Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kanāda 2008: D apakšgrupa

Kanāda 2008: D apakšgrupa
Krievijas izlases spēlētāji. Foto: AFP

Jau šovakar Kanādā sāksies pasaules hokeja čempionāts, kas līdz 18. maijam risināsies divās šīs valsts pilsētās - Halifaksā un Kvebekā. Piedāvājam nelielu ieskatu D apakšgrupā.

D grupā šogad spēlē Čehijas, Krievijas, Dānijas un Itālijas hokeja izlases. Šīs izlases grupas spēles aizvadīs Kvebekā, bet trīs labākās izlases otrajā kārtā tiksies ar A grupas hokejistiem.

Čehija
Čehijas hokeja izlase šobrīd IIHF rangā ieņem ceturto vietu. Kopš 1993.gada tā piecas reizes uzvarēja pasaules čempionātā – 1996.gadā, 1999.-2001.gadā, kā arī 2005.gadā. Čehijas hokejisti uzvarēja olimpiskajās spēlēs 1998.gadā, bet Turīnā pirms diviem gadiem palika trešie. Pagājušajā gadā čehi pasaules čempionātu aizvadīja diezgan neveiksmīgi, paliekot tikai 7.vietā.

Čehijas hokeja izlases galvenais treneris ir Aloizs Hadamčiks, kurš šo amatu ieņem kopš 2006.gada. Pirms turnīra viņa vadītā komanda palika otrie "Ceska Pojistovna" kausā, zaudējot tikai Krievijas izlasei. Pārbaudes spēlēs čehi divreiz ar 7:2, 7:1 pārspēja Baltkrieviju, ar 2:3 zaudēja Šveices izlasei, kuru gan pēc tam pārspēja ar 4:3, kā arī ar 5:3 uzvarēja Francijas komandu. Čehijas izlase īpašajās retroformās izvēlējusies spēlēt 6.maijā pret Itāliju, izmantojot Čehijas izlases 1947. gada formas.

Čehijā šobrīd ir 72 tūkstoši spēlētāju, kas ir 0,7% no kopējā iedzīvotāju skaita, taču šogad gan čehu sastāvā lielākās zvaigznes nav manāmas. Sastāvā gan ir Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Patriks Eliašs, kurš NHL sezonas laikā atzīmējās ar 55 rezultivitātes punktiem, tāpat arī Martins Erats no Nešvilas "Predators", Radiks Vrbata un Martins Hanzals no Fīniksas "Coyotes". Aizsardzībā noderīgi noteikti būs Tomašs Kaberle no Toronto "Maple Leafs", tāpat arī Filips Kuba no Tampabejas "Lightning".

Krievija
Krievijas izlase šobrīd izskatās spēcīgākā šajā grupā, lai arī pēc ranga atrodas vienu vietu zemāk par Čehiju. Pēdējo reizi Krievijas hokejisti izcīnīja zelta medaļas 1993.gadā, kopš tā laika viņi spēja tikai reizi izcīnīt sudrabu un divas reizes bronzu. Sagatavošanās periodā Krievijas izlasei šogad gājis ļoti veiksmīgi – uzvarēts "Ceska Pojistovna" kausā, kā arī pārbaudes spēlēs ar 9:7 uzvarēta Austrija, ar 6:2 – Itālija, ar tādu pašu rezultātu arī Šveice, un, pats galvenais, ar 4:1 pieveikta pasaules čempionāta mājiniece Kanādas izlase. Krievijas hokeja izlase 2.maijā spēli pret Itāliju aizvadīs 1956.gada formās.

Krievijas izlases kodolu veido Superlīgas spēlētāji, taču sastāvā ir arī astoņi NHL hokejisti, no kuriem, protams, lielākā zvaigzne ir Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas "Capitals", par kuru Krievijas hokeja federācija samaksāja 700 tūkstošus dolāru lielu apdrošināšanu. Lielas cerības tiek liktas arī uz Iļju Kovaļčuku no Atlantas "Thrashers", kā arī Ovečkina komandas biedriem Sergeju Fjodorovu un Aleksandru Sjominu.

Dānija
Dānijas hokeja izlase savu pagaidām labāko rezultātu sasniedza pirms gada, kad pasaules čempionātā palika desmitajā vietā, un šobrīd IIHF rangā ieņem divpadsmito vietu. Reiz gan viņi jau bija desmitie – tālajā 1949.gadā, kad piedzīvoja absolūtu sagrāvi pret kanādiešiem ar 0:47, kas joprojām ir smagākā zaudējuma rekords. Pirms čempionāta Dānija aizvadīja vairākas pārbaudes spēles – ar 1:5 un 0:3 piedzīvoja zaudējumus Austrijai, ar 1:4 – Zviedrijai, tāpat arī divreiz zaudēja Latvijas izlasei ar 3:4 bullīšos un 1:4. Arī pēdējās pārbaudes spēlēs piedzīvoti zaudējumi – ar 0:3 Vācijai, un ar 1:5 Šveicei. Dāņi spēli retroformās aizvadīs 2.maijā pret Čehijas hokeja izlasi.

Dānijā, kas vairakkārt minēts par piemēru Latvijai, ir ļoti attīstīta un sakārtota jaunatnes hokeja sistēma, kas jau pamazām nes savus augļus, jau šobrīd ir aptuveni 4,5 tūkstoši hokejistu. Dānijas hokeja izlases galvenais treneris šobrīd ir kanādietis Maiks Sairens. Starp potenciālajiem līderiem noteikti var minēt vārtsargu Peteru Hiršu, kurš gan visticamāk jau piedzīvo karjeras norietu, tāpat ir arī jaunie, kuri tāpat kā Latvijas talanti spēlē AHL, piemēram, Janiks Hansens vai Larss Ellers, vai Zviedrijas hokeja līgas veterāni Mortens Grīns vai Kims Štāls.

Itālija
Pagājušajā gadā tieši pret Itālijas izlasi Latvija piedzīvoja sāpīgāko zaudējumu un nav izslēgts, ka itāļi arī šoreiz spēs aizlikt kāju priekšā, piemēram, dāņiem. Pārbaudes posmā Itālijas hokeja izlase ar 2:1 pārspēja Austriju, ar 2:6 piekāpās Krieviem, toties ar 4:0 atstāja sausā Nīderlandi, tāpat ar 1:2 zaudējums slovēņiem, ar 4:2 uzvarēta Francija, un smags zaudējums Baltkrieviem ar 3:8. Šobrīd IIHF rangā Itālijas hokeja izlase ieņem 13.vietu, pagājušajā pasaules čempionātā ieņēma 12. vietu, taču augstākais rezultāts bija 1994. gadā, kad itāļi bija sestie. Itāļi izmantos 1933.gada formas 4.maija spēlē pret Dāniju.

Itālijā ir reģistrējušies aptuveni divi tūkstoši hokejistu. Starp izlases spēlētājiem, kuri lielākā daļa spēlē vietējā čempionātā, ir arī Armīns Helfers no "HK Innsbruck" Austrijā, Andrē Sinjoreti, kurš spēlē Dānijā "IK Herning", un Džeisons Cirone no IHL kluba "Flint Generals".

Piedalies spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”

Prognozē sekmīgākos Latvijas izlases spēlētājus ikvienā mūsējo spēlē un laimē vērtīgas balvas. Lai piedalītos spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”, spied šeit.

Raksta autore - Magdalēna Geka

  +1 [+] [-]

, 2008-05-02 15:27, pirms 16 gadiem
kaa var vienaa spelee 47 golus samest?? tas sanka, gandriz gols vienaa minutee...

  +2 [+] [-]

, 2008-05-02 15:44, pirms 16 gadiem
...piedzīvoja absolūtu sagrāvi pret kanādiešiem ar 0:47...

Tas ir kaut kas neiespējamais!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-05-02 16:09, pirms 16 gadiem
Latvija laikam 1993 gadā izraēlu sasita 32:0 un koreju 27:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-02 16:20, pirms 16 gadiem
webber rakstīja: kaa var vienaa spelee 47 golus samest?? tas sanka, gandriz gols vienaa minutee...

njā,diezgan dinamisks uzbrukuma hokejs tur sanāca

     [+] [-]

, 2008-05-02 17:17, pirms 16 gadiem
drosvien bija labs vartusargs daanjiem

     [+] [-]

, 2008-05-02 17:21, pirms 16 gadiem
GoldenEye rakstīja: Malkins spēlēs Krievijas izlasē?


Viņš tak ar Pingviiniem play offos speelee!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-02 18:52, pirms 16 gadiem
sandris68 rakstīja: teiksu ta vai nju danija vai italija bus nakamaja karta!!!!

eu no kurienes tev tik izcilas sprieshanas speejas?

     [+] [-]

, 2008-05-02 19:39, pirms 16 gadiem
absolūtais rekords bija kaut kad 90to sākumā pasaules čempī D grupā (bija toreiz tāda, spēlēja Austrālija, Honkonga, New Zealand un Dienvidkoreja... Ja nemaldos Austrālija sasita Honkongu ar 49:0 vai 48:0

     [+] [-]

, 2008-05-02 19:40, pirms 16 gadiem
Latvijas novērtējums Krievijas presē-Латвия

Латвийцы на последних первенствах не впечатляют. Два года назад на домашнем чемпионате команда запомнилась оглушительным провалом в игре с Канадой (0:11), а в прошлом году в Москве умудрилась проиграть итальянцам, и чуть было не вылетела из сильнейшей группы.

Состав у команды примерно одинаковый уже несколько лет, лидеры те же самые - вратарь Сергей Наумов, защитники Родриго Лавиньш и Георгий Пуяц, нападающие Александр Ниживий, Янис Спруктс, Херберт Васильев. Вот только с годами-то они моложе не становятся. Игра команды в последнее время заметно поблекла и потускнела.

Перед Чемпионатом мира латвийцы провели товарищескую встречу со сборной Беларуси и за весь матч так и не смогли распечатать ворота соперника. Белорусы, впрочем, и сами были ничем не лучше, одержав победу лишь в серии буллитов (1:0 Б), но Латвии от этого точно не легче. А на Чемпионате мира будет еще сложнее.

     [+] [-]

, 2008-05-02 21:01, pirms 16 gadiem
Nu diezgan lohi... Tā krievu prese!