Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Francija uzvar Norvēģiju, Slovēnija iemet 51 vārtus, Pētersona Islande neizglābjas

Agris Suveizda

Francija uzvar Norvēģiju, Slovēnija iemet 51 vārtus, Pētersona Islande neizglābjas
Francijas izlases vārtsargs Veslijs Pardēns. Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptē turpinās pasaules čempionāts rokasbumbā. Ja vakar vienīgajā mačā uzvarēja mājinieki ēģiptieši, tad šodien tika aizvadītas septiņas spēles E, F, G un H apakšgrupās.

Otrās spēļu dienas centrālajā duelī Francija, kas triumfējusi četros no iepriekšējiem sešiem pasaules čempionātiem, ne reizi nebija iedzinējas lomā un ar rezultātu 28:24 pieveica 2017. un 2019. gada pasaules vicečempioni Norvēģiju. Uzvarētāju labā ar deviņiem vārtiem izcēlās Kantēns Maē, bet norvēģus neglāba Sandera Sāgusena desmit vārti.

Visu otro puslaiku vadībā atradās Portugāle, kas galotnē bija vadībā arī ar pieciem vārtiem un ar 25:23 apspēlēja Islandi. Pa sešiem precīziem metieniem Migelam Martinšam un Bjarki Elisonam. Divi vārti Islandes rindās Rīgā dzimušajam Aleksandram Pētersonam, kurš turpina spēlēt Vācijas Bundeslīgas klubā "Lowen". Otrā šīs apakšgrupas spēlē Alžīrija Āfrikas duelī otrajā puslaikā atspēlēja septiņu vārtu deficītu un pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Maroku (24:23).

Graujošāko uzvaru svinēja Eiropas ceturtās vietas ieguvēja Slovēnija, kas ar 51:29 sakāva Āzijas vicečempioni Dienvidkoreju. Desmit vārtus slovēņiem guva Dejans Gajičs. Savukārt grupas otrā cīņā Baltkrievija galotnē nopelnīja neizšķirtu pret krieviem (32:32), kuri valsts sporta diskvalifikācijas dēļ čempionātā spēlē ar nosaukumu Krievijas Handbola federācijas izlase. Baltkrieviem desmit precīzi metieni Ņikitam Vailupovam.

Rīt pasaules un olimpiskā čempione Dānija tiksies ar Bahreinu, bet Eiropas čempione Spānijas spēlēs pret Brazīliju. No katras apakšgrupas cīņu par titulu turpinās trīs izlases. Finālspēle paredzēta 31. janvārī.

Pirmā kārta

DatumsSpēleLaiks
13.01.Ēģipte – Čīle35:29
14.01.Baltkrievija – FGR izlase*32:32
Alžīrija – Maroka24:23
Austrija – Šveice25:28
Slovēnija - Dienvidkoreja51:29
Norvēģija – Francija24:28
Portugāle – Islande25:23
Zviedrija – Ziemeļmaķedonija32:20
15.01.Katara – Angola16:30
Argentīna – Kongo DR19:00
Horvātija – Japāna19:00
Vācija – Urugvaja19:00
Spānija – Brazīlija19:00
Dānija – Bahreina21:30
Ungārija – Kaboverde21:30
Tunisija – Polija21:30

* Krievijas izlasei aizliegts spēlēt zem valsts vārda, tādēļ tā piedalīsies ar nosaukumu Krievijas Handbola federācijas (FGR) izlase.

Apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupaH grupa
KaboverdeBrazīlijaAngolaArgentīnaAustrijaAlžīrijaČīleBaltkrievija
VācijaSpānijaHorvātijaBahreinaFrancijaIslandeĒģipteDienvidkoreja
UngārijaPolijaJapānaKongo DRNorvēģijaMarokaZiemeļmaķedonijaFGR izlase
UrugvajaTunisijaKataraDānijaŠveicePortugāleZviedrijaSlovēnija