Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Būs pārsteigumi? Kā sarindosies pirmais LČ sešinieks? Skaties tiešraidē!

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Būs pārsteigumi? Kā sarindosies pirmais LČ sešinieks? Skaties tiešraidē!
HK Ogre
Foto: Ritvars Raits

Straujiem soļiem tuvojas Latvijas Virslīgas čempionāta otrā posma noslēgums. Kārtējās savstarpējās spēles aizvadīs pirmā četrinieka komandas, bet svarīgas cīņas par iekļūšanu ceturtdaļfinālā no otrās grupas aizvadīs "Jūrmalas Sports", "RTU" un "HK Ogre" komandas. Maču starp RTU un Ogres handbolistiem svētdien plkst. 19:15 video tiešraidē demonstrēs Sportacentrs TV.

Par godu leģendārā Latvijas handbolista Ērika Veldres aiziešanai aizsaulē pirms visām Latvijas čempionāta spēlēm šajā nedēļas nogalē tiks ieturēts klusuma brīdis.

Pirmajā grupā vēl teorētiskas iespējas pakāpties uz otro vietu var "ASK/LU" handbolisti, taču viņiem svētdien plkst. 17:30 savā laukumā noteikti jāuzvar čempioni "SK Latgols". Rīdziniekiem vēl arī jācer, ka "HK Vaiņode" sarūpēs vēl vienu pārsteigumu, kad savā laukumā sestdien plkst. 13:00 uzņems Dobeles "Tenax" vienību. Seko šiem mačiem teksta tiešraidē handball.lv.

Atgādinām, ka Vaiņodes handbolisti janvāra beigās jau parūpējās par pārsteigumu, ar 35:34 savā laukumā pieveicot čempionus "SK Latgols". Iepriekšējās savstarpējās Vaiņodes un Dobeles vienību spēlēs divas uzvaras izcīnīja dobelnieki (32:20 un 36:30). Kā mačs noslēgsies šoreiz?

No otrās grupas droša par savu vietu turnīra ceturtdaļfinālā var būt tikai "LSPA/NB SAN", bet uz atlikušo vietu pretendē Ogres, RTU un Jūrmalas komandas.

Vislabākajās pozīcijās ir "HK Ogre" vienība, kas tuvākos sekotājus "RTU" un "Jūrmalas Sports" turnīra tabulā apsteidz par pieciem punktiem. Lai garantētu vietu ceturtdaļfinālā, ogrēniešiem jāizcīna vēl vismaz divas uzvaras.

Jāatzīmē, ka pērn "HK Ogre" Latvijas Virslīgas čempionātā finišēja tikai devītajā vietā, bet šosezon, iekļūstot ceturtdaļfinālā, var izcīnīt vismaz sesto pozīciju.

"Jūrmalas Sports" vienībai svētdien plkst. 13:00 Spuņņciemā jāpieveic "RVR/Garšu darbnīca" komanda. Lai turpinātu cīņu par medaļām, jūrmalniekiem visticamāk būs jāizcīna uzvaras visās atlikušajās četrās otrā posma spēlēs. Tikmēr "RTU", kam atlicis aizvadīt trīs spēlēs, jācer uz nelielu brīnumu. Tieši tāpēc svētdien nepalaid garām Sportacentrs TV tiešraidi no ASK sporta zāles starp "RTU" un "HK Ogre" vienībām plkst. 19:15.

Sestdien Dobelē plkst. 15:00 vienīgajā Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē sievietēm šajā nedēļas nogalē Dobeles SS uzņems pastarīti "Salaspils HK" vienību.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv