Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Karsums pirmā zvaigzne uzvarā

Karsums pirmā zvaigzne uzvarā
Mārtiņš Karsums
Foto: AP

Par spēles pirmo zvaigzni aizvadītajā naktī Amerikas Hokeja līgā (AHL) atzīts Mārtiņš Karsums, kura Providensas "Bruins" ar rezultātu 7:2 apspēlēja Hēršijas "Bears" vienību. Karsumam vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Mārtiņš piedalījās otro, trešo un ceturto vārtu guvumos. Vispirms vienādos sastāvos mača 12. minūtē latviešu uzbrucējs panāca 2:0. Tam sekoja rezultatīva piespēle, komandai spēlējot vairākumā un gūstot vārtus 18 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām, bet otrās trešdaļas trešajā minūtē, vēlreiz spēlējot vairākumā, Mārtiņš atkal atdeva rezultatīvu piespēli, un Providensa jau panāca 4:0. Kopumā Karsumam četri metieni pa vārtiem un lietderības koeficients pozitīvs (+2).

Spēli Providensā noskatījās vairāk nekā 7200 līdzjutēji.

Citā mačā Oskars Bārtulis izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, taču Filadelfijas "Phantoms" savā laukumā nācās atzīt Bridžportas "Sound Tigers" pārākumu ar rezultātu 1:2 spēles papildlaikā. Cita latviešu aizsarga Artūra Kuldas rēķinā divas soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients (-1) Čikāgas "Wolves" zaudējumā Rokfordas "IceHogs" ar rezultātu 2:3.

Ročesteras "Americans" ar rezultātu 2:1 apspēlēja Manitobas "Moose", pie tam viesos. Latviešu uzbrucējam Jānim Spruktam trīs metieni pa pretinieku vārtiem.

Izmantotie resursi:
theahl.com


, 2009-01-03 08:05, pirms 15 gadiem
Mārtiņš pamatīgi iepriecina, bet tik un tā ceru, ka jau ļoti drīz šādas ziņas pienāks no NHL ! Viņš ir pirmais cilvēks, manuprāt, kas to ir pelnījis. Veiksmi !
, 2009-01-03 08:09, pirms 15 gadiem
Savā līmenī, ļoti labi !
, 2009-01-03 08:22, pirms 15 gadiem
Kā man riebjas, ka viņu draftēja tik spēcīga komanda kā Bruins. šie tgd marinē viņu AHL. Varēja tak' izīrēt kādam klubam NHL, kuram problēmas ar uzbrukumu, un Mārtiņš beidzot arī tur tiktu pie spēlēšanas.
, 2009-01-03 08:44, pirms 15 gadiem
LielieskaisKarlis rakstīja: Kā man riebjas, ka viņu draftēja tik spēcīga komanda kā Bruins. šie tgd marinē viņu AHL. Varēja tak' izīrēt kādam klubam NHL, kuram problēmas ar uzbrukumu, un Mārtiņš beidzot arī tur tiktu pie spēlēšanas.
NU ko jūs varat vienu un to pašu malt... nu bija Karsumam iespēja.. kkas īsti nesanāca un aizsūtīja atpakaļ... bet Bruins uzreiz izsauca Karsuma vietā St.Pierre un džeks kopš tā laika jau sešas spēles aizvadījis (2 punkti, 1+1 un +1 koificients šajā laikā).. tā, ka Bostonai bija vajadzīgs Šturma un Bergerona vietā spēlētājs... diemžēl, kkādu iemeslu dēļ neizvēlējās Karsumu (varbūt tāpēc, ka spēlē pret Atlantu, Karsums bija pa lielam veins no vainīgajiem vienā ielaistajā golā), pasauca nākamo džeku un St.Pierre izdevās sevi parādīt un džeks spēlē. Tā, ka Karsumam pirmajam bija iespēja... bet jācer, ka būs vēl un tad labāk izdosies! JO nav šaubu, ka Karsums ir NHL spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 10:09, pirms 15 gadiem
Mārtiņš normāli noplosījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 10:37, pirms 15 gadiem
Akmens_ rakstīja: Mārtiņš pamatīgi iepriecina, bet tik un tā ceru, ka jau ļoti drīz šādas ziņas pienāks no NHL ! Viņš ir pirmais cilvēks, manuprāt, kas to ir pelnījis. Veiksmi !
Nu tu te bišķīt pārāk par pirmo cilvēku. tu pat nezini neviena cita NHL spēlētāja likteni. Nevar būt , ka tu noniecini Irbes , Ozoliņa, Žoltoka, Skrastiņa, vai citu mūsējo censoņu paveikto?
, 2009-01-03 10:46, pirms 15 gadiem
Vins manuprat domaja no tagadejiem. /Martins malacis!
, 2009-01-03 10:52, pirms 15 gadiem
Drusku ne pa teemu-ar nozeeelu jaasecina,ka hokeju redzeesim ierakstaa-jo redz svarigaaki diziee griidas bumbas didiitaaji.Hokejs paredzeets sesos,bet saakums Piiteraa cetros ,uzskatu no televiizijas tass ir kaarteejais splaaviens sejaa,zeel
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 11:31, pirms 15 gadiem
aivars409xa rakstīja: Drusku ne pa teemu-ar nozeeelu jaasecina,ka hokeju redzeesim ierakstaa-jo redz svarigaaki diziee griidas bumbas didiitaaji.Hokejs paredzeets sesos,bet saakums Piiteraa cetros ,uzskatu no televiizijas tass ir kaarteejais splaaviens sejaa,zeel
kaads splaaviens,vnk taa basha speele jau sen bija iecereeta un saskanota. Tici man,taa vnk nevar,mees shito neraadiisim,jo luuk daudzi grib redzeet hokeju. Man pasham arii patiik loti hokejs,bet jaabuut saprotoshiem.Nu nekas pacietiisimies liidz tiem 6.
Ja,kas hokejs pat nav programma ielikts,taa kaa priecaajamies,ka vispaar raada.
, 2009-01-03 12:15, pirms 15 gadiem
18.00 Kontinentālā hokeja līga. SKA (Sanktpēterburga) – Rīgas “Dinamo”. Tiešraide.
Pēc ļoti veiksmīgās uzvaru sērijas un nelielā Jaunā gada pārtraukuma “Dinamo” sezonu turpinās ar izbraukuma spēli Sanktpēterburgā. SKA šosezon spēlē ļoti veiksmīgi, turklāt komandai ir labākā aizsardzība visā līgā.
, 2009-01-03 12:30, pirms 15 gadiem
archa07 rakstīja: Neko jaunu jau te nevar pateikt...

Karsums labs-Bruins vadībai pof*g!
Karsums labs, bet Bostonas Bruins labākais klubs līgā, kāpēc kaut ko viņiem mainīt. Man arī gribētos, lai Karsums spēlētu NHL, bet nezinu vair ar tik labu sastāvu tas izdosies, jo Bruins ir vieni no līderiem visā NHL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 12:55, pirms 15 gadiem
Hellrevenger rakstīja: kaads splaaviens,vnk taa basha speele jau sen bija iecereeta un saskanota. Tici man,taa vnk nevar,mees shito neraadiisim,jo luuk daudzi grib redzeet hokeju. Man pasham arii patiik loti hokejs,bet jaabuut saprotoshiem.Nu nekas pacietiisimies liidz tiem 6.
Ja,kas hokejs pat nav programma ielikts,taa kaa priecaajamies,ka vispaar raada.
galvenais, lai Jansons, komentējot basi, neizmuldās par pēles rezultātu hokejā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 13:17, pirms 15 gadiem
Packa rakstīja: NU ko jūs varat vienu un to pašu malt... nu bija Karsumam iespēja.. kkas īsti nesanāca un aizsūtīja atpakaļ... bet Bruins uzreiz izsauca Karsuma vietā St.Pierre un džeks kopš tā laika jau sešas spēles aizvadījis (2 punkti, 1+1 un +1 koificients šajā laikā).. tā, ka Bostonai bija vajadzīgs Šturma un Bergerona vietā spēlētājs... diemžēl, kkādu iemeslu dēļ neizvēlējās Karsumu (varbūt tāpēc, ka spēlē pret Atlantu, Karsums bija pa lielam veins no vainīgajiem vienā ielaistajā golā), pasauca nākamo džeku un St.Pierre izdevās sevi parādīt un džeks spēlē. Tā, ka Karsumam pirmajam bija iespēja... bet jācer, ka būs vēl un tad labāk izdosies! JO nav šaubu, ka Karsums ir NHL spēlētājs.
Vēl jāpiemin, ka Pierre Providensā spēlēja rezultatīvāk par Karsumu. Mazliet rezultatīvāk, bet tomēr.
, 2009-01-03 13:37, pirms 15 gadiem
Viņa vieta ir NHL
, 2009-01-03 14:13, pirms 15 gadiem
Lieliski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 14:37, pirms 15 gadiem
edziic rakstīja: NHL jau ir tepat aiz durvīm
tikmeer kameer vinjsh ir Bruins sisteemaa taas durvis vinjam neatveersies jo taa nav vinja komanda ,taapeec ka vinji ne dod vinjam speeleet lielajaa komandaa nedz arii vinju maina uz citu komi
taa viena speele kuraa vish piedaliijaas neko nenoziimee jo lai iespeeleetos vajag vismaz paaris speeles bet Bruinos vinsh taas nesagaidiis tas nu ir skaidrs !
, 2009-01-03 14:58, pirms 15 gadiem
Nu neīstais klubs viņu draftējis,jo viņš jau sen ir pelnījis mest vārtus NHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-03 17:40, pirms 15 gadiem
Obelix rakstīja: Nu tu te bišķīt pārāk par pirmo cilvēku. tu pat nezini neviena cita NHL spēlētāja likteni. Nevar būt , ka tu noniecini Irbes , Ozoliņa, Žoltoka, Skrastiņa, vai citu mūsējo censoņu paveikto?
Izlasi kārtīgi ko es rakstīju.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
12

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.
Markuss Jūhansons. Foto: Reuters/Scanpix
20

Zviedrija bronzas cīņā atspēlējas un atstāj kanādiešus bez medaļām

Šodien Čehijas galvaspilsētā Prāgā par pasaules čempionāta bronzas medaļniekiem kļuvuši Zviedrijas hokejisti, kuri trešajā periodā nokārtoja uzvaru pret Kanādu – 4:2. Zviedriem tās ir pirmās godalgas kopš 2018. gada.
Džimijs Vīsijs un Metjū Tkačaks. Foto: AP/Scanpix

"Rangers" konferences finālā gūtās traumas dēļ paliek bez uzbrucēja Vīsija

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Ņujorkas "Rangers" tuvākajās nedēļās nevarēs palīdzēt uzbrucējs Džimijs Vīsijs, kurš sērijas pret Floridas "Panthers" otrajā spēlē iedzīvojās savainojumā.