Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

ZRHK "Tenax Dobele" mērķē aizstāvēt Latvijas un Baltijas čempionu titulus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

ZRHK "Tenax Dobele" mērķē aizstāvēt Latvijas un Baltijas čempionu titulus
ZRHK "Tenax Dobele”. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas čempionāta jaunā sezona tuvojas straujiem soļiem, regulārajam čempionātam sākoties 5. oktobrī. Aizvadītajā trešdienā Latvijas Handbola federācijas pirmssezonas preses konferencē SynotTip vīriešu handbola Virslīgas klubu pārstāvji iepazīstināja ar saviem sezonas mērķiem, izmaiņām sastāvā un gatavošanos jaunajai sezonai.

SynotTip vīriešu Virslīgā šosezon startēs seši klubi – ZRHK "Tenax Dobele”, “MSĢ”, “ASK Zemessardze/RSU”, “HK Ogre/Hydrox”, “HK Vaiņode” un “SK Latgols”. Pēc trīs aizvadītām sezonām, šobrīd darbību beigusi Salaspils vīriešu Virslīgas komanda.

ZRHK “Tenax Dobele” handbolistiem pērnā sezona noslēgta ar diviem tituliem. Desmito reizi dobelnieki triumfēja Latvijas čempionātā un pirmo reizi kluba vēsturē tika kronēti arī par Baltijas čempioniem.

“Šosezon vēlamies aizstāvēt Latvijas un pirmo reizi varam teikt, arī Baltijas čempionu titulu. Tāpat gribētos piepildīt sapni un uzrīkot Baltijas līgas finālčetrinieka spēles Dobelē, kā arī mērķēsim pārvarēt liktenīgo Eiropas kausa izcīņas trešo kārtu,” sacīja ZRHK “Tenax Dobele” kluba menedžeris Arvis Juzups.

Dobelnieki svētdien noskaidroja savu Eiropas kausa izcīņas 2. kārtas pretinieku. Otro sezonu pēc kārtas tas būs Bosnijas un Hercegovinas klubs “RK Leotar”, kas kausa izcīņas pirmajā kārtā divu spēļu summā par mata tiesu pārspēja Turcijas klubu “Köycegiz BLD SK”.

Gatavošanos jaunajai sezonai dobelnieki aizvadīja pirmssezonas treniņnometnē Nīgrandes pagastā, Kalnos, no kurienes nācis viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem, vārtsargs Artūrs Kuģis.

23.-25. augustā Dobelē norisinājās starptautiskais pirmssezonas pārbaudes turnīrs “Dobeles kauss 2024” pieaugušo un jauniešu komandām. Dobelnieki kā viesus uzņēma “ASK Zemessardze/RSU”, Klaipēdas “HC Dragūnas” un Islandes komandu “Hordur”, kuru pārstāv arī Latvijas izlases spēlētājs Endijs Kušners.

Dobelnieki turnīru noslēdza 2. vietā, izšķirošajā cīņā piekāpjoties Klaipēdas “Dragūnas” pēc spēles septiņu metru soda metienu sērijā ar rezultātu 33:35.

ZRHK “Tenax Dobele” oficiāli sezonu atklāja pirms nedēļas, ar Baltijas līgas spēlēm Lietuvā. Pirmajā cīņā dobelnieki ar 34:26 pieveica Lietuvas čempioni “VHC Šviesa”, tomēr dienu vēlāk ar 28:35 piekāpās iepriekšējās sezonas Baltijas bronzas medaļniekiem, Klaipēdas “Dragūnas”.

Šosezon komandas sastāvā vairākas izmaiņas. Emīls Kurzemnieks devies uz Francijas augstāko līgu, Māris Veršakovs atgriezies ārzemēs, pievienojoties Šveices 3. līgas klubam, bet par karjeras beigšanu lēmis Oskars Arājs, tomēr kā sacīja Arvis Juzups: “Tenax komandā tas vēl nenozīmē, ka Oskaru laukumā vairs neredzēsim.”

Pagaidām komandas rindās nespēlēs arī Egils Politers un Guntis Piļpuks, kurš vēl atgūstas no traumas un operācijas.

“Tenax Dobele” komandai pievienojies no Auces nākušais 25 gadus vecais līnijas pozīcijas spēlētājs Intars Jomants, kurš pārnācis no “HK Ogre/Hydrox” un debitējis arī Latvijas izlasē. Būtisks pastiprinājums no Salaspils komandas ir pieredzējušais labās ārējās pozīcijas spēlētājs Aleksandrs Patcikaiļiks, kurš jau vairākus gadus dzīvo un strādā Latvijā, spēlējis arī Rīgas “Celtnieka” un “HK Ogre/Hydrox” komandās. Savukārt pēc sezonas garās atlabšanas no traumas, laukumā atkal atgriezīsies 20 gadus vecais kreisās ārējās pozīcijas un bijušais Latvijas junioru izlašu spēlētājs Leno Daniels Kazlovskis.

Bez Artūra Kuģa un Ritvara Putras, vārtsarga pozīcijā tagad redzēsim arī 18 gadus veco dobelnieku Niku Lagzdu, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija