Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts Dobeles "Tenax" zaudē Viļņā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Dobeles "Tenax" zaudē Viļņā
Dobeles Tenax
Foto: Jānis Slišāns

Minimālu zaudējumu Baltijas handbola līgā piedzīvoja Latvijas vicečempioni Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 25:26 (13:14) atzina Lietuvas galvaspilsētas kluba "VHC Sviesa" pārākumu.

Šajā spēlē Dobeles komandai palīdzēt nevarēja Edgars Štelfs, Sergejs Kalniņš, Jānis Lībergs, Gints Apals, Edgars Dāvidsons un Artūrs Kuģis. Tomēr neskatoties uz tālo ceļu, dobelnieki spēlēja ļoti centīgi, neļaujot pretiniekam brīvi uzbrukt, kā arī pašiem labi veidojot uzbrukumus un gūstot vārtus neļāva pretiniekam atrauties vairāk kā par +2, bet puslaika vidū, labi spēlējot vārtsargam Ivaram Lācim, izvirzīties vadībā ar 12:10. Tomēr puslaika beigās atkal lietuvieši rezultātu izlīdzināja un puslaiks beidzās ar 13:14.

Arī otrais puslaiks sākās ar dobelnieku labu spēli un tas radīja atrāvienu ar +3. Līdz 45. spēles minūtei dobelnieki spēlēja labāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, tomēr sāka izpausties tas, ka spēle notiek Lietuvā, jo bieži vien tiesneši laukumā sāka pieņemt savādus lēmumus, protams, par labu laukuma saimniekiem, kas izsita no spēles dobelniekus.Tomēr ar palīdzību lietuvieši nespēja gūt vārtus pat ātrajos uzbrukumos, abās komandās parādījās nogurums, kas noveda pie daudzām kļūdām.

Tomēr, spēle bija līdzīga arī piecas minūtes pirms mača beigām - 24:24. Tikai minūti pirms beigām dobelnieki izvirzījās vadībā pēc Kaspara Bilkšta metiena (25:24). Tūlīt pēc tam sekoja nesaprotams 2 minūšu noraidījums Kristapam Pintānam, un lietuvieši izmantoja šo noraidījumu, izlīdzinot rezultātu (25:25).

45 sekundes līdz spēles beigām, Kaspars Bilkštis metiens diemžēl trāpīja pa stabu. Atgriežoties aizsardzībā noraidījumu nopelnīja Aleksandram Krastiņam, atstājot dobelniekus četratā. Pēdējās spēles sekundēs tiesneši atkal piešķir ļoti apšaubāmu 7 metru soda metienu, kuru ar lielā grūtībām realizē Čuplinskas, nodrošinot savai komandai uzvaru - 26:25 (14:13).

Rezultatīvākais dobelniekiem bija Kaspars Straume, kurš guva septiņus vārtus, bet piecas reizes precīzs bija Kaspars Bilkštis.

Baltijas līga.
23. janvāris.
VHC Sviesa - Dobeles Tenax 26:25 (14:13)

Tenax: Kaspars Straume 7, Kaspars Bilkštis 5, Mārtiņš Lībergs 5(2), Didzis Cālbergs 3, Aleksandrs Krastiņš 2, Aigars Bisenieks 2, Arturs Meluškāns 1.

Izmantotie resursi:
Zemgales regionalais handbola klubs

     [+] [-]

, 2011-01-26 09:54, pirms 13 gadiem
Un cik ilgi informācija jau papildinās?

     [+] [-]

, 2011-01-26 14:36, pirms 13 gadiem
ultramens rakstīja: Un cik ilgi informācija jau papildinās?
Būs baigais teksts, raksta jau trešo dienu