Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ārzemēs spēlējošajiem Latvijas handbolistiem dažādas sekmes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ārzemēs spēlējošajiem Latvijas handbolistiem dažādas sekmes
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas handbolisti aizvadītajā nedēļa ir turpinājuši pārstāvēt savus handbola klubus. Dažiem ir izdevies izcīnīt uzvaras, bet daži ir piedzīvojuši zaudējumus.

Iepriekš ziņojām, ka Daiņa Krištopāna pārstāvētā PSG komanda aizvadītajā Francijas līgas spēlē pret Nimes komandu izcīnīja savu 18 uzvaru 18 spēlēs – 36:31. Dainis guva trīs vārtus. Ingara Dudes Limoges komanda šobrīd turnīra tabulas kopvērtējumā ieņem 12. vietu. Aizvadītajā nedēļa komandai izdevās izcīnīt divus punktus, ar rezultātu 32:29 pieveicot Cesson-Rennes komandu. Ingars šajā spēlē nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu. Nākamā spēle komandai 3. martā pret priekšpēdējā vietā esošo Istres komandu.

Artūrs Kuģis un viņa pārstāvētā HK Varberg komanda, aizvadītājā nedēļā ar rezultātu 29:28, Zviedrijas pirmās līgas spēlē pārspēja Anderstorps SK. Šajā nedēļa komandai spēle 6. martā pret VasterasIrsta HF.

Māris Veršakovs un Vikings Rubiera aizvadītajā nedēļa nogalē ar rezultātu 24:29 piekāpās Raimond Sassari komandai. Māris guva sešus vārtus. Ar 69 gūtajiem vārtiem 16 spēlēs Māris ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Veršakova pārstāvētā komanda ar divām uzvarām un 14 zaudējumiem turnīra tabulā šobrīd ieņem priekšpēdējo – 12. vietu. Nākamo spēli komanda aizvadīs 5. martā pret Bressanone komandu, kura čempionāta kopvērtējumā šobrīd ieņem 3. vietu.

Igaunijas komanda Polva Seviti ar Artūru Meikšānu sastāvā aizvadītājā nedēļā izcīnīja uzvaru Baltijas handbola līgā. Ar rezultātu 26:24 tika pārspēta cita Igaunijas komanda – Raasiku/Mistra. Meikšāns guva vienus vārtus. Šajā nedēļas nogalē Polva Serviti komanda aizvadīs pēdējās divas BHL regulārā čempionāta spēlē, tomēr ir jau zināms, ka igauņi ir sev nodrošinājuši vietu Baltijas Handbola līgas Final 4.

Vācijā spēlējošie latvieši šajā nedēļas nogalē atkārtoja aizvadītās nedēļas scenāriju – uzvaras Kukšas un Borodovska komandām, bet zaudējums Klešnikam un viņa LIT 1912 II. Edgara Kukšas OHV Aurich izcīnīja uzvaru pār TSG A-H Bielefeld– 26:23. Evara Klešnika LIT 1912 II šajā nedēļas nogalē zaudējums TSV GWD Minden II – 20:22. Kā jau iepriekš esam informējuši, šosezon 3. līgas komandām ir īpaši sarežģītā situācijā, tikai sešas labākās komandas ir drošībā un saglabās vietu, savukārt atlikušās sešās cīnīsies par palikšanu 3. līgā. Edgara Kukšas komanda ir vienīgā, kura ir jau garantējusi sev vietu labāko sešiniekā (Vācijas 3.līgas B sērijā). Komandai ir atlikušas divas spēles, kuru iznākums var ietekmēt komandas vietu kopvērtējumā, bet tā nebūs zemāka par 6. vietu. Evara Klešnika komandai arī atlikušas divas spēles, bet, pat abas spēles uzvarot, komandai nav iespēja panākt kopvērtējuma tabulas 6. vietu, kuriem jau šobrīd ir par sešiem punktiem vairāk nekā LIT 1912 II.

Elvija Borodovska TSG Hassloch, izcīnīja uzvaru pret TGS Pforzheim – 36:33. Borodovskis guva piecus vārtus. Borodovska komanda šobrīd ieņem 7. vietu (Vācijas 3. līgas F sērijā), arī viņa komandai ir atlikušas divas spēles regulārajā sezonā. Komanda saglabā izredzes iekļūt labāko sešiniekā, tomēr tas prasīs veiksmi un apstākļu sakritību, pirmkārt, abas spēles jāuzvar ir pašiem un jācer, ka divas konkurentu komandas nespēs izcīnīt vairāk par punktu atlikušajās spēles. Šajā visā ir viena slikta ziņa, proti,vienai komandai ir atlikušas trīs spēles, savukārt otrai piecas.

Simona Ārmane un viņas Lyngby HK, Dānijas 1. līgā piedzīvoja zaudējumu – 19:31 pret Roskilde Handbold. Simonai viens vārtu guvums.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija