Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax Dobele" pārliecinoši iekļūst Virslīgas finālā, HK "Ogre" - soli no tā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Tenax Dobele" pārliecinoši iekļūst Virslīgas finālā, HK "Ogre" - soli no tā
"Tenax Dobele". Foto: Ritvars Raits

Par "SynotTip" handbola Virslīgas pirmo finālisti kļuvusi "Tenax Dobele", kas arī otrajā pusfināla sērijas spēlē izrādījās krietni spēcīgāka par savu pretinieci SK "Latgols", ko šoreiz sakāva ar 38:18 (21:10). Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar septiņiem vārtu guvumiem bija Nils Kreicbergs, bet labākā spēlētāja balvu saņēma jaunais vārtsargs Ritvars Putra. Pusfināla sērijā starp komandām "Celtnieks Rīga" un HK "Ogre" pirmajā spēlē ārkārtīgi aizraujošā cīņā ar 34:33 uzvarēja ogrēnieši. Deviņus vārtus Ogres komandas labā guva Toms Lielais, bet ar astoņiem goliem izcēlās Renāts Hovratovičs.

Pusfināla sērijas pirmo spēli abas vienības aizvadīja tikai vakar, bet arī tā notika Dobelē. Dobelnieki, būdami laukuma saimnieku lomā, vakar uzvarēja ar 33:20. Arī sērijas otrais mačs norisinājās Dobelē, tikai šoreiz laukuma saimnieku statusā jau bija Ludzas "Latgols". Ja vakar ludzānieši vismaz pirmajā puslaikā vēl vairāk vai mazāk spēja turēt līdzi titulētajai "Tenax Dobele", tad šodien jau 10. minūtē viņi bija nonākuši iedzinēju lomā ar 3:9. Pēc pirmā puslaika Dobeles komanda atradās vadībā ar 21:10. Arī otrajā puslaikā nekāda intriga neuzradās, "Tenax Dobele" savus pretiniekus sakāva ar 38:18, sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem triumfējot ar 2:0.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar septiņiem vārtu guvumiem bija Nils Kreicbergs, piecus golus iemeta Māris Veršakovs, pa četriem – Ričards Juzups, Kristers Plūme un Nils Aivis Miķelsons, bet pa trim – Danilo Osadčijs un Egils Politers. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Oskars Arājs un Emīls Kurzemnieks, bet ar vienu – Danilo Rogozins, Mārtiņš Ozoliņš, Antons Suleiko un Andis Ērmanis. Ludzas komandas labā pa četriem vārtiem guva Eduards Malahovs un Renārs Grebeņņikovs, trīs – Edvīns Matvejenko, pa diviem – Georgijs Dobriņins un Guntars Lipskis, bet pa vieniem – Aivars Strazds, Leno Daniels Kozlovskis, Edijs Kušners un Ivo Legkojs.

HK "Ogre" uzvar Rīgā un sper soli fināla virzienā

Spēles starp "Celtnieks Rīga" un HK "Ogre" rezultātu pirmajā minūtē atklāja rīdzinieks Rihards Leja (1:0), bet jau nākamajā minūtē sekoja ogrēnieša Toma Lielā atbilde – 1:1. Rīgas komandai mača sākumā izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, ogrēnieši gan nekur tālu viņus nelaida, bet 25. minūtē pat izvirzījās vadībā ar 13:11. Pēc pirmā puslaika uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 15:15. Toties otrajā puslaikā vadībā lielākoties jau atradās Ogres handbolisti, lai gan arī laukuma saimnieki pāris reižu pārņēma vadības grožus. 58. minūtē pār Artūra Kļaviņa trāpījuma "Celtnieks Rīga" izvirzījās vadībā ar 32:31. Ogres komanda atbildēja ar trim goliem pēc kārtas, ko iemeta Toms Lielais, Renāts Hovratovičs un Andris Pozņaks – 34:32. Rīdzinieku labā vienus vārtus vēl paspēja gūt Rihards Leja, tomēr tik svarīgo uzvaru ar 34:33 izcīnīja HK "Ogre", kas sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1:0.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar deviņiem vārtiem vija Toms Lielais, kurš astoņus golus iemeta jau pirmajā puslaikā, bet otrajā pretinieki viņu cītīgi sedza individuāli. Tad lielā vietā līdera lomu uzņēmās Renāts Hovratovičs, kuram šajā mačā astoņi vārtu guvumi. Piecus golus iemeta Reinis Sļusarevs, pa četriem – Andris Pozņaks un Vjačeslavs Rutka, bet pa diviem – Jānis Bauze un Aivars Čikuts. Rīgas komandā rezultatīvākais ar deviņiem goliem bija Rihards Leja, septiņus iemeta Aleksijs Haisa, sešus - Aļaksandrs Patcikailiks, četrus – Dmitrijs Petuhovs, divus – Jānis Gremzde, bet pa vienam – Mads Renfordts un Mareks Černousovs. Jau rīt Ogrē abas komandas tiksies vēlreiz, spēles sākums pulksten 19.00.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija