008-09-05 13:48, pirms 16 gadiem
Šahs rakstīja: Man patīk tava salīdzināšana. Tu vispār kaut ko vairāk esi redzējis par KHL? Visi te baigi spriež tā līga augstāka, ta zemāka, lai spriestu ir jāredz.
Uzliekat normālu satelītu (nebūt ne dārgu ar attiecīgu programmu) skaties KHL, DEL, austriju, slovākiju, Šveici, čehiju, NHL salīdzini un tad te spriežat. Vakar skatījos Ķelni ar Berlīni neesmu specs bet līmenis liekas labs arī skatītāju pilna halle, karogi plīvo, tauta jūt līdzi. KHL Atlanta spēlē zāle pustukša...

uzkriitosi tuksas tribiines...KHL,cik nu esmu redzejis....habarovska bija pilns....

     [+] [-]

, 2008-09-05 16:30, pirms 16 gadiem
Vakar paši komentētāji atzina.

     [+] [-]

, 2008-09-05 21:24, pirms 16 gadiem
Domāju, ka DEL līmenis pēdējos gados tiešām ir cēlies. Kādēļ? Atbilde pavisam vienkārša. Tā ir Vācija ar 80 000 000 iedzīvotāju, teicamu ekonomisko labklājību un visu pārējo, kas sekmē sporta veida attīstību.
Tā pati Slovākija ar labām hokeja tradīcijām cīnās par ledus haļļu saglabāšanu un neizskatās, ka viņu čempionāta līmenis būtu stipri audzis. Atšķirība starp šīm divām valstīm ir tāda, ka uz Visu Slovākijas Čempionātu potenciālā auditorija ir 5 miloni iedzīvotāju, bet Vācijā šāda auditorija (potenciālā) ir uz vienu klubu. Protams nauda dara savu un es pat nebrīnītos, ja pēc kāda laika mēs DEL varētu salīdzināt ar Vācijas futbola Bundeslīgu.
Un tad jau Vācija necīnīsies ar Latviju par tikšanu ceturtdaļfinālā, bet gan cīnīsies par medaļām. Ticiet man. Dodu max 10 gadus.
Mēs jau redzam, kur ir Šveice.

     [+] [-]

, 2008-09-05 21:35, pirms 16 gadiem
Es skatos Del un Šveici jau vairākus gadus. DEL it kā ir pat augstāks līmenis, bet tas dēļ kanādiešiem, kas ir diezgan daudz tur.
Nēesmu KHL noliedzējs, bet DEL liekās tāds dabiskāks. Tur daudz reklāmu uz laukuma un formām, kas nozīmē attīstīts darbs ar sponsoriem, skatītāji ar karogiem, dzied dziesmas, pilnas halles. Ja kāds skatās vācu fūzi, tad apmēram tas pats tikai mazākā apmērā. Nu un protams pasniegšana... perfekt. Tāpat arī Šveicē un Austrijā.