Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jānis Pavlovičs spēlēs Austrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jānis Pavlovičs spēlēs Austrijā
Jānis Pavlovičs jauno sezonu sāks vienā no titulētākajiem Austrijas klubiem "West Wien".
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas rokasbumbas izlases labās malas spēlētājs Jānis Pavlovičs nākamo sezonu aizvadīs vienā no titulētākajiem Austrijas handbola klubiem SG "INSIGNIS West Wien". Līgums parakstīts uz vienu sezonu. Pagājušajā sezonā Pavlovičs bija viens no labākajiem spēlētājiem "Bad Neustadt" rindās Vācijas 3. līgā.

"Bija iespējas spēlēt Vācijas 3. līgā, tomēr Austrijas virslīga ir pavisam cits līmenis un arī iespējas pilnveidoties šeit ir daudz lielākas," savu izvēli skaidro Jānis Pavlovičs. "Vīnes klubs ir profesionāla komanda, kas trenējas divas reizes dienā, un pēc ne visai sekmīgās pagājušās sezonas tā cer atgriezties starp līderēm. Komandā ienākuši serbu un horvātu spēlētāji, tās sastāva komplektēšana vēl turpinās un tā būs spēcīgāka nekā pagājušajā sezonā. Spēlēšu savā labajā malā un dažkārt mainīšu labā insaida pozīcijā serbu spēlētāju. Līgums man ir uz vienu sezonu, bet viss pārējais atkarīgs no manis paša - ja labi spēlēšu, tad būs piedāvājums palikt. Austrijas handbola līgas līmenis ir pietiekami augsts, tā ka viegli nebūs."

"West Wien" komandas galvenais treneris ir lietuvietis Romass Magelinsks, kurš 2010./2011. gadā bija Austrijas izlases galvenā trenera asistents. Komandai ir jauns ģenerālsponsors - INSIGNIS - un līdz ar to lielākas ir iespējas izveidot spēcīgāku sastāvu. Vīnes klubs pagājušajā HLA (Austrijas handbola līga) čempionātā ieņēma tikai 7. vietu, kas pieckārtējiem čempioniem godu nedara (pēdējo reizi tituls iegūts vēl 1993. gadā, bet nākamajā sezonā "West Wien" pat bija EHF Čempionu kausa izcīņas jeb pašreizējās Čempionu līgas pusfinālā). Vīnes komandas pazīstamākie spēlētāji ir Austrijas izlases handbolisti Patriks Fēlzers un Romāns Vilčinskis, kurš 2007. gadā bija pat Vācijas 1. bundeslīgas labākais vārtu guvējs (spēlēja Berlīnes "Fuchse" rindās). Komandā no Spānijas jau pērn atgriezās Lietuvas izlases spēlētājs Augusts Strazds, bet tagad no tā paša Toledo kluba atnāca arī serbu ārējais kreilis Milans Ivanovičs (bija Serbijas čempions ar "Vojvodinu", spēlēja Skopjes "Metalurg", bija Austrijas čempions ar Bregenzu 2010. gadā), komandā iekļāvušies horvāti Tomislavs Lazaričs un pieredzējušais vārtsargs Sandro Udovičs. Iespējami vēl citi papildinājumi, bet pēdējais no tiem pagaidām ir Latvijas izlases spēlētājs Jānis Pavlovičs.

Pirmā spēle jaunajā HLA čempionātā "West Wien" komandai būs 31. augustā Insbrukā, bet 9. septembrī pirmajā spēlē savā laukumā tā uzņems eksčempionu Bregencas klubu. Atgādināšu, ka pagājušajā sezonā Austrijas čempiona titulu "Alpla HC Hard" rindās ieguva Jānis Glušaks.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 17:48, pirms 12 gadiem
jautājumu nav