Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu turpinās ar mājas spēli pret olimpiskajiem čempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu turpinās ar mājas spēli pret olimpiskajiem čempioniem
Nils Kreicbergs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Davors Čutura nosaucis 16 spēlētāju sastāvu, kas šovakar 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla duelī dosies cīņā pret olimpisko čempioni Franciju.

Ierindā atgriezušies Nils Kreicbergs, Ņikita Pančenko un Endijs Kušners, bet Latvijas izlases rindās šoreiz iztrūks viens no komandas līderiem Māris Veršakovs, kurš ģimenes apstākļu dēļ valstsvienībai nevarēs palīdzēt, kā arī Vācijā spēlējošais Ralfs Geislers, kurš gatavojās “Team HandbALL Lippe II” komandas izšķirošajām spēlēm par iespēju nākamo sezonu turpināt Vācijas 3. līgā.

Arī Artūrs Kuģis Baltijas līgas spēlēs guvušā savainojuma dēļ valstsvienībai nepievienosies. Tāpat šo kvalfikācijas posmu izlaidīs arī 15 gadīgais debitants Valdis Kalniņš.

Šajā sastāvā nav redzams arī Roberts Rancāns, kurš pēdējā Latvijas izlases treniņa laikā guva savainojumu.

Noslēdzošajās kvalifikācijas cikla spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēs spēlētāji no trīs vietējā čempionāta līderklubiem, ZRHK “Tenax Dobele”, “ASK Zemessardze/LSPA” un “MSĢ”, kā arī četriem ārzemju klubiem – Islandes kluba “Hordur Isafjordur”, Vācijas 3. līgas kluba “OHV Aurich”, Igaunijas un Baltijas čempionvienības “Polva Serviti” un Vācijas 3. Budeslīgas kluba “HSC 2000 Coburg”.

Spēles sākums Valmierā plkst.19.40. Tiešraide LTV7 kanālā.

Latvija zaudējusi visos četros kvalifikācijas mačos, kamēr Francija guvusi četras uzvaras un jau kvalificējusies finālturnīram. Komandas iepriekšējo reizi spēkojās 13. oktobrī, un Francija savā laukumā bija pārāka ar 35:18.

Kādu Francijas handbola izlasi redzēsim Valmierā?

Latvijas izlase

SpēlētājsPozīcijaValstsKlubs
Edgars KukšaGKGEROHV Aurich
Rolands ĻebedevsGKISLHC Hordur
Ričards JuzupsLWLATZRHK Tenax Dobele
Kristiāns Ingus JonuškaLWLATASK Zemessardze/LSPA
Ņikita PančenkoRWLATZRHK Tenax Dobele
Linards UsānsRWLATZRHK Tenax Dobele
Ričards JablonskisRWLATASK Zemessardze/LSPA
Antons ŠuleikoPVLATZRHK Tenax Dobele
Jevgeņijs RogonovsPVLATMSĢ
Artūrs MeikšānsPVESTPõlva Serviti
Nils KreicbergsLBLATZRHK Tenax Dobele
Jānis Pāvels ValkovskisLBGERHC 2000 Coburg
Endijs KušnersCBISLHC Hordur
Rauls Erlends SerafimovičsCBLATMSĢ
Kristers Rihards OzolsCBLATASK Zemessardze/LSPA
Guntis PiļpuksRBISLHC Hordur

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/spele-pret...

  +1 [+] [-]

, 2023-04-26 12:17, pirms gada
Mums ir sliktākā vartu starpība starp visām 32 kvalifikācijas izlasēm. Skaidrs jau tagad ka būs jāspēlē par vietas saglabāšanu eiropas čempionāta pamatkvalifikacija. Nekas jauns. Iepriekšējā ciklā to jau izbaudijam. Gaismas tuneļa galā nekādas. Visi spēlē Virslīgā vai zemās arzemju līgās. Pārāk daudz jauno izlasē. Nevis pakapeniska un organiska paaudžu maiņa. Neredzu iemeslus, lai mēs progresetu, ja turpināsim minaties pa virsligu to es par izlases kandidatiem.

     [+] [-]

, 2023-04-26 12:38, pirms gada
Tāds nu reāls handbola līmenis valstī.