Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss jauniešiem noslēdzās ar Jēkabpils, Dobeles un Ludzas uzvarām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kauss jauniešiem noslēdzās ar Jēkabpils, Dobeles un Ludzas uzvarām
Foto:Latvijas handbola federācija.

Aizvadītājā nedēļas nogalē Salaspilī norisinājās Latvijas kauss jauniešiem handbolā 2021.Divās dienās tika aizvadītas 30 spēles piecās grupās. No šī handbola festivāla ar diviem Latvijas Kausiem mājās devās Jēkabpils sporta skola, tāpat divus kausus mājās pārveda Dobeles sporta skola, bet piektais kauss ceļoja uz Ludzas novada sporta skolu.

U14 meiteņu konkurencē uzvaru izcīnīja Jēkabpils SS, lai gan šajā vecuma grupā katra komanda spēja divas reizes uzvarēt un tikpat reizes pretiniecēm piekāpties, Jēkabpils komanda spēja turnīru noslēgt ar vislielāko vārtu +/- attiecību. Arī U13 meiteņu turnīrā uzvara Jēkabpils SS, šajā grupā Jēkabpils handbolistes izcīnīja četras uzvaras četrās spēlēs un pārliecinoši kļuva par Latvijas Kausa ieguvējām.

Kā pēc turnīra atzina viena no Jēkabpils SS trenerēm, Kornēlija Borodovska, ir patīkami atkal atgriezties laukumā un spēlēt pret citām komandām: “Patīkami atgriezties darbā ar jaunajām handbolistēm iekštelpās. Tik sen nebijām spēlējušas pret citām komandām, ka piespēles neizdevās, metieni gāja garām vārtiem, jo no uztraukuma slīdēja bumbas ārā no rokām. Otrajā spēļu dienā meiteņu prasmes, mērķtiecība uzlabojās, sekmīgi nospēlējām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Protams, vislielākais prieks ir par grūtā un sūrā spēļu praksē iegūto kausu. Man ir gandarījums par stabilo aizsardzību un vārtsardzes teicamo sniegumu.”

U14 zēniem ar trīs uzvarām trīs spēlēs, kā Latvijas Kausa ieguvēji mājās devās Ludzas NSS handbolisti, bet U13 un U12 vecuma grupās ar sešām uzvarām un diviem kausiem uz Dobeli devās Dobeles SS jaunā handbolistu paaudze.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija