Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Rēdliha III debija lielajā izlasē

Rēdliha III debija lielajā izlasē
Jēkabs Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, SA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jēkabs Rēdlihs varbūt ir piedzīvojis debiju valstsvienības sastāvā, tomēr starptautiskā hokeja arēnā viņu par jauniņo nevar nosaukt, jo Jēkabs divas reizes pasaules čempionātos pārstāvējis junioru komandas, tomēr lielajā izlasē šī viņam ir debija.

Jēkabs ir viens no sešiem izlases spēlētājiem vecumā līdz 26 gadiem, kas nozīmē, ka Latvija šobrīd sastāvā iekļauj jaunos hokejistus. Tā ir labs attīstības virziens, jo daudzas pasaules hokeja izlases savus panākumus sasniegušas tieši pēc paaudžu maiņas.

Jēkabs pievienojies saviem brāļiem Krišjānim un Miķelim, kuri Latvijas izlases sastāvā spēlējuši iepriekšējos pasaules čempionātos. Šis apstāklis Jēkabam palīdz labāk iejusties komandas spēlē un taktiskajos risinājumos.

"Brāļi man lielāko palīdzību snieguši nevis hokeja spēles izprašanā, bet vairāk centušies panākt, lai es tiktu labi uzņemts izlases ģērbtuvēs. Ar viņu palīdzību es patiesi jūtos viens no komandas. Tās ir lieliskas sajūtas," par saviem brāļiem izteicās Jēkabs.

2001. gadā Jēkabs spēra platu soli savā kā hokejista izaugsmē. Viņš pameta Latviju, aizceļoja un Ziemeļameriku un apmetās Ņujorkā, kur pievienojās vienai no labākajām Amerikas junioru hokeja attīstības programmām – "Apple Core".

"Par šo programmu man pastāstīja ģimenes padomdevējs. Viņš ieteica komandu, jo tā bija lieliska iespēja spēlēt hokeju un attīstīties, kamēr es domāju, kurā no koledžām iestāties," atcerējās Jēkabs.

"Apple Core" Jēkabs regulāri uzlaboja savu spēli, angļu valodu un arī izglītību. Šāda veida programmās junioru vecuma hokejisti smago darbu hokeja treniņos apvieno ar labas izglītības iegūšanu kādā no top universitātēm, kas vēlāk viņiem paver ceļu uz spēlēšanu pirmajā Divīzijā.

Jēkabs izglītību ieguva Bostonas universitātē, kuras komandas sastāvā nospēlēja četrus gadus.

"Man bija četri varianti, kur iegūt izglītību, taču es apstājos pie Bostonas universitātes, jo tajā bija lieliska hokeja programma un tikpat lieliska akadēmiskā programma. Koledža bija brīnišķīga un pēc tās absolvēšanas biju ieguvis labu izglītību," pastāstīja Jēkabs.

Katru gadu norisinās Bīnpotas turnīrs, kas kopā pulcē visas tās komandas, kuras bāzējas Bostonā, Masačūsetsas štatā. 2006. gadā šajā turnīrā uzvarēja arī Jēkaba pārstāvētā vienība, un šo mirkli viņš atcerēsies vēl ilgi.

"Mans pēdējais Bīnpotas turnīrs bija lielisks. Būt par izlaiduma klases skolnieku un uzvarēt tā, kā mēs to izdarījām – šo momentu es atcerēšos visu atlikušo dzīvi."

Jēkabs Rēdlihs, kuru draftējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets", dažas sezonas aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Sirakūzu "Crunch pirms pievienojās Čehijas Ekstralīgas vienībai Plzeņas "HC Lasselsberger", kuras īpašumā skaitās arī šobrīd.

Savukārt pasaules čempionāts Kanādā Jēkabam ir kā jauns izaicinājums, kurā pierādīt sevi un uzlabot savu sniegumu.

"Vēlos sev pierādīt, ka varu spēlēt šajā līmenī. Ne jau katru dienu sanāk spēlēt pret tāda kaluma pasaules hokeja spēlētājiem, turklāt šādā līmenī. Un lielākā daļa no viņiem gūst patiesu prieku un baudu no hokeja spēlēšanas. Tāpēc mēs šo spēli arī mīlam," tā Rēdlihs.

Izmantotie resursi:
iihf.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-04 21:49, pirms 16 gadiem
Bračkas sarauj!!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-05-04 21:53, pirms 16 gadiem
Respekt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-05-04 22:00, pirms 16 gadiem
Jēkabs ir viens no sešiem izlases spēlētājiem vecumā līdz 25 gadiem


Pēc jūssu pašu infas 29.03.1982!!! tātad 26
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-04 22:08, pirms 16 gadiem
Gintins rakstīja: Shis maita man atnesa -6 punktus raugies shovakar dabut vairak

pamuļķis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-04 22:27, pirms 16 gadiem
Jēkabs no visiem brāļiem Rēdlihiem bija vistuvāk visu hokeja puišeļu sapnim - spēlēšanais NHL, jo viņš bija viens no MINESSOT WILD fārmluba Sirakūzas CRUNCH kluba spēlētājiem.
Krišjānis arī ilgu laiku bija centies iekļūt pasaules spēcīgākajā līgā, taču augstāk par Ņūdžersijas fārmklubu Olbani RIVER RATS viņš netika.
Jaunākais no brāļiem Rēdlihiem-Miķelis-savas karjeras attīstībai bija izvēlējies pavisam savādāku scenāriju nekā viņa brāļi. Miķelis ilgu laiku spēlēja RĪGĀ-2000, vēlāk Beļavskis viņu uzaicināja uz Zviedrijas ALLSVENSKA līgu Ūmeo BRORKLOVEN komandu, tālāk Miķelis devās uz Baltkrieviju- sākumā Minskas JUNOSTJ, bet šosezon pārstāvēja Žlobinas METALLURG komandu!

     [+] [-]

, 2008-05-04 22:30, pirms 16 gadiem
[quote noslepumainais]
Ja kaut cik sevi cieni, tad izdzēs savu komentāru...

Kads sakars ar savu cienishanu, ja nav k teikt tad nesaki neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-05 03:21, pirms 16 gadiem
džekiņš jau normāls, bet tagad baigi acīs krīt, kad rēdlihs noraidīts, jo ja ir triis un ik palaikam mainās uz soliņa, tad atceries tikai Rēdlihs, nevis ko vairāk, bet gan jau pierādīs, nav jau slikts, tikai ASV un Kanāda pie visa vainīgas