Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Kādu Francijas handbola izlasi redzēsim Valmierā?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kādu Francijas handbola izlasi redzēsim Valmierā?
Metjū Grebijs.

2024. gada Eiropas čempionāta priekšpēdējo kvalifikācijas spēli Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs trešdien Valmierā ar olimpisko čempioni un pašreizējo pasaules vicečempioni Francijas izlasi. Lieki teikt, ka, jau nodrošinājusi sev vietu finālturnīrā, Francijas izlase nebrauks uz Valmieru labākajā sastāvā, taču arī par otro vai eksperimentālo sastāvu to nevar saukt. Tā būs spēcīga un interesanta komanda ar diviem potenciālajiem debitantiem.

Francijas izlases rindās nebūs brāļu Nikolā un Lukas Karabatiču, Dikas Mema, Ludovika Fabregasa, Valentēna Porta, Tomotija Ngesana, Ugo Deskā, Nedima Remili, Nikolā Turnā, Kentena Majē, Romēna Legāra un vārtsarga Vensāna Žerāra. No sākotnējā 18 spēlētāju saraksta galvenais treneris Gijoms Žils (pats savulaik divārtējais olimpiskais, divkārtējais pasaules un divkārtējais Eiropas čempions) kā pēdējos izsvītroja saspēles vadītājus Legāru un Kilianu Vijomino (viņam Valmierā varēja būt debija izlasē) un līnijas spēlētāju Turnā. Francijas izlases rindās redzēsim vienu Tokijas olimpisko spēļu čempionu un astoņus šā gada pasaules vicečempionus, kā arī tikai divus potenciālos debitantsu, tā ka sastāvs viesiem būs tik un tā ļoti spēcīgs.

No olimpiskajiem čempioniem Valmierā būs tikai FC "Barcelona" kreilis Melvins Ričardsons. Viņa tēvs Džeksons savulaik bija divkārtējs pasaules čempions un 1995. gada pasaules labākais handbolists, viņš ir no Francijas handbola pirmās "zelta paaudzes" un joprojām ir slavenāks nekā dēls Melvins. Melvins gan arī jau ir divkārtējs EHF Čempionu līgas uzvarētājs (ar "Montpellier" un "Barcelona"), jau šā gada Spānijas čempions un viens no astoņiem pasaules vicečempioniem, kurus redzēsim Valmierā. Pārējie septiņi pasaules vicečempioni (atgādināšu, ka finālā Francijas izlase ar 29:34 zaudēja Dānijai) ir abi Monpeljē kluba vārtsargi Šarls Bolzingē (jaunākais vārtsargs Francijas izlases vēsturē TOP turnīros) un Remi Debonē, kreisās malas spēlētāji Metjū Grebijs (vēl 2014. gada Eiropas un 2015. gada pasaules čempions, kā arī 2016. gada olimpisko spēļu vicečempions) no PSG un Dīlans Naī no Ķelces "Berlinek Industria" (tāds tagad ir Polijas čempionvienības nosaukums), kreisie ārējie spēlētāji Eloims Prandi no PSG un Tibo Brijē no HBC "Nantes", kā arī labās malas spēlētājs Janiss Lenns no "Montpellier".

Tikai savainojuma dēļ uz šā gada pasaules čempionātu netika viens no labākajiem saspēles vadītājiem Francijas handbola līgā Aimeriks Minns no HBC "Nantes". Līnijas spēlētāji Karls Konāns no "Montpellier" un Teo Monārs no HBC "Nantes" piedalījās 2022. gada Eiropas čempionātā (Francija ieņēma 4. vietu), bet Žeremijs Toto no Skopjes "Vardar" pērn tika atzīts par Ziemeļmaķedonijas čempionāta labāko spēlētāju (2021. gada Polijas vicečempions ar Plockas komandu "Wisla"). Vēl 2016. gada Eiropas čempionātā piedalījās labās malas spēlētājs no Ķelces kluba Benuā Konkū, kreilis Žiljēns Boss ir 2018. gada Čempionu līgas uzvarētājs ar Monpeljē komandu, bet kreisais ārējais spēlētājs Žans-Žaks Askvilo spēlēja 2021. gada pasaules čempionātā (Francija ieņēma 4. vietu).

Potenciālie debitanti ir jau pieminētais līnijas spēlētājs Toto un vārtsargs Samirs Belasens no Dankerkas "HB Grand Littoral". Lai kāds būtu Francijas izlases sastāvs - tā ir Francijas izlase.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-25 11:01, pirms gada
Vai Krištopāns pēdējo spēli izlasē nospēlējis? Pie šī brīža izlases vājuma nebūtu parsteigts, ka nemaz vairs negrib spēlēt izlasē.

     [+] [-]

, 2023-04-25 12:38, pirms gada
Pie konkrētām sakrītībām Daini vairs neredzēsim...