Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā ''Tenax'' uzvar lietuviešus, ''Ogre'' savā laukumā zaudē igauņiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Baltijas līgā ''Tenax'' uzvar lietuviešus, ''Ogre'' savā laukumā zaudē igauņiem
Uzbrukumā Reinis Sļusarevs (HK Ogre/HYDROX). Foto: Ritvars Raits

LETA. Dobeles "Tenax" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Baltijas Handbola līgas (BHL) spēlē, tiekot pie otrā panākuma šajā nedēļas nogalē. ''Ogre''/''Hydrox'' savā laukumā zaudēja Igaunijas klubam.

Dobeles handbolisti savā laukumā ar 30:24 (12:7) pārspēja Viļņas "Šviesa" komandu.

Mājiniekiem pa septiņiem vārtiem, izpildot desmit un 11 metienus, guva attiecīgi Ņikita Pančenko un Nils Kreicbergs. Viesu rindās pa pieciem precīziem metieniem bija Laurīnam Palēvičam un Šarūnam Uģanskim.

Zaudējumu turpretī piedzīvoja "Ogre"/"Hydrox", kas mājās ar 27:37 (15:18) atzina "Tallas"/"Mistra" pārākumu. Ogrēniešiem rezultatīvākais ar sešiem gūtiem vārtiem bija Elvijs Borodovskis, bet pretiniekiem deviņreiz izcēlās Vladislavs Naumenko.

Tāpat neveiksmi cieta "ASK Zemessardze"/LSPA, kas savā laukumā ar 20:27 (10:16) zaudēja "Viljandi" handbolistiem. Rīdziniekiem piecus vārtus guva Renārs Grebeņņikovs, bet Igaunijas klubā sešus vārtus guva Ots Variks.

A grupā "ASK Zemessardze"/LSPA ar četriem punktiem deviņās spēlēs ir piektā, bet Ogres handbolisti bez punktiem ir pēdējie sešu vienību vidū. B grupā Dobeles "Tenax" ar 12 punktiem deviņās cīņā ir otrā.

Šosezon BHL piedalās piecas komandas no Igaunijas, četras - no Lietuvas un trīs - no Latvijas.

Šajā sezonā sacensības notiek divās apakšgrupās, katrai ar katru spēlējot divus apļus un astoņām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Čempioni tiks noskaidroti finālčetrinieka sacensībās.

Pēc aizvadītajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlē Klaipēdas "Dragūnas", Kauņas "Granitas-Karys", "Viljandi", "Tallas"/"Mistra", "Ogre"/"Hydrox" un "ASK Zemessardze"/LSPA. B grupā sacenšas Viļņas "Šviesa", Viļņas "Amber", Pelvas "Serviti", "Tapa", "Tallinn" un Dobeles "Tenax".

Izmantotie resursi:
LETA