Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ar aizraujošu cīņu par 3.vietu noslēgsies handbola Virslīgas regulārais turnīrs

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Ar aizraujošu cīņu par 3.vietu noslēgsies handbola Virslīgas regulārais turnīrs
Arvis Laganovskis (HK Ogre)
Foto: Ritvars Raits

Sestdien ar spēlēm Ludzā, Rīgā, Dobelē un Ogrē noslēgsies Latvijas Virslīgas čempionāta regulārais turnīrs. Uz trešo vietu joprojām pretendē "Jūrmalas Sports", "HK Ogre" un "SK Latgols" handbolisti.

Divkārtējie valsts čempioni "SK Latgols" sestdien plkst. 13:00 uzņems līgas vājāko komandu Stopiņu NHK, līderi Dobeles "Tenax" savā laukumā plkst. 17:00 spēlēs ar "Jūrmalas Sports", bet "HK Ogre" plkst. 19:00 cīkstēsies ar ASK/LU. šajā trīs spēlēs izšķirsies, kā sarindosies komandas no trešajai līdz piektajai vietai.

Ar 24 punktiem trešo vietu turnīra tabulā šobrīd ieņem "Jūrmaals Sports". Atpaliekot par vienu punktu, ceturtajā pozīcijā ierindojas "HK Ogre", bet par vēl vienu punktu mazāk ir "SK Latgols".

"Jūrmalas Sports" trešo vietu var ieņemt, ja spēs pret līderiem paņemt vismaz vienu punktu. Abu komandu iepriekšējā cīņa Spuņņciemā noslēdzās ar graujošu "Tenax" panākumu - 36:19.

"HK Ogre" trešo vietu var ieņemt, ja paši izcīnīs uzvaru, bet "Jūrmalas Sports" piedzīvos zaudējumu Dobelē. Ogre pirmā riņķa spēlē ASK/LU pieveica ar 31:18.

"SK Latgols" trešo vietu var ieņemt, ja izcīnīs uzvaru, bet abas konkurentes sestdienas spēlēs piedzīvos zaudējumus. Ulbrokā čempioni svinēja panākumu ar 34:27.

Vēl sestdien plkst. 15:00 ASK sporta zālē "Celtnieks/LSPA" spēlēs ar RTU, bet šī mača iznākums vairs nevar ietekmēt komandu izvietojumu tabulā.

Latvijas Virslīgas čempionāta izslēgšanas turnīrā iekļūst astoņas spēcīgākās komandas (LAT-96 spēlē ārpus konkurences). Līderi Dobeles "Tenax" astotdaļfinālā spēlēs ar RTU, "Celtnieks/LSPA" - ar ASK/LU, "HK Vaiņode" spēlēs ar trešās vietas ieguvēju, bet 4. un 5. vieta tiksies savā starpā. Sērijā cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfinālu kārta tiks uzsāktas aprīļa pirmajā nedēļā. Atgādinām, ka Latvijas Virslīgas čempionāta labākie spēlētāji 22. martā pulcēsies Dobelē pirmajā Handbola Zvaigžņu spēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kura komanda izcīnīs trešo vietu?

  • 5

  • 16

  • 7