Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

"Salaspils SS" pārbaudes spēlē spēkojas ar Lietuvas čempionāta līderēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Salaspils SS" pārbaudes spēlē spēkojas ar Lietuvas čempionāta līderēm
Komandu "Salaspils SS" un "Cascada HC Garliava SM" kopbilde. Foto: Ritvars Raits

Latvijas handbola čempionāta sieviešu Virslīgas komanda "Salaspils SS", izmantojot pārtraukumu pirms izslēgšanas spēlēm, šodien savā laukumā aizvadīja pārbaudes maču ar Lietuvas čempionāta līderi "Cascada HC Garliava SM" (Kauņa). Pārliecinošu uzvaru ar 38:16 izcīnīja lietuvietes, Salaspils komandā rezultatīvākās bija Linda Borisanova (7) un Renāte Salmane (5).

Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (1:1), Salaspils labā 2. minūtē golu iemeta Linda Borisanova. Mača turpinājumā vadībā ar 4:1 izvirzījās "Cascada HC Garliava SM", kas cīņas turpinājumā savu pārsvaru tikai palielināja. Pēc pirmā puslaika lietuvietes atradās vadībā ar 21:10, bet visā spēlē triumfēja ar 38:16. "Salaspils SS" labā septiņus vārtus guva Linda Borisanova, piecus – Renāte Salmane, ar diviem precīziem metieniem izcēlās Patrīcija Elizabete Prūse, bet pa vienam golam iemeta Anastasija Agarkova un Nataļja Kozlova.

Salaspils komandas galvenais treneris Niks Remess: "Labi aizvadījām pirmās 10-15 minūtes. Pēc tam tehniskās kļūdas neļāva mums turēties līdzi pretiniecēm. Lietuvietes fiziski bija daudz spēcīgākas, tas mūsu handbolistēm radīja papildus grūtības uzbrukumā. Aizsardzībā mums bija slikta komunikācija, tāpēc arī nespējām sadalīt savas pretinieces, dodot viņām iespēju izdarīt pārāk daudz vieglu metienu. Kopumā aizvadījām sliktu spēli, līdz ar to, arī rezultāts likumsakarīgs. Šis bija labs pārbaudījums, lai spētu saprast Latvijas un Lietuvas sieviešu komandu meistarības līmeņa atšķirību. Cerams, ka šī spēle mums dos pareizo mācību un mēs spēsim izdarīt attiecīgus secinājumus, lai turpinātu attīstīt sieviešu handbolu Salaspilī. Vēl mums priekšā daudz darba treniņos, kā arī aprīļa beigās paredzētas divas pārbaudes spēles ar Igaunijas komandu, bet tad jau būs klāt izšķirošās cīņas Latvijas čempionātā."

Handboliste Linda Borisanova: "Jāstrādā, jāstrādā un jāstrādā! Jāstrādā pie saspēles un attieksmes! Mums bija lieliska iespēja uzspēlēt ar lietuvietēm, redzēt un saprast savas kļūdas! Paldies viņām, ka atbrauca un parādīja, ar kādu attieksmi jādodas uz laukuma! Zinām, ka mums jāturpina cītīgi strādāt, lai "Final-4" varam parādīt labāko sniegumu šajā sezonā!"