Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veršakovs: "Esam pretinieku izjutuši un gatavi revanšēties"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Veršakovs: "Esam pretinieku izjutuši un gatavi revanšēties"
Foto: LHF.

Nedēļas nogalē Latvijas un Baltijas čempionvienība “ZRHK Tenax Dobele” izbraukumā Trebiņē cīnīsies par iekļūšanu Eiropas kausa izcīņas 3. kārtā divās spēlēs pret Bosnijas un Hercegovinas klubu “RK Leotar”.

Jau otro sezonu pēc kārtas Latvijas klubs kausa izcīņas 2. kārtā tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas klubu “RK Leotar”. Pirmo spēli dobelnieki aizvadīs piektdien plkst. 21.00 (pēc Latvijas laika), bet atbildes spēlē dosies svētdien plkst. 20.00.

Pērn dobelnieki abās spēlēs atzina pretinieka pārākumu, izbraukumā zaudējot ar 22:24, bet savā laukumā ar 26:29. Šoreiz Dobeles klubs izlēmis abas spēles aizvadīt izbraukumā, kam par iemeslu min finansiālo pusi, tomēr komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka neviens nebrauc zaudēt.

“Leotar sastāvā ir dažas izmaiņas, bet pretinieku esam izjutuši. Jaunāks un ātrāks saspēles vadītājs no Melnkalnes, spēcīga ārējā līnija, normāla komanda ar kārtīgu handbolu. Spēles stils viņiem gan ir nemainīgs, tāpēc saskatu to kā revanša iespēju. Izanalizējām viņu jaunākās spēles. Nopietns pretinieks ar priekšrocībām spēlēt savā laukumā, bet mēs atbilstoši gatavojamies un noteikti nebraucam zaudēt,” sacīja Veršakovs.

Arī Dobeles “Tenax” kapteinis un viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem komandas rindās, vārtsargs Artūrs Kuģis, atzīst, ka izbraukumā uzdevums nebūs viegls: “Nav viegli spēlēt izbraukumā, it īpaši Balkānu valstīs. Viņu līdzjutēji māk izsist spēlētājus no komforta zonas, bet tā būs laba pieredze mums. Tikai šādās spēlēs mēs varam audzēt pieredzi, kas mums noderēs turpmāk. Uz papīra viņi noteikti ir favorīti, tomēr tas var nospēlēt mums par labu. Jo ilgāk būsim spēlē, nepieļausim kļūdas un pretinieka vieglus golus, jo grūtāk viņiem klāsies.”

Kā zināms arī Dobeles “Tenax” sastāvs šosezon piedzīvojis būtiskas izmaiņas. Emīls Kurzemnieks, Māris Veršakovs un Kevins Plaunovs komandu pametuši, pievienojoties klubiem ārzemēs, Oskars Arājs, Nils Aivis Miķelsons un Egils Politers beiguši karjeru, tomēr ir arī vairāki jauni pastiprinājumi. Komandai pievienojies Intars Jomants no Ogres komandas, Aleksandrs Patcikaiļiks no Salaspils, Niks Lagzda no Murjāņiem, kā arī ārzemnieks Belal Awad Abdou Mabrouk no Ēģiptes. No traumas atgriezies Leno Daniels Kazlovskis.

"Jaunpienācēji pienāca pēdējā brīdi un vēl ir daudz lietas pie kā jāstrādā. Viņus vairāk izmantoju, lai atpūtinātu pamatsastāvu un būtu rotācija. Soliņš mums ir pietiekami garš, lai spēlētu ātru un fizisku handbolu. Tomēr, lai komandā izveidotos laba ķīmija un saspēle, vēl mazliet nepieciešams laiks. Uz kausu būsim optimālajā sastāvā, bet ir spēlētāji, kurus ierobežo traumas,” par sastāvu sacīja treneris.

Līdz šim augstākais sniegums Eiropas kausa turnīrā dobelniekiem ir 3. kārtas sasniegšana 2020/2021. gada un 2021/2022. gada sezonās, tāpēc šosezon dobelnieki liktenīgo kārtu mērķēs pārvarēt.

Eiropas kausa 3. kārtu sasniegs 32 spēcīgākie klubi, pēc kā sekos sešpadsmitdaļu fināls. 2. kārtā sacenšās arī mūsu kaimiņvalstu komandas – Pelvas “Serviti”, kuru pārstāv Latvijas izlases spēlētājs Artūrs Meikšāns, savukārt savstarpēji 2. kārtā cīnās Viļņas “VHC Šviesa” un Tallinas “Mistra”.

Eiropas kausa 2024/2025. gada sezonags 2. kārta | ZRHK Tenax Dobele – RK Leotar

DatumsLaiksKomandasVieta
25.10.21:00ZRHK Tenax Dobele – RK LeotarTrebinje (BIH)
27.10.20:00RK Leotar – ZRHK Tenax DobeleTrebinje (BIH)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija