Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pēdējo sekunžu spēles

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pēdējo sekunžu spēles
Foto: Reuters/Scanpix

Sešas Latvijas handbolistu pārstāvētās komandas aizvadītās nedēļas nogalē aizvadīja spēles, kuru iznākums izšķīrās pēdējās sekundēs. Visas šīs spēles bija Vācijas 2. bundeslīgā un Vācijas 3. līgā.

Vācijas 1, bundeslīgā divus zaudējumus triju dienu laikā piedzīvoja Evara Klešnika pārstāvētais GWD "Minden" - vispirms Esenē ar 22:28 tika zaudēts pastarītim TuSEM, kuram tā bija pirmā uzvara čempionātā, bet tad savā laukumā 32:36 pret čempionu THW "Kiel". Klešniks guva vienus vārtus mačā pret čempionu, bet pret savu bijušo klubu palika tukšā.
Pēc šiem diviem zaudējumiem Mindenas komanda nonākusi uz izkrišanas robežas. TSV "Hannover-Burgdorf" turnīra tabulā ieņem 5. vietu un Aivja Jurdža pārstāvētā komanda trešdien spēlēs Hamburgā.

Vācijas 2. bundeslīgā Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" savā laukumā piekāpās citai bijušās VDR komandai, savulaik vienai no spēcīgākajām komandām Eiropā Rostokas SC "Empor" - 28:29. Četras minūtes pirms beigām bija 27:27, bet 4 sekundes pirms beigām viesi panāca 29:27 un noņēma visus jautājumus. Lilienfelda rēķinā 3 vārti.
Ingara Dudes pārstāvētais HG "Saarlouis" guva svarīgu uzvaru viesos pār SG BBM "Bietigheim" - 31:29. Dudem vieni vārti.
Turnīra tabulā Aizenahas komanda dala 3. - 4. vietu, bet Sārluisa dala 12.-13. vietu un turpina cīnīties par vietas saglabāšanu 2. bundeslīgā, jo no izkrišanas robežas to šķir tikai 2 punkti.

Vācijas 3. līgā Ziemeļu zonā neveiksmju sēriju - pieci zaudējumi pēc kārtas - beidzot pārtrauca Edgara Kukšas pārstāvētais VfL "Fredenbeck" (Rolands Ivanovs pašreiz spēlē kluba otrajā komandā), kas savā laukumā ar 27:26 pieveica pastarīti HSV "Insel Usedom". Uzvaras vārtus mājinieki guva 36 sekundes pirms mača beigām.
Cita vārtsarga Artūra Kuģa un Māra Veršakova pārstāvētais SV "Beckdorf" viesos ar 36:43 (20:19) zaudēja Mindenas otrajai komandai. Veršakova rēķinā - 5/2 vārti. Dažas dienas pirms šīs spēles Māris pagarināja līgumu ar Bekdorfas klubu vēl uz divām sezonām.
Turnīra tabulā Bekdorfa saglabā 6. vietu un to tikai 3 punkti šķir no līderes Berlīnes "Fuchse" otrās komandas, bet 2 punkti no Potsdamas komandas, kas ir "īstā līdere" (1. bundeslīgas klubu otrās komandas uz augšu jeb uz 2. bundeslīgu neiet). Fredenbekas komanda savukārt joprojām ir "zem strīpas", taču tikai viens punkts to šķir no 12. vietas.
Austrumos uzvaras guva visas trīs mūsu komandas. Vārtsarga Raimonda Šteina pārstāvētais HC "Aschersleben" uzvarēja Magdeburgā ar 25:24 un izrāpās no izkrišanas zonas, kaut gan no tās "Aligatorus" šķir tikai viens punkts. Margota Valkovska pārstāvētais HSC "Bad Neustadt" viesos ar 26:20 pārspēja HSG "Pohlheim" un turnīra tabulā saglabāja 2. vietu. Valkovska rēķinā 2 vārti.
Armanda Uščina pārstāvētais "Dessau/Rosslauer" savā laukumā ar 25:24 pieveica vienu no līderiem HSC 2000 "Coburg" un turnīra tabulā tagad dala 5. - 7. vietu. Uzvaras vārtus mājinieki guva vienu sekundi pirms mača beigām.
Rietumu zonā savā starpā tikās abas mūsu komandas - Mārtiņa Līberga pārstāvētais HSG "Varel" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 26:26 ar Ērika Blūma pārstāvēto VfL "Edewecht". Edevehtas komandai tas ir trešais neizšķirts pēc kārtas un jau 11 spēles pēc kārtas tā nav zaudējusi. Viesi izlīdzināja rezultātu mača pēdējā sekundē. Līberga rēķinā 2 vārti, Blūmam - vieni.
Turnīra tabulā Edevehta ir 2. vietā un tikai par punktu atpaliek no līdera, bet Farelas klubs ieņem 5. vietu.
Dienvidu zonā sieviešu komandu čempionātā Silvijas Kļaviņas pārstāvētais TV "Grenzach" savā laukumā ar 31:34 zaudēja ESV 1927 "Regensburg". Kļaviņas rēķinā 4 vārti.
Turnīra tabulā Grencahas komanda ieņem 11. vietu un no izkrišanas robežas to šķir 4 punkti.

Austrijas HLA čempionāta pirmā sešnieka turnīrā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Jāņa Pavloviča pārstāvētais "West Wien" - šoreiz 21:24 viesos no UHK "Krems". Pavloviča rēķinā vieni vārti.
Jāņa Glušaka (nespēlē traumas dēļ) pārstāvētais "Alpla HC Hard" ar 27:24 uzvarēja "Union Leoben" komandu.
Pa 9 punktiem ir Hardas un Vīnes WAT "Margateren" komandām, 6 - Kremzas klubam, bet pārējām komandām ir pa 3 punktiem. Pirmās četras komandas pēc divu apļu turnīra iekļūs pusfinālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja