Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

HSG "Wetzlar" pakaļdzīšanās trāpa desmitniekā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

HSG "Wetzlar" pakaļdzīšanās trāpa desmitniekā
Evars Klešniks un HSG "Wetzlar" pirmo reizi šajā sezonā pakāpās 1. bundeslīgas turnīra tabulā uz 10. vietu.

Vācijas rokasbumbas čempionāta 1. bundeslīgā Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" savā laukumā ar 24:19 (10:10) pārspēja TV "Emsdetten" un pirmo reizi šajā sezonā pacēlās turnīra tabulā uz 10. vietu.

Abas komandas savā starpā 1. bundeslīgas čempionātā tikās pirmo reizi. Emsdetenas klubs ar 4 punktiem atradās pēdējā 18. vietā, taču tikai trīs punktus tam priekšā bija divas komandas un četrus punktus priekšā - vēl viena, tā ka viesi bija apņēmības pilni uzlabot savas izredzes palikt 1. bundeslīgā. Veclāras klubs arī vēl nekur tālu no "pagraba" nebija aizmucis - pirms mača tā rēķinā bija 12 punktu, bet priekšā vēl daudz spēļu.
Tieši Evars Klešniks 3. minūtē guva pirmos vārtus (tie bija viņa vienīgie vārti šajā spēlē) un izvirzīja mājiniekus vadībā, taču turpinājums nesekoja. TV "Emsdetten" vārtus teicami sargāja 39 gadus vecais baltkrievu vārtsargs Vitālijs Feščanka, kas viesiem ļāva izvirzīties vadībā un pēc tam ilgu laiku neļaut mājiniekiem atkal tikt vadībā. Spēles 45. minūtē viesi kārtējo reizi panāca divu vārtu pārsvaru (16:14), taču tā bija arī pēdējā reize - laukuma saimnieki guva 5 vārtus pēc kārtas, panāca 19:16 (51.) savā labā un šis bija izšķirīgais pavērsiens spēles gaitā. Mača galotnē vairākus bīstamus metienus atvairīja mājinieku vārtsargs Magnuss Dāls, laba bija aizsardzībā un 4 minūtes pirms spēles beigām viss praktiski kļuva skaidrs - 23:19.

HSG "Wetzlar" rēķinā tagad ir 14 punktu un tas pakāpās uz 10. vietu. Sestdien Ģirta Lilienfelda un Aivja Jurdža pārstāvētais ThSV "Eisenach" savā laukumā "Austrumvācijas handbolā klasikā" tiksies ar SC "Magdeburg".