Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax Dobele" trešo reizi uzvar "Ogri" un saņem zelta medaļas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Tenax Dobele" trešo reizi uzvar "Ogri" un saņem zelta medaļas
"Tenax Dobele" ar zelta medaļām un čempionu kausu. Foto: "Tenax Dobele"

"SynotTip" handbola Virslīgas finālsērija noslēgusies ar ļoti pārliecinošu titulētās "Tenax Dobele" uzvaru. Šodien dobelnieki savā laukumā ar 44:25 (28:12) sakāva "Ogres" handbolistus, sērijā triumfēdami ar 3-0. "Tenax Dobele" handbolisti, kas šosezon nosargāja savu čempionu titulu, tika apbalvoti ar zelta medaļām, bet ogrēnieši, kas atkārtoja savu līdz šim labāko sasniegumu, saņēma sudraba godalgas.

Jau finālsērijas pirmajās divās spēlēs "Tenax Dobele" pieteica pretenzijas uz čempionu kausu, savā laukumā uzvarot "Ogri" ar 37:27, bet pretinieku laukumā svinot panākumu ar 45:34. Jau pirms trešās finālspēles, kas notika Dobelē, pašreizējie čempioni izpaudās, ka ļoti gribētu, lai apbalvošanas ceremonija notiktu viņu laukumā.

Sērijas trešajā spēlē vēl nebija aizritējušas divas pilnas minūtes, kad Dobeles komanda jau izvirzījās vadībā ar 2:0. Pa golam viesu vārtos iemeta Egils Politers un Oskars Arājs. Ogrēnieši nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet tas netraucēja viņu uzbrukuma līderim Tomam Lielajam ar precīzu metienu nodzēst savas komandas nulli no rezultātu tablo – 1:2. Pēc minūtes vēl vienus vārtus guva Oskars Arājs (3:1), jāsaka, ka šajā mačā "Tenax Dobele" vadības grožus no rokām neizlaida ne uz mirkli. 15. minūtē dobelniekiem bija sešu vārtu pārsvars (12:6), bet jau pēc pirmā puslaika rezultāta starpība bija vēl graujošāka – 28:12. Arī otrajā puslaikā Dobeles handbolisti turpināja būt pietiekami produktīvi uzbrukumā, galarezultātā svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 44:25. Jāpiebilst, ka "Tenax Dobele" šosezon Latvijas čempionātā tā arī netika pārspēta.

Par šī mača labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Ritvars Putra, kurš izcēlās ar to, ka atvairīja visus trīs (patiesībā pat četrus) septiņu metru soda metienus un pat guva vienus vārtus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Māris Veršakovs ar astoņiem vārtu guvumiem, pa pieciem goliem iemeta Nils Aivis Miķelsons, Antons Suleiko un Nils Kreicbergs, pa četriem vārtiem guva Egils Politers un Oskars Arājs, trīs vārtus iemeta Emīls Kurzemnieks, pa diviem – Andis Ērmanis un Ričards Juzups, bet pa vienam golam – Kristers Plūme, Kārlis Krūmiņš, Aleksandrs Krastiņš, Mārtiņš Ozoliņš un Daņilo Rogozins. Par finālsērijas labāko spēlētāju Dobeles komandā tika atzīts Egils Politers.

Ogres komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Jānis Bauze, kurš šajā mačā guva sešus vārtus. Seši goli arī Vjačeslava Rutkas kontā, pa četriem vārtiem guva Renāts Hovratovičs un Toms Lielais, divus – Aivars Čikuts, bet pa vieniem – Edijs Putniņš, Andris Pozņaks un vārtsargs Andis Silnieks. Par finālsērijas labāko spēlētāju Ogres komandā tika atzīts Renāts Hovratovičs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija

     [+] [-]

, 2021-05-30 10:48, pirms 3 gadiem
Nu, Ogres mammas , tēti un sievas, kur kādi komentāri?