Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

24 gadu vecumā pēc saļimšanas laukumā miris Slovākijas hokejists Sādeckis

Rolands Eliņš

24 gadu vecumā pēc saļimšanas laukumā miris Slovākijas hokejists Sādeckis
Boriss Sādeckis. Foto: SVAŤO STRAKA/BRATISLAVA CAPITALS

Sēru ziņu publicējusi Slovākijas hokeja komanda Bratislavas "Capitals", kuras hokejists Boriss Sādeckis pirms dažām dienām saļima laukumā Austrijas ICE līgas spēlē. Šodien viņš aizgājis mūžībā.

Boriss Sādeckis savu hokejista karjeru sāka "Dukla Trencin" sistēmā un šo klubu pārstāvēja vairākas sezonas Slovākijas čempionātā. 2016./17. gada sezonā viņš debitēja KHL, pārstāvot "Slovan" vienību, kurā kopā divās sezonās aizvadīja 52 spēles. Sādeckis "Slovan" rindās izcēlās ar izcili gūtiem vārtiem, kad mačā pret "Lokomotiv" pie apmales apspēlēja aizsargu un izgājienā viens pret vienu raidīja ripu vārtos ar metienu starp savām kājām.

Pēc tam viņš atgriezās "Dukla" rindās, bet šosezon viņš debitēja Bratislavas "Capitals" komandā, kas spēlē Austrijas ICE hokeja līgā. 11 spēlēs šosezon Sādeckis guva septiņus punktus.

Sādeckis ir debitējis Slovākijas vīriešu izlasē pārbaudes mačā, kā arī pārstāvējis Slovākijas jauniešu izlases pasaules čempionātos.

29. oktobrī Sādeckis piedalījās "Capitals" mačā pret Latvijas hokejista Ņikitas Jevpalova pārstāvēto "Dornbirn" vienību. Mača gaitā Slovākijas hokejists saļima un pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas tika nogādāts slimnīcā. Spēle tika pārtraukta un netika turpināta.

Sākotnēji tika ziņots, ka Sādecka veselības stāvoklis slimnīcā ir stabilizējies, taču tik un tā nopietns. Diemžēl šodien "Capitals" kluba mājaslapā pavēstīts par spēlētāja nāvi. Kluba direktors Dušans Pašeks izteica visdziļāko līdzjūtību Sādecka tuviniekiem.

"Capitals" vadība uzsvēra, ka pēc sarunas ar viņa ģimeni klubs šobrīd nesniegs nekādu plašāku informāciju par Sādecka nāves apstākļiem, kā arī aicinu visus ievērot Sādecka ģimenes tiesības uz privātumu šajās smagajās dienās.

Šodien paredzētā ICE līgas spēle starp Vīnes "Capitals" un EC-KAC atcelta uzreiz pēc sēru vēsts saņemšanas.