Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Beresņevs: "Esmu gandarīts par puišu pašatdevi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Beresņevs: "Esmu gandarīts par puišu pašatdevi"
Leonīds Beresņevs
Foto: Ritvars Raits

Pēc trešdien Ogrē aizvadītās Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēles, kurā "ASK/Ogre" ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Minskas "Keramin", notika preses konference, tajā savu viedokli par spēli izteica Leonīds Beresņevs, viņš arī atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Leonīds Beresņevs, "ASK/Ogre" galvenais treneris: "Vispirms es gribētu apsveikt pretiniekus ar uzvaru. Es izteikšos ļoti īsi – minskieši mūs apspēlēja pateicoties savai meistarībai. Es esmu gandarīts par savu puišu pašatdevi, bet domāju, ka spēles uzvarētāju noteica meistarība un vārtu gūšanas momentu realizēšanas prasme, kas pretiniekiem šodien bija augstākā līmenī, tāpēc rezultāts ir tāds, kāds tas ir – mums "0", bet viesiem trīs vārti."

Šodien nevarēja ne pazīt jūsu komandu – spēlē nepiedalījās pieci pamatsastāva spēlētāji?
Tas ir saistīts ar traumām. Tieši šī iemesla dēļ mums šodien nepadevās vairākumu realizēšana, jo ir izjukusi pirmā maiņa. Kerčs un Ignatovičs ir traumēti, tāpēc komandas sastāvā ir ieviestas zināmas izmaiņas. Līderi pagaidām nevar piedalīties, jo Kerčs savu traumu guva iepriekšējā mājas spēlē, bet Ignatovičs – spēlējot viesos. Traumēti ir arī Ņikitins un Miranovičs, Miranovičam, piemēram, ir kājas lūzums. Tāpēc mēs šodien spēlējām ar tādu sastāvu.

Ogrē ir atgriezies Kerčs juniors?
Kā atgriezies? Viņš arī bija pie mums!

Viņš taču meklēja vietu kādā ārzemju klubā?
Nu ko padarīsi? Meklēja, bet neizdevās, tāpēc atgriezās. Mēs viņu pieteicām un kopumā jāsaka, ka priekš pirmās spēles viņš atstāja labu iespaidu.

Kā jūs apmierināja „ASK/Ogre” jaunā leģionāra – igauņu hokejista Kaupo Kaljustes spēle?
Pēc vienas spēles ir grūti ko secināt. Viņš ir liela auguma un ar labiem fiziskajiem dotumiem. Manuprāt, šodien viņam pietrūka pārliecības par saviem spēkiem, jo tā tomēr pirmā spēle, viņam noteikti bija iekšēja vēlēšanās nospēlēt labi, bet tas, es domāju, tikai traucēja, viņš nebija atraisīts.

Vēl gribēju pajautāt par spēles tiesnešiem – neko sliktu par viņiem droši vien neteiksim, bet vai jums ir kas labs sakām par viņu darbību, vai varbūt labāk neteiksit neko?
Es nekad neapspriežu tiesnešu darbību.

Tad varbūt varat pateikt par viņiem ko labu?
Bet ko gan labu varu pateikt, ja mūsu komandai bija vairāk noraidījumu (smejas)?

Tātad noklusēsim?
Jā (smejas).

Sakiet, lūdzu, kāpēc 2. periodā jūsu komandas spēlētāji atslābinājās?
Nu tā nebija atslābināšanās. Jūs saprotat, tās bija muļķīgas kļūdas aizsardzībā. Nevis vienkārši muļķīgas, bet vismuļķīgākās. Es taču jau teicu, ka, manuprāt, pretinieki mūs apspēlēja, pateicoties savai meistarībai. Kad zaudējām pirmos vārtus, uzbrukumā devās trīs pretinieku komandas spēlētāji, bet trīs mūsējie aizsargājās. Pēkšņi viņi uzbrucējs ir palicis viens. Tas tā notika tāpēc, ka mūsu aizsargs, jeb, nosaucot viņu vārdā – Adamovičs, nolēma iet un palīdzēt savam kolēģim, lai pacīnītos par ripu, brīdī, kad ripa atradās uz sānu apmales. Sekoja piespēle uz centru un brīvais pretinieku spēlētājs nonāk izdevīgā situācijā un gūst vārtus. Tā bija vismuļķīgākā kļūda, kādu vien varu iedomāties. Jāspēlē ir uz pretinieku, nevis uz ripu! Bet trešie zaudētie vārti? Tur taču arī viss notika muļķīgas kļūdas dēļ – ripu kontrolējām mēs, bet vārtus guva pretinieki. Katrā ziņā es nemanīju, ka 2.periodā mēs būtu atslābinājušies. Tieši šajā trešdaļā mēs izdarījām vairāk metienu pa vārtiem, nekā mūsu pretinieki. Mums ir bijušas arī sāpīgākas neveiksmes. Piemēram, Vitebskā mēs pamanījāmies pusotrā minūtē ielaist trīs vārtus... Lūk - tā ir izgāšanās! Šodien es neko tamlīdzīgu vispār gan nenovēroju.

Jūs diezgan bieži riskējat un maināt vārtsargu pret laukuma spēlētāju, bet, cik atceros, nevienu ripu šī iemesla dēļ neesat ielaiduši. Varbūt ir vērts pamēģināt tā aizvadīt visu spēli?
Nu, ja mēs ņemtu nost vārtsargu un vēl gūtu vārtus, tad par to varētu padomā. Bet jāņem vērā arī tas, ka mēs līdz šim vēl nevienu ripu pretinieku vārtos tādā situācijā neesam iemetuši. Lai gan jāatzīst, ka ikreiz, kad spēlējām bez vārtsarga, tieši mums piederēja iniciatīva pretinieka zonā, pietrūka tikai pavisam nedaudz veiksmes.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 01:20, pirms 16 gadiem
jautaajums pa tiesneshiem muljkjiigs

  -2 [+] [-]

, 2008-10-02 04:19, pirms 16 gadiem
Pedeejais jautaajums vispaar stulbs.

     [+] [-]

, 2008-10-02 07:12, pirms 16 gadiem
Nu arī Beresņeva atbildes ir nekādas. Interesanti, bebriem vispār ir vīzija kā uzlabot sniegumu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-02 08:30, pirms 16 gadiem
Adamovics tagad melnajaa sarakstaa

     [+] [-]

, 2008-10-02 08:42, pirms 16 gadiem
Vajadzeeja par Kornilovu paprasiit!

     [+] [-]

, 2008-10-02 09:10, pirms 16 gadiem
BTfans rakstīja: Nu arī Beresņeva atbildes ir nekādas. Interesanti, bebriem vispār ir vīzija kā uzlabot sniegumu?
a kādas var būt dižās vīzijas ar šādu sastāvu?

     [+] [-]

, 2008-10-02 09:11, pirms 16 gadiem
ask-bebrs rakstīja: Vajadzeeja par Kornilovu paprasiit!
a kas ar Korņilovu, ka tieši par šamo būtu jāprasa?

     [+] [-]

, 2008-10-02 09:34, pirms 16 gadiem
...,kur pazudis? Varbuut uz boksu pargaajis?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 09:39, pirms 16 gadiem
Ai Ļoņa,beidz te maitāt gaisu,un ej trenēt mazos Esamikas puikas,beidzies tav termiņš lielajā hokejā,nu beidzies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-02 10:04, pirms 16 gadiem
FK22 rakstīja: Ai Ļoņa,beidz te maitāt gaisu,un ej trenēt mazos Esamikas puikas,beidzies tav termiņš lielajā hokejā,nu beidzies...
Drīzāk izskatās, ka termiņš "lielajā hokejā" iet uz beigām ASK Ogrei kā komandai. Dzīves lielākais mērķis - uzvarēt play-off R2000 - tika sasniegts, un rodas iespaids, ka komandas vadībai tālāk kaut ko darīt vairs nav interesanti.

     [+] [-]

, 2008-10-02 10:06, pirms 16 gadiem
tieshaam briinumainas atklaasmes - preses konferencee treneri atbild uz jautaajumiem, treneris nekomentee tiesneshu darbiibu (BAČ reglamentaa ir atrunaats, ka 24h laikaa peec speeles beigaam, treneri nedriikst publiksi komenteet tiesneshu darbu).
visvairaak iepeera jautaajums par vaartsarga nomainju pret laukuma speeleetaaju - rodas iespaids, ka Beresnjevs aiz neko dariit, speeles viduuu norauj GK , nevis aiztureetaa soda laikaa, vai speeles beigaas, kaa ierasts

     [+] [-]

, 2008-10-02 10:22, pirms 16 gadiem
Izskatās, ka bebri grimst dzilāk un dziļāk "purvā".... es tik nesaprotu vienu... kā Berja var būt gandarīts (un kādā sakarā) "ar puišu pašatdevi", ja jau labu laiku spēli no spēles punktu ziņā viņiem ir "baranka".... + vēl tagad (šajā spēlē) tāda pati "baranka" ir arī iemesto vārtu ziņā..... biš rodas jautājums vai Berja ieņem sev atbilstošu amatu, ja viņam zāģis "sausajā" ir "laba puišu pašatdeve"....?!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 11:00, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Izskatās, ka bebri grimst dzilāk un dziļāk "purvā".... es tik nesaprotu vienu... kā Berja var būt gandarīts (un kādā sakarā) "ar puišu pašatdevi", ja jau labu laiku spēli no spēles punktu ziņā viņiem ir "baranka".... + vēl tagad (šajā spēlē) tāda pati "baranka" ir arī iemesto vārtu ziņā..... biš rodas jautājums vai Berja ieņem sev atbilstošu amatu, ja viņam zāģis "sausajā" ir "laba puišu pašatdeve"....?!
bet ko viņam citu darīt, ja viņa rīcībā ir tāda komanda. Tas arī ir tas maksimums, ko ar šamo sastāvu var izspiest...

     [+] [-]

, 2008-10-02 11:06, pirms 16 gadiem
Abrags pareizi saka! Aizejat uz halli,tad pasi redzesiet!

     [+] [-]

, 2008-10-02 11:06, pirms 16 gadiem
Ļoņa go damoj,iģi home

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 11:20, pirms 16 gadiem
FK22 rakstīja: Ļoņa go damoj,iģi home
nu, palaidīs Ļoņu - atnāks vietā kāds Tambijevs vai Nazarovs... domā rezultāti nebūs vēl sliktāki? Ļoņa kā treneris, starp citu, ir viens no labākajiem Latvijā - vari te nosaukt kādu labāku?

     [+] [-]

, 2008-10-02 11:37, pirms 16 gadiem
Pašatdeve bija bet nav rezultāta???!!!

     [+] [-]

, 2008-10-02 12:22, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: bet ko viņam citu darīt, ja viņa rīcībā ir tāda komanda. Tas arī ir tas maksimums, ko ar šamo sastāvu var izspiest...
Berjas līmenis ir LAČ un "pig diamonds"... BAČ nav viņa līmenis... gribi teikt ka tāds RD ir baigā "mega komanda" ar mēmo sastāvu (uz KHL fona)...?! Protams ka nē ko arī apliecina algu saraksts, bet pans Juliuss māk večus motivēt un mājās RD pagaidām zāģu nav, lai arī spēlēts nav tikai ar lejas gala komandām., bet arī ar KHL grandiem Atlant un MD.... protams "bebri" nav RD, bet zināmas līdzības varētu vilkt - līgu ietvaros (budžets viens no mazākajiem, spēlētāji nav nekādi baigie stāri), bet sniegums ir diametrāli pretējs.... ta kas tur vainīgs?! Manuprtāt, tikai koučs (šajā gadijumā Berja), kas nemāk (negrib?!) lāga nomotivēt spēlētājus uz spēli....
Saki šis ir viens no labākajiem LV koučiem...?! Nu atvaino.... Un tā nedomāju es viens, bet gan arī padaudz spēlētāju, kas šā pakļautībā ir spēlējuši (piem J. Ozols un ne tikai šis viens)....ok, kopš kā speciālists arī viņš nav slikts, bet kā psihologs (redzi trenerim ir jābūt arī savā ziņā bišķi psihologam) šis ir 0!!! Ta jau drīzāk tas pats Vasiļjevs ir, manuprāt, kopumā krietni labāks kā treneris...

     [+] [-]

, 2008-10-02 12:25, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Berjas līmenis ir LAČ un "pig diamonds"... BAČ nav viņa līmenis... gribi teikt ka tāds RD ir baigā "mega komanda" ar mēmo sastāvu (uz KHL fona)...?! Protams ka nē ko arī apliecina algu saraksts, bet pans Juliuss māk večus motivēt un mājās RD pagaidām zāģu nav, lai arī spēlēts nav tikai ar lejas gala komandām., bet arī ar KHL grandiem Atlant un MD.... protams "bebri" nav RD, bet zināmas līdzības varētu vilkt (budzets viens no mazākajiem, spēlētāji nav nekādi baigie stāri), bet sniegums ir diametrāli pret''ejs.... ta kas tur vainīgs?! Manuprtāt, tikai koučs (šajā gadijumā Brrja), kas nemāk (negrib?!) lāga nomotivēt spēlētājus uz spēli....
Saki šis ir viens no labākajiem LV koučiem...?! Nu atvaino.... Un tā nedomāju es viens, bet gan arī padaudz spēlētāju, kas šā pakļautībā ir spēlējuši (piem J. Ozols un ne tikai šis viens).... ta jau drīzāk tas pats Vasiļjevs ir manuprāt krietni labāks...
Redzi, Berja jau sevi apliecināja kā izlases treneris - viņa vadībā ne viena vien "skaļa" uzvara gūta, cita lieta, ka šamajam raksturīga ir tā bļaušana uz spēlētājiem (kāpēc arī radās konflikts, piem. 2006.g., ar spēlētājiem) - tas viņam arī būtiski traucē būt par augsta līmeņa "kouču".
Salīdzināt ar panu Šupleru ir lieki - tas jau ir cits līmenis, cita komplektācija, citas finanses u.t.t. Otrkārt, Šuplers ir slovāks (bet tēma par LV treneriem).

Vasiļjevs labāks par Beresņevu? Nu, skatoties uz šī gada R'2000 sniegumu man gan tā vair neliekās... ar to sastāvu, kas Haralda rīcībā, rezultātiem vajadzēja būt labākiem kautvai par to pašu Latgali... Man sāk likties, Ka Haraldam vēljoprojām pietrūkst pieredzes kā kluba galvenajam trenerim.

     [+] [-]

, 2008-10-02 12:43, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Redzi, Berja jau sevi apliecināja kā izlases treneris - viņa vadībā ne viena vien "skaļa" uzvara gūta, cita lieta, ka šamajam raksturīga ir tā bļaušana uz spēlētājiem (kāpēc arī radās konflikts, piem. 2006.g., ar spēlētājiem) - tas viņam arī būtiski traucē būt par augsta līmeņa "kouču".
Salīdzināt ar panu Šupleru ir lieki - tas jau ir cits līmenis, cita komplektācija, citas finanses u.t.t. Otrkārt, Šuplers ir slovāks (bet tēma par LV treneriem).

Vasiļjevs labāks par Beresņevu? Nu, skatoties uz šī gada R'2000 sniegumu man gan tā vair neliekās... ar to sastāvu, kas Haralda rīcībā, rezultātiem vajadzēja būt labākiem kautvai par to pašu Latgali... Man sāk likties, Ka Haraldam vēljoprojām pietrūkst pieredzes kā kluba galvenajam trenerim.
Vai tik ne Haraldam bija "visu laiku skaļākā uzvara Latvijas kokeja vēsturē"..?! Patin filmu atpakaļ līdz 2000. gadam Pēterburgā.... Tā tomēr nebija kaut kāda "brīnumaini murgainā izglābšanās" OS kvalifikācijā pret beleriem un šaubos vai tur bija kāds nopelns Berjam... drīzāk "Žoltoka garam".... un noteiktām apstākļu sakritībām (mums spēle aizgāja, belariem spēle pajuka), un tas vairāk bija no sērijas "f..ing miracle" un viņu pat lāga nevar salīdzināt ar to 2000. gada pārdomāto un labi organizēto spēli pret krieviem, kad mēs viņus Piterā samasējām ar 3:2! Protams nevar neatzīmēt Irbes tad fanstastisko spēli, bet arī visa pārējā komanda bija uzevumu augstumos "no zvana līdz zvanam"...
Tāpat par R 2000 runājot... nesalīdzini kas pa spēlētājiem ir Vasilim un kas Berjam.... Vasilim bez pāris vecajiem bukiem kas izskastās ka vairs tiešām lāga nevelk ir praktiski tik ex- vai esoši juniori (lasi: bērnudārzs) un domāju sezonas gaitā R 2000 vēl iespēlēsies... ka šie var BAČ spēlēt parada jau sezonas gana labais sākums... iespējams tagad ir biš kāds krituma posms iestājies, bet domāju drīz R 2000 būs atkal tabulas augšgalā.... savukārt, tādi bebri spēlē vienmērīgi sūdīgi jau no paša sezonas sākuma... un viņiem jau nu galīgi nevarētu teikt, ka sastāvs šiem būtu baigi nepieredzējis un jauns...

     [+] [-]

, 2008-10-02 12:45, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: nu, palaidīs Ļoņu - atnāks vietā kāds Tambijevs vai Nazarovs... domā rezultāti nebūs vēl sliktāki? Ļoņa kā treneris, starp citu, ir viens no labākajiem Latvijā - vari te nosaukt kādu labāku?
Hoķ lai to pašu Grabovski ņem atpakaļ!!!

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:03, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Vai tik ne Haraldam bija "visu laiku skaļākā uzvara Latvijas kokeja vēsturē"..?! Patin filmu atpakaļ līdz 2000. gadam Pēterburgā.... Tā tomēr nebija kaut kāda "brīnumaini murgainā izglābšanās" OS kvalifikācijā pret beleriem un šaubos vai tur bija kāds nopelns Berjam... drīzāk "Žoltoka garam".... un noteiktām apstākļu sakritībām (mums spēle aizgāja, belariem spēle pajuka), un tas vairāk bija no sērijas "f..ing miracle" un viņu pat lāga nevar salīdzināt ar to 2000. gada pārdomāto un labi organizēto spēli pret krieviem, kad mēs viņus Piterā samasējām ar 3:2! Protams nevar neatzīmēt Irbes tad fanstastisko spēli, bet arī visa pārējā komanda bija uzevumu augstumos "no zvana līdz zvanam"...
Tāpat par R 2000 runājot... nesalīdzini kas pa spēlētājiem ir Vasilim un kas Berjam.... Vasilim bez pāris vecajiem bukiem kas izskastās ka vairs tiešām lāga nevelk ir praktiski tik ex- vai esoši juniori (lasi: bērnudārzs) un domāju sezonas gaitā R 2000 vēl iespēlēsies... ka šie var BAČ spēlēt parada jau sezonas gana labais sākums... iespējams tagad ir biš kāds krituma posms iestājies, bet domāju drīz R 2000 būs atkal tabulas augšgalā.... savukārt, tādi bebri spēlē vienmērīgi sūdīgi jau no paša sezonas sākuma... un viņiem jau nu galīgi nevarētu teikt, ka sastāvs šiem būtu baigi nepieredzējis un jauns...
Nu, beidz - te jau ne reizi vien ir analizēti gan Berjas un Vasiļa sasniegumi (starp citu, Vasilim - tie visi ir ap 2000.g., kad vēl liela daļa no RD vecās gvardes bij; kamēr Berjam pēdējais bij ničs 2006.g pret USA (domāju, lieki atgādināt USA tā brīža sastāvu)). Abiem ir bijušas gan izcilas spēles, gan arī prokoli. Taču fakts ir tāds, ka Elites izlases trenera līmenī nav ne Vasilis, ne Berja, ne arī Znaroks. Domāju, lieki to visu vēlreiz pārcilāt.

Par klubiem - Tu saki, ka Vasilim nekā nav sastāvā: nu beidz, sastāvs ir pietiekami nopietns, lai būtu augstākās vietās: paskaiti, cik reālu RD kandidātu vien ir R'2000 rindās un arī pārējie nav zemāki par BAČa līmeni! Un tagad noliec pretī Bebru un Latgales sastāvu: tur vispār ir kāds RD kandidāts pēc spēles līmeņa? Nav!!! Liepājā, jā - tādi ir un tāpēc LM ir tk augstu tabulā.
Starp citu, mans viedoklis par Berju krietni pieauga pēc pagājušās sezonas. Biju uz nevienu vien Big Diamonds spēli LSPA un Ogrē: ļoti simpātisku iespaidu atstāja tie Dimanti, spēlēja ļoti organizētu hokeju, cita lieta, ka tie izpildītāji šamiem nebij pietiekami augsta līmeņa... piem., skatoties, Diamandu un LSPA spēli es nevarēju saprast, ko izlasē dara Znaroks. Tās bija spēles, kur vienā pusē ir organizēta komanda, otrā pusē jaunekļi, kas haotiski skraida pa laukumu. Cit alieta, ka meistarības līmenis tiem jaunekļiem bij krietni augstāks un uz individuālo spēju rēķina viņi Dimantus beigās vienmēr nolauza.
Pēdējos 2 gadus Ogrē bija Vojta - it kā labs treneris, taču tad bija cits sastāvs un Ogre uz to tad rullēja. Šogad ar pompu Vojta devās uz Orenburgu - komandu, kurai galvenais sponsors ir Gazprom un šogad ir augsti mērķi, vēl paķēra līdzi 3 čehu leģionārus (viens no tiem ir mums labi zināmais Hlubna), taču patreiz Orenburga ir tabulas lejasdaļā.... (tiesa, gan čempis ir nesen sācies - viss vēl var mainīties).

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:05, pirms 16 gadiem
Buus jau labi...,es saku buus labi,BEBRI iespeleesies!

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:05, pirms 16 gadiem
FK22 rakstīja: Hoķ lai to pašu Grabovski ņem atpakaļ!!!
To veco perdunu, kas jau etakš 10 gadus federācijā sēž? nu beidz, tas ir tas pats, kas uz U20 vai U18 pirms cik tur gadiem paņēma veco Beskašnovu, ka spēdējos 10 gadus tikai suņus (vai kaķus) bij audzējis...

P.s. jā, Grabovskim ir sava pieredze, pat vienu sezonu ir RD trenējis, taču kā treneris viņš jau vairs nav aktīvs n-tos gadus un nedomāju, ka vēl kādreiz ar to nodarbosies.

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:24, pirms 16 gadiem
Grabovskim ir veseliibas probleemas.

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:51, pirms 16 gadiem
ask-bebrs rakstīja: Grabovskim ir veseliibas probleemas.
..vēljovairāk...

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:55, pirms 16 gadiem
Jautājums par spēli bez vārtsarga protams bija joks, jo, patiesi, cik ir redzēts, tādos brīžos bebri spēlē lieliski. Izskatās, ka Beresņevs to joku ir sapratis, atšķirībā no viena otra komentētāja. Par tiesnešiem - patiesībā viņi šoreiz diezgan atklāti pietiesāja baltkrieviem, bet no protokola jau to nevar saprast, tas ir jāredz. Un patiesībā komanda ir laba un progresē. Ja vairāk uzticēsies jaunajiem, kā tas iznāca šoreiz, būs arī rezultāti. Nesakiet ne pieci, ka tik bebri nesagādā pārsteigumus LAČā...