Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils SS handbolistes pārņem turnīra tabulas līderpozīciju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Salaspils SS handbolistes pārņem turnīra tabulas līderpozīciju
Salaspils komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas čempionātā handbolā virslīgā sievietēm aizvadītas divas spēles, uzvaras ļoti līdzīgās cīņā svinot Salaspils SS un Jēkabpils SS komandām.

Vakar jau ziņojām, ka vienīgajā SynotTip handbola virslīgas spēlē vīriešiem savu pirmo uzvaru otrajā posmā izcīnīja ZRHK Dobele/Tērvete komanda, kura ar rezultātu 45:37 pārspēja Jūrmalas Sports handbolistus. Sieviešu handbola virslīgā tika aizvadītas divas spēles, abās noritot ļoti līdzīgajai cīņai un uzvarētājām gūstot panākumu ar vienu vai divu vārtu pārsvaru.

Salaspils SS meitenes tikās ar LSPA handbolistēm. Salaspilietes bija vadībā pēc pirmā puslaika ar divu vārtu starpību – 12:10. Tāda pati tā arī tika saglabātaotrajās 30 minūtēs, spēles beigu rezultātam esot 24:22. Līdz ar to Salaspils SS izcīnīja savu septīto uzvaru šajā sezonā, pakāpjoties uz pirmo vietu turnīra tabulā.

Salaspils SS – LSPA 24:22 (12:10)
Salaspils SS – Potapova 10, Salmane 6, Agarkova 5, Bunduka F., 3
LSPA – Dzenīte 9, Zagorska 7, Veide Si., 2, Pudovska 1, Veide Sa., 1, Lapiņa 1, Bule 1

Renāte Salmane, Salaspils SS komandas spēlētāja:
“Šodien nospēlējām un uzvarējām, bet neparādījām savu labāko sniegumu. Ieilgusī spēļu pauze lika par sevi manīt. Prieks par komandas atdevi gan laukumā, gan uz soliņa. Spēlēt savu skatītāju priekšā ir bonuss, bet tas uzliek arī lielāku atbildību. Turpināsim treniņu procesu un strādāsim, lai spētu izpildīt savus plānus.”

Saspringta spēle norisinājās arī Jēkabpilī. Pēc pirmajām 30 minūtēm vadībā ar minimālu pārsvaru izvirzījās viešņas Stopiņu PHK handbolistes – 17:18. Otrajā puslaikā mājinieces spēja ļoti līdzīgā spēlē rezultātu vērst sev par labu un uzvarēt ar vienu vārtu pārsvaru – 29:28.

Jēkabpils SS – Stopiņu PHK 29:28 (17:18)
Jēkabpils SS – Lapsa 5, Kaņepe 5, Krodziniece 4, Prūse 4, Jukša 4, Brikmane 3, Robežniece 2, Ragaine 2
Stopiņu PHK – Lielā 12, Nikolajeva 9, Ekkerte 3, Talagajeva 2, Konfrāte 1, Bokaldere 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija