Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Vai arī šogad valsts svētkos parādīsim labu sniegumu?

Vai arī šogad valsts svētkos parādīsim labu sniegumu?
2003. gada 4. maijs.
Latvijas hokejisti svin uzvaru.
Foto: iihf.com

Šodien plkst. 22.30 pēc Latvijas laika Halifaksā mūsu valstsvienība aizvadīs savu otro spēli pasaules čempionātā Kanādā. Šoreiz apskatīsim, kā Latvijas hokeja izlase iepriekš ir spēlējusi Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā.

1998. gada 4. maijs: Latvija – Krievija 5:7.
Pirmo reizi šajā dienā Latvijas izlase pasaules čempionātā ir spēlējusi 1998. gadā Bāzelē ar Krievijas izlasi. Tā bija pirmā cīņa hokejā starp Latviju un Krieviju. Jau spēles sākums mūsu izlasei izvērtās nepārāk veiksmīgs. Pirmās trešdaļas 42.sekundē Aleksandrs Beļavskis, metot ripu ārā no aizsardzības zonas, trāpīja pa slidu Krievijas izlases spēlētājam Aleksejam Kovaļovam, no kura ripa ielidoja Artūra Irbes sargātajos vārtos. Arī spēles turpinājums pirmajā trešdaļā ne par ko labu Latvijas valstsvienībai neliecināja. Spēles 14. minūtē rezultāts bija jau 0:4. Tikai spēles 17. minūtē Aleksandrs Kerčs pēc izlases desmit ielaistiem bezatbildes vārtiem 1998. gada čempionātā (pirmajā čempionāta spēlē Latvija zaudēja Somijai ar rezultātu 0:6) beidzot guva Latvijas izlases pirmos vārtus čempionātā. Otrās trešdaļas sākumā izgājienu pret Jegora Podamacka sargātajiem vārtiem skaisti realizēja Aleksandrs Ņiživijs (2:4), tomēr līdz trešdaļas beigām Krievijas izlase spēja gūt vēl divus vārtus un pirms noslēguma trešdaļas rezultāts kļuva 2:6. Spēles trešajā trešdaļā Latvijas izlase parādīja raksturu. Sākumā Leonīds Tambijevs mazākumā rezultāta starpību samazināja līdz 3:6. Bet vēlāk Latvijas izlase pavisam iespieda Krievijas izlasi viņu aizsardzības zonā un, spēlējot vairākumā, guva vēl divus vārtus (Sergejs Čudinovs un Normunds Sējējs). Spēles izskaņā, mēģinot izlīdzināt spēles rezultātu, Latvijas izlase nomainīja Artūru Irbi pret sesto laukuma spēlētāju un ielaida septītos vārtus.

1999. gada 4. maijs: Latvija – Francija 8:5.
Nākamā spēle 4. maijā notika gadu vēlāk – 1999. gadā – Oslo ar Francijas izlasi. Pēc Karolīnas „Hurricanes” izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas, zaudējot Bostonas „Bruins”, Latvijas izlases vārtos stājās Artūrs Irbe. Neskatoties uz to, ka jau spēles trešajā minūtē rezultātu atklāja Aigars Cipruss, pirmā trešdaļa tomēr noslēdzās ar rezultātu 3:2 Francijas izlases labā. Arī otrajā trešdaļā Latvijas izlase nespēja pārņemt vadību – pēc otrās trešdaļas rezultāts 5:4 joprojām Francijas hokejistu labā. Visbeidzot trešajā trešdaļā Latvijas izlasei izdevās gūt 4 bezatbildes vārtus un svinēt uzvaru ļoti rezultatīvā spēlē ar rezultātu 8:5. Jāatzīmē, ka šajā spēlē trīs vārtus guva Aigars Cipruss un divus vārtus Aleksandrs Beļavskis.

2000. gada 4. maijs: Latvija – Ukraina 2:1.
Trešā spēle valsts svētku dienā notika 2000. gadā Sanktpēterburgā ar Ukrainas izlasi. Pēc uzvaras pār Baltkrieviju ar rezultātu 6:3 situācija turnīra tabulā bija tāda, ka, lai Ukrainas hokejisti varētu iekļūt nākamajā posmā, viņiem vajadzēja uzvarēt Latvijas izlasi ar četru vārtu starpību. Ņemot vērā to, ka iekļūšana čempionāta nākamajā posmā bija jau tikpat kā rokā un nākamajā dienā (5. maijā) Latvijas izlasei bija paredzēta spēle ar Krieviju, Latvijas izlase parādīja ne to spilgtāko sniegumu tajā čempionātā un uzvarēja Ukrainas izlasi ar minimālu rezultātu 2:1.

2001. gada 4. maijs: Latvija – Baltkrievija 2:2.
2001.gada 4. maijā Latvijas izlasei nācās spēlēt ar Baltkrievijas izlasi. Tas notika turnīrā par palikšanu elites divīzijā, jo pēc skaistās uzvaras pār ASV (2:0) tika zaudēts Ukrainas izlasei. Apakšgrupas pēdējā spēlē Zviedrijas izlase nespēja uzvarēt ASV izlasi (2:2) un Latvijas izlase apakšgrupas turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Turnīrā par palikšanu elites divīzijā nepatīkams bija arī tas, ka tikai tā komanda, kas uzvar šajā turnīrā, izņemot Japānas izlasi, paliek elites divīzijā, un pārbaudes spēlēs pirms čempionāta pret baltkrieviem Latvijas izlase nemaz tik pārliecinoši neizskatījās – Rīgā 3:6 un 3:1. Jau pirmajā spēlē faktiski varēja noskaidroties tā komanda, kas paliks elitē, jo pirmajā kārtā savā starpā spēlēja šī „gandarījuma turnīra” favorīti – Latvija un Baltkrievija. Spēles otrā trešdaļa noslēdzās ar Latvijai ļoti labvēlīgu rezultātu – 2:0. Trešās trešdaļas sākumā baltkrievi vienus vārtus atguva (2:1). Spēles beigās šķita, ka Latvijas izlase svinēs uzvaru spēlē, jo neilgi pirms trešās trešdaļas beigām tika noraidīts baltkrievu spēlētājs. Tomēr, izspēlējot skaitlisko vairākumu, mūsu izlases aizsargiem neveikli saspēlējoties, Baltrievijas izlases spēlētājs Sergejs Stass pārtvēra ripu un, izejot viens pret Artūru Irbi, izlīdzināja rezultātu spēlē. Neizšķirts šajā spēlē nozīmēja to, ka komanda, kas paliks elites divīzijā, iespējams tiks noskaidrota, rēķinot gūto un ielaisto vārtu attiecību. Atlikušajās divās spēlēs, uzvarot Japānu ar rezultātu 8:2 un Norvēģiju ar rezultātu 3:0 (vārtu attiecība +9), Latvijas izlase saglabāja vietu elitē. Bet Baltkrievijas izlase, kas uzvarēja Norvēģiju ar rezultātu 3:2 un Japānu ar rezultātu 4:1 (vārtu attiecība +4), 2002. gada pasaules čempionātā spēlēja I divīzijā.

2003. gada 4. maijs: Latvija – Krievija 2:1.
2003.gada 4. maijā Turku pilsētā Latvijas izlase trešo reizi pasaules čempionātos mērojās spēkiem ar Krievijas izlasi. Tā bija pirmā spēle starp šīm komandām pēc Latvijas izlases vēsturiskās uzvaras pār Krieviju Sanktpēterburgā. Spēles pirmās divas trešdaļas noslēdzās bez gūtiem vārtiem abās komandās. Trešās trešdaļas sākumā rezultātu atklāja Leonīds Tambijevs – 1:0 Latvijas izlases labā (pateicoties šiem vārtiem Leonīdam Tambijevam tika uzteikts līgums Ņižņenovgorodas komandā „Torpedo”). Tomēr ilgi Latvijas izlase vadībā spēlē nebija, jo 33 sekundes pēc Tambijeva gūtajiem vārtiem Artūru Irbi pārspēja Aleksandrs Frolovs. Bet, pateicoties izlases debitanta Vadima Romanovska gūtajiem vārtiem spēles 52. minūtē, Latvijas izlase otro reizi pēc kārtas uzvarēja Krievijas izlasi pasaules čempionātā.

2007. gada 4. maijs: Latvija – Ukraina 5:0.
Pēdējo reizi 4. maijā Latvijas izlase spēlēja pērn Mitiščos ar Ukrainas izlasi. Tas bija turnīrs par palikšanu pasaules čempionāta elites divīzijā, kurā Latvijas izlase spēlēja pateicoties tam, ka tika zaudēts Itālijas komandai apakšgrupas turnīrā. Spēli ar Ukrainu Latvijas izlase aizvadīja ļoti pārliecinoši un guva pārliecinošu uzvaru.

Kopumā Latvijas izlase 4.maijā ir spēlējusi 6 reizes, no kurām 4 spēlēs ir uzvarējusi (Krievija, Francija un divas reizes Ukraina), vienu spēli spēlējusi neizšķirti (Baltkrievija) un vienu reizi ir zaudējusi (Krievija), lai gan parādīja ļoti labu sniegumu.

Izmantotie resursi:
alfs.balticom.lv

Piedalies spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”

Prognozē sekmīgākos Latvijas izlases spēlētājus ikvienā mūsējo spēlē un laimē vērtīgas balvas. Lai piedalītos spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”, spied šeit.

     [+] [-]

, 2008-05-04 16:02, pirms 16 gadiem
Gaidām uzvara vai labu sniegumu. Veiksmi!

  +5 [+] [-]

, 2008-05-04 16:03, pirms 16 gadiem
šī diena būs mūsu diena.

     [+] [-]

, 2008-05-04 16:08, pirms 16 gadiem
nu diemžēl kārtējais zāģis...

 +19 [+] [-]

, 2008-05-04 16:10, pirms 16 gadiem
Un 2000. gadā dienu pēc 4. maija tika uzvarēta Krievijas izlase ar 3:2.

Nu būtu jau interesanti, ja 2008. gada 4. maijā Latvija uzvarētu Kanādu! Drīzāk tā būtu sensācija!

  +9 [+] [-]

, 2008-05-04 16:11, pirms 16 gadiem
Vajag nospelet ka Baltkrievi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-05-04 16:14, pirms 16 gadiem
nu mīnusu licēji tagad padomājat loģiski ko latvija var likt pretī Kanādai??? ivanānu??? spruktu??? masaļski??? rēdlihus??? nu labākā gadījumā būs zāģis 2 ripu apmērā.....
Slēpts komentārs: gramofons

  -1 [+] [-]

, 2008-05-04 16:18, pirms 16 gadiem
Nu zaudēt ar mazāk kā "-3" jau būtu sasniegums - reāli domāju, ka starpība būs vismaz 5 ripas !

  +2 [+] [-]

, 2008-05-04 16:18, pirms 16 gadiem
Būsim reālisti,vismaz jāparāda labs sniegums,jo reālā situācija,ka mēs viņus nu neuzvarēsim lai cik arī gribētos,un lai cik liela optimiste daudzreiz neesmu bijusi!
Bet nu puiši turās,Sarauj!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-04 16:20, pirms 16 gadiem
jaatriebjas par pagajoso gadu...

  +3 [+] [-]

, 2008-05-04 16:22, pirms 16 gadiem
To=> Tinkijs Vinkijs

krievi visā turnīrā tajā gadā izgāzās, ko nevarētu teikt tagad par kanādu...

  +1 [+] [-]

, 2008-05-04 16:24, pirms 16 gadiem
Paradiisim.

  +4 [+] [-]

, 2008-05-04 16:28, pirms 16 gadiem
Krievi toreiz izgāzās, bet viņiem uzvara bija vajadzīgā, kā vel nekad, tā izgāšanās bija pēdējā vieta otrajā kārtā par kuru viņiem bija japateicas LV izlasei!
Bet man šķiet, ka šodienas spēles lielākais mīnuss ir mazais laukums, viņi visu mūžu spēlē uz mazā laukuma, bet mūsējie regulāri tur spēlē tikai daži(divi), turklāt kanādieši ir krietni fizisiki spēcīgāki, kas ir liels pluss mazajos laukumos.

  +9 [+] [-]

, 2008-05-04 16:38, pirms 16 gadiem
Es šodien gribēdams neredzu argumentus Latvijas uzvarai - ar gribēšanu jau vien ir par maz :

1.) Latvijai ir redzamas problēmas ar realizāciju (redzams bija jau pārbaudes spēlēs) - pret Kanādu būtu jāizmanto gandrīz visas iespējas, ja vispār vēlas runāt par līdzīgu rezultātu.

2.) Slikti stāvam mazākumā (pierādījās pret ASV) - es varu saderēt, ka Kanādas vairākumi būs vēl bīstamāki un labāk izspēlēti nekā ASV.

3.) Nožēlojami spēlējam vairākumos - vērojams jau vairākus gadus - puse no vairākuma laika paiet nostājoties pretinieka zonā, otra puse, lai labākajā gadījumā izspēlētu vienu metienu uz vārtiem !

4.) Mazais laukums ir milzu priekšrocība kanādiešiem, kas regulāri spēlē uz NHL mazajiem laukumiem - aklimatizēties jauniem apstākļiem nevar 2 spēļu laikā ! Mazie laukumi nozīmē ātru spēka spēli, kas arī ir "+" Kanādiešiem !

5.) Kanāda ir novākusi iespējami spēcīgāko izlasi, spēlē savās mājās un mērķis ir izcīnīt čempionu titulu. Diez vai mazā Latvija būs šķērslis !

6.) Kaut kādu respektu jau noteikti Latvijas izlases spēlētājos iedzinusi arī pagājušā gada sagrāve 0:11 - noteikti arī kanādieši tagad jūtās mazliet drošāki un pārliecinātāki par vārtu birumu šodien !

7.) Nenoliedzami mums galvenā spēle pret Slovēniju, domāju, ka neviens no mums nevēlas, lai Latvijas izlase šodien izlādējas līdz pēdējam, tik un tā zaudē spraigā spēlē, bet pēc tam bezspēcīgi nespēj pieveikt Slovēniju, jo spēki atstāti spēlē pret Kandādu - tad jau labāk sagrāve šodien, nekā zaudējums pret slovēņiem pēc pāris dienām. Pat uzvara pret Kanādu mums neko nedos, jau zaudēsim slovēņiem, tāpēc rūpīgi jāizvēlas prioritātes !

  +1 [+] [-]

, 2008-05-04 16:41, pirms 16 gadiem
tautai šeit lielas problēmas ar pašapziņu....

  +3 [+] [-]

, 2008-05-04 16:43, pirms 16 gadiem
Ubags rakstīja: Es šodien gribēdams neredzu argumentus Latvijas uzvarai - ar gribēšanu jau vien ir par maz :

1.) Latvijai ir redzamas problēmas ar realizāciju (redzams bija jau pārbaudes spēlēs) - pret Kanādu būtu jāizmanto gandrīz visas iespējas, ja vispār vēlas runāt par līdzīgu rezultātu.

2.) Slikti stāvam mazākumā (pierādījās pret ASV) - es varu saderēt, ka Kanādas vairākumi būs vēl bīstamāki un labāk izspēlēti nekā ASV.

3.) Nožēlojami spēlējam vairākumos - vērojams jau vairākus gadus - puse no vairākuma laika paiet nostājoties pretinieka zonā, otra puse, lai labākajā gadījumā izspēlētu vienu metienu uz vārtiem !

4.) Mazais laukums ir milzu priekšrocība kanādiešiem, kas regulāri spēlē uz NHL mazajiem laukumiem - aklimatizēties jauniem apstākļiem nevar 2 spēļu laikā ! Mazie laukumi nozīmē ātru spēka spēli, kas arī ir "+" Kanādiešiem !

5.) Kanāda ir novākusi iespējami spēcīgāko izlasi, spēlē savās mājās un mērķis ir izcīnīt čempionu titulu. Diez vai mazā Latvija būs šķērslis !

6.) Kaut kādu respektu jau noteikti Latvijas izlases spēlētājos iedzinusi arī pagājušā gada sagrāve 0:11 - noteikti arī kanādieši tagad jūtās mazliet drošāki un pārliecinātāki par vārtu birumu šodien !

7.) Nenoliedzami mums galvenā spēle pret Slovēniju, domāju, ka neviens no mums nevēlas, lai Latvijas izlase šodien izlādējas līdz pēdējam, tik un tā zaudē spraigā spēlē, bet pēc tam bezspēcīgi nespēj pieveikt Slovēniju, jo spēki atstāti spēlē pret Kandādu - tad jau labāk sagrāve šodien, nekā zaudējums pret slovēņiem pēc pāris dienām. Pat uzvara pret Kanādu mums neko nedos, jau zaudēsim slovēņiem, tāpēc rūpīgi jāizvēlas prioritātes !


  +2 [+] [-]

, 2008-05-04 16:48, pirms 16 gadiem
žēl ka spēles laiks nebegsies šodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-05-04 17:41, pirms 16 gadiem
visi doma realistiski bet kad dzirdam uzslavas par musu faniem Kanada visi priecajas, bet kas ir sie fani...ne jau nu realisti, tie ir cilveki kas tic ka mes spejam uzvaret kanadu, Krieviju vai pat Cehiju...vini ies uz speli ar smaidu un ceribam, un pat pec sagraves vini tices ka nakamreiz Latvija uzvares...ir jatic veiksmei un savejiem puisiem, nav ko pirms speles piesolit sagravi vai uzvaru...ceram uz labu speli

     [+] [-]

, 2008-05-04 18:18, pirms 16 gadiem
Cerēsim uz to labāko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-05-04 18:41, pirms 16 gadiem
Vai arī šogad valsts svētkos parādīsim labu sniegumu?

Ja izlases galvenais treneris teiks iedvesmojošu runu par 4.maija nozīmi Latvijas vēsturē, tad- noteikti!

  +3 [+] [-]

, 2008-05-04 18:55, pirms 16 gadiem
Vai arī šogad valsts svētkos parādīsim labu sniegumu? CERU KA JA!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-04 19:44, pirms 16 gadiem
Labs sniegums šoreiz būtu cienīgi zaudēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-04 22:00, pirms 16 gadiem
1:8 vai 1:6

     [+] [-]

, 2008-05-04 22:14, pirms 16 gadiem
Galvenais, lai Latvija nepaliek vienīgā komanda, kas nav guvusi vārtus šajā čempī!