Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Handbola federācija gatava atteikties no EČ U18 rīkošanas, ja tajā piedalīsies Krievija

Rolands Eliņš

Handbola federācija gatava atteikties no EČ U18 rīkošanas, ja tajā piedalīsies Krievija
LHF ģenerālsekretāre Līga Bīriņa. Foto: Latvijas Handbola federācija

Latvijas Handbola federācijas (LHF) valde, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, pieņēmusi lēmumu atbalstīt sankcijas un Krievijas un Baltkrievijas izolēšanu no starptautiskā sporta.

"Šī gada vasarā no 8.–14. augustam Latvijā norisināsies Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem U18 vecuma grupā, kur ceturtdien notikušajā Eiropas Handbola federācijas (EHF) izlozē tika izlozēta arī Krievijas U18 izlase. Latvijas Handbola federācija, kā organizators, sniedzis EHF skaidru nostāju, ka neatbalsta Krievijas U18 izlases spēlētāju dalību čempionātā Rīgā. Ja EHF lems pretēji mūsu nostājai, tad Latvijas Handbola federācija atteiksies no čempionāta organizēšanas," paziņojusi LHF.

"Tāpat no 1.–10. jūlijam Varnā, Bulgārijā norisināsies U20 Eiropas čempionāts vīriešiem, kur esam izlozēti vienā grupā ar Krievijas U20 izlasi. Šādu pat nostāju saglabājam arī šī čempionāta sakarā un lūdzam EHF un Bulgārijas Handbola federācijai solidarizēties un pieņemt atbilstošus lēmumus."

Handbola federācija norādīja, ka Ukrainai šobrīd ir vajadzīgs visa veida atbalsts un šis neesot laiks, kurā apspriest spēļu pārcelšanu un saglabāt novērotāju pozīciju. "Mums ir jārīkojas tagad, un mums ir jārīkojas visstingrākajā veidā, atbalstot Ukrainas tautu pret nepieņemamo uzbrukumu un nepārtraukto Krievijas un Baltkrievijas agresiju," raksta LHF.

Kā jau vēstīts, Latvijas IZM šodien aicināja vietējās sporta federācijas un sportistus norobežoties no sadarbības ar Krievijas un Baltkrievijas sporta nozares, tāpat arī SOK aicināja starptautiskās sporta federācijas neļaut šo valstu sportistiem piedalīties starptautiskajās sacensībās.

Tāpat arī Latvijas Olimpiskās komitejas vadība informējusi Eiropas jaunatnes ziemas olimpisko spēļu vadību, ka rosinās atsaukt Latvijas izlases dalību, ja šajās sacensībās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LVhandball...