Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācijas 1. bundeslīgā trīs latvieši?

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Vācijas 1. bundeslīgā trīs latvieši?
Evars Klešniks

Līdzīgi kā Latvijā arī citur pasaulē tuvojas handbola sezonas noslēgums. Labākie Vācijas 2. bundeslīgā jau noskaidroti, savukārt 1. bundeslīgā atlikusi pēdējā izšķirošā kārta. Ieskatīsimies latviešu sasniegumos Vācijā.

Vācijas 1. bundeslīgā "Tusem Essen" komandā šobrīd spēlē tikai viens (pirms gada - neviens) Latvijas handbolists Evars Klešniks. Turnīra tabulā mūsu handbolista komanda ieņem 15. vietu, taču vienu kārtu pirms sezonas beigām komanda ir viena punkta attālumā no izkrišanas uz otro līgu. Klešniks nākošsezon Esenē nespēlēs, jo ir panācis vienošanos ar citu augstākās līgas klubu, taču tās nosaukumu vēl neatklāj.

Otrā Vācijas bundeslīgā ir sadalīta divās zonās - ziemeļu un dienvidu. Pa trīs Latvijas handbolistiem spēlē abās pusēs. Ziemeļos "Dessau-Roßlauer HV", kurā spēlē Mārtiņš Lībergs un Armands Uščins, izcīnīja 13. vietu, savukārt SG "Achim/Baden", kuras krāsas pārstāv Māris Veršakovs, ieņēma astoto vietu. No pieminētajiem spēlēt esošajā komanda turpinās tikai Uščins. Lībergs pārvāksies uz "Stralsunder HV" komandu, kas, nesen izcīnot pirmo vietu 2. bundeslīgā, jauno sezonu uzsāks spēcīgākā valsts līgā, bet Veršakovs pievienosies "Tusem Essen" komandai, kurā, kā jau tika minēts, šobrīd spēlē Evars Klešniks.

Visi trīs latvieši spēlē nozīmīgas lomas savā komandā. To apliecina arī statistikas rādītāji. Veršakovs ar 227/32 vārtiem ir līgas piektais (!!) rezultatīvākais spēlētājs. Desavas komandā Uščins 32 spēlēs guvis 141/14 vārtus, bet Lībergs 27 spēlēs bijis precīzs 126 reizes.

Dienvidos vienā klubā spēlē trīs latvieši. "EHV Aue" komandu, kas sezonu noslēdza 14. vietā, pārstāv Ivars Serafimovičs, Valdis Gūtmanis un vārtsargs Mareks Skabeiķis. Šogad līgumi ar klubu beidzas Serafimovičam un Skabeiķim. Ivars jau paziņojis, ka nākošgad "EHV Aue" komandā nepaliks. Par Mareka nākotni informācijas nav, bet Valdis turpinās spēlēs savā tagadējā klubā. Arī dienvidos mūsējie ir bijuši gana rezultatīvi - Gūtmanis 31 spēlē 120 goli, savukārt Serafimovičam 29 spēlēs 86/9 vārti.

Vēl viens latvietis Helmuts Tihanovs spēlēja pēc spēka ceturtajā Vācijas līgā - Saksijas oberlīgā, kur sargāja "SC DHfK Leipzig" vienības vārtus. Triumfējot savā līgā, Leipcigas komanda pakāpās uz trešo līgu, taču latvietis nākošgad spēlēs citur.

Veiksmīgas sakritības rezultātā jaunajā sezonā, iespējams, pasaules spēcīgākajā līgā Vācijas 1. bundeslīgā Latviju pārstāvēs trīs mūsu handbolisti - Mārtiņš Lībergs, Evars Klešniks un Māris Veršakovs.

Saistītie raksti:
Uščins pagarina līgumu
Gūtmanis pagarina līgumu, komanda zaudē
Veršakovs uz "Tusem Essen"
Serafimovičs kluba meklējumos
Lībergs uz "Stralsunder SV"

Izmantotie resursi:
handball-world.com
toyota-handball-bundesliga.de

     [+] [-]

, 2008-05-14 07:56, pirms 16 gadiem
būtu jau ļoti labi , ja spēlētu visi trīs

  -1 [+] [-]

, 2008-05-14 12:13, pirms 16 gadiem
viens neliels ieteikums. varbut pie katras teemas virsraksta vajag pievienot, piemeram, mazu simbolu, kursh noraadiitu sporta veidu, par kuru ir raksts. biezhi skirstot esportu, no virsrakstiem galiigi nevar noteikt par kadu sporta veidu ir rakstiits.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-14 15:03, pirms 16 gadiem
bildītes pēti

     [+] [-]

, 2008-05-14 16:29, pirms 16 gadiem
kristap, izlasot ievad var taču saprast, kas tā par tēmu?