Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sieviešu handbola Virslīgas vadībā izvirzās "Latgols"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu handbola Virslīgas vadībā izvirzās "Latgols"
Ludzas "Latgols" handbolistes. Foto: Elvijs Ozoliņš

Šodien pēc ilga pārtraukuma divas spēles tika aizvadītas Sieviešu handbola Virslīgā. Dienas pirmajā spēlē sporta klubs "Latgols" savā laukumā uzņēma Jēkabpils Sporta skolas handbolistes. Šajā cīņā pārākas bija mājinieces, kuras svinēja uzvaru ar rezultātu 36:30. Otrajā mačā tikās Salaspils Sporta skolas un "REIR Dobele" sieviešu handbola komandas. Šajā spēlē uzvaras laurus plūca "REIR Dobele" handbolistes, kas savas pretinieces pieveica ar rezultātu 35:32.

Spēlē starp "Latgols" un Jēkabpils Sporta skolu pirmajā puslaikā cīņa bija visai spraiga. Vēl puslaika vidū rezultāts uz tablo bija neizšķirts (10:10), tomēr līdz pārtraukumam mājiniecēm bija izdevies iekrāt piecu vārtu pārsvaru un tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 19:14. Otrajā puslaikā Jēkabpils Sporta skolas handbolistēm vairs neizdevās atgūt zaudēto un līdz ar to galarezultātā spēle noslēdzās ar rezultātu 36:30.

Rezultatīvākā spēlētāja "Latgols" rindās bija Madara Cibuļska, kas no kopumā izdarītiem 16 metieniem 13 reizes bija precīza, viņai seko Elīna Oļipova ar sešiem gūtiem vārtiem, bet rezultatīvāko spēlētāju "TOP 3" mājiniecēm noslēdza Linda Krole, kas guva piecus vārtus. Jēkabpils komandas rindās Krista Minova guva deviņus vārtus, Gitai Kaulakanei izdevās būt precīzai piecas reizes, bet Linda Kaņepe guva četrus vārtus.

Dienas otrajā spēlē Sieviešu handbola Virslīgā norisinājās sīva cīņa starp mājiniecēm – Salaspils Sporta skolas - un "REIR Dobele" handbolistēm. Līdz pat spēles pēdējām minūtēm tās iznākums nebija skaidrs, jo abas komandas laukumā rādīja ļoti līdzīgu sniegumu. Lai gan dobelnieces liekāko spēles daļu bija vadībā ar pāris vārtu starpību, tomēr vēl spēles 48. minūtē rezultāts uz tablo bija neizšķirts (26:26). Tomēr mājiniecēm neizdevās apspēlēt "REIR Dobele" handbolistes - spēle noslēdzās ar viesu uzvaru (35:32).

Rezultatīvākās spēlētājas starp uzvarētājām bija Laura Ņeverovska, kura kopumā guva 14 vārtus, kā arī Letīcija Veinberga un Ilvija Buivide, kuras guva pa sešiem vārtiem. Salaspils komandas sastāvā rezultatīvākā spēlētāja ar 14 gūtiem vārtiem bija Renāte Salmane, viņai seko Dace Potapova ar astoņiem gūtiem vārtiem, bet Frīda Binduka iemeta četrus vārtus.

Pēc šīsdienas spēlēm komanda "Latgols" sieviešu handbola Virslīgas turnīra tabulā ieguva līderpozīcijas, tomēr jau rītdien "REIR Dobele" tiksies ar "Stopiņu NHK" komandu, kas līdz šim atradās pirmajā vietā un šobrīd ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk kā "Latgols". Uzvaras gadījumā Stopiņu handbolistēm ir iespēja atgūt līderpozīciju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija