Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 handbolistes uzsāks cīņu Islandē

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas U17 handbolistes uzsāks cīņu Islandē
Latvijas U17 handbola izlase Slovākijā
Foto: handball.lv

Nedēļas nogalē Latvijas U17 sieviešu handbola izlase Islandē aizvadīs 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, tiekoties ar Nīderlandes, Vācijas un Islandes vienaudzēm.

Uz kvalifikācijas mačiem Latvijas izlase ceturtdien devās 12 spēlētāju sastāvā. Treneres Ginta Ozoliņa un Rita Lielā komandā iekļāvušas handbolistes no Jēkabpils, Skrīveriem, Ludzas un Dobeles.

Pirmā spēle pēc mūsu laika Latvijas handbolistēm paredzēta piektdien vēlu vakarā plkst. 23:00 ar Vāciju. Sestdien plkst. 18:00 tiksimies ar Nīderlandi, bet svētdien plkst. 17:00 - ar Islandi.

Mūsu meitenēm Islandē gaidāmas ļoti smagas spēles. Pirms diviem gadiem Vācijas un Nīderlandes U17 izlases spēlēja finālturnīrā, bet Islande ar četriem izcīnītajiem punktiem kvalifikācijā palika tikai pussoļa attālumā no tā. Lai arī komandu sastāvs šoreiz, protams, būs cits, tomēr vēsturiskos rezultātus nedrīkst neņemt vērā.

Iepriekšējo reizi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas U17 sieviešu izlase piedalījās 2009. gadā, piedzīvojot divus zaudējumus pret Igauniju un Franciju. Arī šoreiz iekļūt finālturnīrā, kur vietu nodrošinās divas labākās grupas komandas, būs ļoti, ļoti grūts uzdevums.

Latvijas U17 handbola izlase šajā gadā piedalījās divos pārbaudes turnīros "Kempa CUP 2013" (Slovākijā) un "Baltic Cup 96" (Somijā), kuros izcīnīja tikai vienu uzvaru 12 spēlēs - 22:17 pret Igauniju. Ar rezultatīvāko spēli šajos turnīros izcēlās tikai 14 gadus vecās Simona Ārmane un Žanete Kukurāne.

Latvijas izlases sastāvs Islandē: Simona Ārmane, Elīna Balanda, Valda Balanda, Endīne Bērziņa, Laine Donāne, Samanta Galvanovska, Žanete Kukurāne, Ieva Laizāne, Amanda Lukašenoka, Agnija Malceniece, Elīna Oļipova, Katrīna Sačkova
Treneres: Ginta Ozoliņa, Rita Lielā
Fizioterapeite: Viktorija Karjagina

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv



     [+] [-]

, 2013-03-22 16:13, pirms 12 gadiem
sporttv.is