Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" noturas pret "Ogres SC"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Latgols" noturas pret "Ogres SC"
"Ogres SC" uzbrukuma līderis - Arvis Laganovskis
Foto: Ritvars Raits, eSports.lv

Vakar vienā no Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēlēm Ludzas "Latgols" uzņēma "Ogres SC". Visas mača 60 minūtes pagāja sīvā cīņā, bet galarezultātā tikai ar viena punkta pārsvaru pārāki izrādījās mājinieki – 32:31 (16:15).

Ogrēnieši Ludzā ieradās ar vienu minimālu zaudējumu pret "RVR-Vangaži" un tādu pašu panākumu pār "Jūrmalas Sportu". Ludzānieši pirms tam bija aizvadījuši tikai vienu spēli, kurā bez problēmās pārspēja Skrīveru handbolistus. Lai arī čempionāts tikai tikko kā sācies, bija skaidrs, ka uzvara noderētu katrai no pretinieku komandām.

Rezultātu pirmie atklāja "Latgola" handbolisti, taču viesi nekavējās atbildēt ar to pašu. Visā spēles gaitā laukuma saimnieki spēja saglabāt pāris vārtu handikapu. Vienīgais izņēmums bija pirmā puslaika vidus, kad Ogres Sporta centra komandai padevās labs izrāviens un Ludzas handbolisti nonāca zaudētājos ar 10:13. Latgalieši tomēr prata saņemties un, dodoties pārtraukumā, atkal bija atkarojuši vadību – 16:15.

Līdzīgā garā turpinājās arī mača otrais puslaiks, tiesa, ogrēniešiem vairs nebija lemts pārņemt vadību. "Ogres SC" pāris reižu izlīdzināja rezultātu, kā arī gandrīz visu laiku atpalika ne vairāk kā par vienu punktu, bet salauzt cīņas gaitu viņiem nebija lemts. Šajā puslaikā katra no komandām guva pa 16 vārtiem un "Latgolam" ar to pietika, lai nosargātu uzvaru ar minimālu pārsvaru – 32:31.

Portāls eSports.lv sazinājās ar „Ogres SC” treneri Natāliju Kudrjavcevu un lūdza viņas komentāru par šo spēli. Kudrjavcevas kundze izteicās ļoti tieši, norādīdama, ka ir neapmierināta ar tiesāšanu un uzskata, ka tieši soģu neobjektīvā darbība bija par iemeslu tam, ka viņas vadītā komanda zaudēja. Ja no paša spēles sākuma abām komandām būtu tiesāts vienādi godīgi, mačs varēja ievirzīties pavisam citā gultnē. Jā, pretinieku komandai tika piešķirts daudz vairāk noraidījumu, nekā ogrēniešiem, bet tas notika jau pašās spēles beigās, kad praktiski neko vairs neizšķīra.

Latvijas čempionāts handbolā vīriešiem

Latgols - Ogres SC 32:31 (16:15)
Latgols : Tuminskis 10, Brics 7/1, Savickis 6, Krištopāns 4, Pegasovs 3 un Bārbals 2. 7 m: 2/1, 3 brīdinājumi, 18 soda minūtes, 2 sarkanās kartītes (Tuminskis un Tretjakovs 3×2 min).
Ogres SC : Arv. Laganovskis 15/2, Avotiņš 5, Pozņaks 4, Mancurovs 3, Bauze 2, Art. Laganovskis 1 un Želna 1. 7 m: 2/2, 3 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: U.Dzērve/A.Rutkovskis.

Vēl vienā virslīgas spēlē "RVR-Vangaži" ar 34:28 (14:14) uzvarēja "Stopiņu NHK". Spēle starp "Jūrmalas Sportu" un "RTU" nenotika.

Izmantotie resursi:
handball.lv

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 20:13, pirms 16 gadiem
neteiktu, ka tiesāšana bija neobjektīva!!! to var redzēt pēc noraidījumiem...
drīzāk Ludzai vairāk palīdzēja mājas sienas.
Ludzai 2. puslaikā bija +1~2, ne reizi neizsķirta nebija!

     [+] [-]

, 2008-10-13 20:24, pirms 16 gadiem
nemaz nezināju ka Ogrei ir handbolla komanda

     [+] [-]

, 2008-10-13 21:18, pirms 16 gadiem
Protams, ka uz tiesneshiem novel visu

     [+] [-]

, 2008-10-13 22:04, pirms 16 gadiem
AssKing rakstīja: neteiktu, ka tiesāšana bija neobjektīva!!! to var redzēt pēc noraidījumiem...
drīzāk Ludzai vairāk palīdzēja mājas sienas.
Ludzai 2. puslaikā bija +1~2, ne reizi neizsķirta nebija!
1. Kudrjavceva nav tā, kura kaut ko izdomās vai runās lieku.
2.Neizšķirts rezultāts 2.puslaikā bija, tikai nevis pāris reižu, bet precīzi 3 reizes.

     [+] [-]

, 2008-10-13 22:28, pirms 16 gadiem
nu nespēlēja Ogre labāk un viss...viens Laganovskis vilka..

  -2 [+] [-]

, 2008-10-14 18:05, pirms 16 gadiem
spēlēja normāli,bet soģi arī svilpa {normāli}>Spēle bija līdzīga,tā kā tiesāšana daudz ko izšķīra.Kur tas redzēts ka galdiņš tiesnesim iesaka dot divas minūtes???Pozņakam no Ogres formu saplēsa vismaz piecas reizes,beigās jau ņirgādamies plēsa.....Rutkovskis kā tiesnesis jau sen norakstāms...

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 00:09, pirms 16 gadiem
Haaa, haa...autoella sasmiidinaaja! Citeeju:" Kur tas redzēts ka galdiņš tiesnesim iesaka dot divas minūtes???" Es nevienam neko neieteicu...manos pienaakumos ietilpst dot 2 min. par nepareizu mainju un atgaadinaat tiesnesim,ka 2. reizi briidinaajumu nevar dot,ja vinjsh to nav piefikseejies!
Forma tika sapleesta 3 reizes...pie tam,ja jau vienreiz sapleesh,tad ar leikoplastu saliimeeta toch taa netureesies,taapeec taa nebija nekaada njirgaashanaas!!!Bija ciinja...spraiga,emocijas...kam vairaak,kam mazaak!
Nu ja...ar tiesaashanu gan bij kaa bij...bet nu uzskatu,ka Rutkovskis tiesaa labaak nekaa dazhi labi Lv tiesneshi,kam nav nekaadas kategorijas...

     [+] [-]

, 2008-10-15 13:56, pirms 16 gadiem
Nr3 biji sis speles inspektors? liekas jau ka ne, jo runa gan tresaja persona, gan sava varda, fig paimjosh. jus te pereties par tiesasanu, nokosanu bla bla bla...... paskataties speles protokolu.... ''noraidijumi neka nedeva speles beigas bija'' pedeja minute bija tikai 2 noraidijumi,pareizak sakot speles pedeja minute. pec protokola spriezot pedejas 12 sekundes ogre bija divu viru vairakuma, tas ir gana pietiekosi, lai varetu atri vismaz izlidzinat rezultatu. rezzumejot, protams, ka vienmer labak ir nopert tiesnesus, jo vinjsh nenoshivlpa tur kaut ko un ta talak, bet savas vainas un kludas zaudejuma neapspriest. tiem, kas nezin, paskaitat cik tiesnesu paru vispar lv ir un tad priecajaties, ka vispar ir kas tiesa

     [+] [-]

, 2008-10-15 23:30, pirms 16 gadiem
Kas par tautu te salasiijusies!
Nee,es neesmu inspektors...un nevaru saprast,kura vieta manaa komentaaraa lika shaubiities par to, apendiks11!

Nu ja...par paareejo piekriitu apendiksam...
Bet paturpinot par tiesneshiem...paraadaas jau arii pa kaadam jaunam, zaljam tiesnesim...bet tiesaashanas liimenis ta ir pilniigi chau,jo jaamaacaas tak pashmaaciibas celjaa...

     [+] [-]

, 2008-10-16 12:59, pirms 16 gadiem
Mh... Rutkovskis taču ir Ludzas čalītis. Jau zemapziņas līmenī viņš svilps par labu Ludzai...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 13:37, pirms 16 gadiem
tas nav nekaads briinums, ka machu noraka tiesneshi, jo tie ir vieteejiee un nevienu reizi vien vinji saveejiem tur velk.. peec savas pieredzes...
turklaat gribeetos arii Ludzaa kaadreiz ieraudziit, kaadu komisaaru nevis vieteejos komisaareljus..
ja galdinsh un tiesneshi ir vieteejie, tad respect tai komandai, kura no Ludzas paarbrauc ar 2iem punktiem..
nu vieniigi ASK vinjiem nesanaaks nokost un apzagt, domaaju moraali

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 17:37, pirms 16 gadiem
tas nav nekaads briinums, ka machu noraka tiesneshi, jo tie ir vieteejiee un nevienu reizi vien vinji saveejiem tur velk.. peec savas pieredzes...
turklaat gribeetos arii Ludzaa kaadreiz ieraudziit, kaadu komisaaru nevis vieteejos komisaareljus..
ja galdinsh un tiesneshi ir vieteejie, tad respect tai komandai, kura no Ludzas paarbrauc ar 2iem punktiem..
nu vieniigi ASK vinjiem nesanaaks nokost un apzagt, domaaju moraali

Pirmkart trener tu esi kadreiz skatijies handbolu?????
Otrkart saja spele bija komisars Peteris Lamberts.
Treskart es pats skatijos speli tad tiesnesi notiesaja ljoti augsta limeni,un pretenziju es tur nekadu neredzeju,jo Rutkovskis ir EHF tiesnesis, un vinjs savejiem nav nekad palidzejis,to es pats zinu pec pieredzes.
A galdinjam ar tiesasanu nav nekada sakara un vinji rezultatu nevar nekadi ietekmet.
Ja runajot par ASK liela dalja komandas lideru ir no Ludzas rajona(Babra,Pavlovics,Kusners,Jurdzs), un vinji Latvija ir limeni augstaka neka parejas komandas un par vinjiem spriest nevajag.
Ja runajot par speli,tad Ogre ir klat pievilkusi un komanda vinjiem ir laba ar labu treneri.Vienkarsi tads ir sports un nepaveicas vinjiem ari,jo beigas daudz pasi neiemeta,luk tadelj ari zaudejums.
Bet tu trener kadreiz aizej apskaties kadu speli,kaut vai sajas brivdienas kad ASK speles pret Bosnijas klubu,varesi paskatities ka "tiesnesi pietiesa,ka galdinjs palidz uzvaret"",noderes nakamreiz rakstot komentarus, kur izskatas ka handbola tu neka galigi nejedz

     [+] [-]

, 2008-10-16 18:21, pirms 16 gadiem
Manupraat, speelee bij vairaak taadu briizhu,kad tiesaashana bij par labu Ludzas komandai...tas ir mans viedoklis...bet(joprojaam, manupraat) tas ir logjiski,ja striidiigaas situaacijaas vairaakumaa gadiijumu tomeer priekshroka tiek atdota maajiniekiem,lai arii kas tiesaa...
Bet tas,ka Ludzu vienmeer velk saveejie tiesneshi ir pilniigs sviests.Taadiem,kas taa domaa, tieshaam ieteiktu palasiit speeles noteikumus un kaadreiz arii aiziet uz kaadu speeli..un tikai tad ziimeeties!

     [+] [-]

, 2008-10-16 22:10, pirms 16 gadiem
Prieks, ka baigaas debates te notiek,vairaak taadu.
Nr. tas ir pilniigi normaali,ja tiesneshi piepaliidz maajniekiem,tas ir visaa Eiropaa

     [+] [-]

, 2008-10-17 23:10, pirms 16 gadiem
ljoti atvainojos, ja kaa aizskustinaaju Juusu juutas un par to, ka pie galdinja bija Peeters..
tas tik priecee, ka vinsh bij tur
tas, ka vinji ir EHF tiesneshi, tas jau neko nenoziimee..
mums daudzi tiesneshi Latvijaa ir ar taadu kategoriju, tachu vieniigais paaris, kas speeli var noshvilpt augstaa liimenii ir Renaars un Zigmaars
es skatos un kko saprtotu no handbola
bucha avanekakucim

     [+] [-]

, 2008-10-19 00:04, pirms 16 gadiem
Nu par Renaara un Zigmaara kompetenci tesaashanaa nav komentaaru!
Bet nu Rutkovskis ir sanjeemis ne vienu vien balvu tiesaashanaa LV...taa ka tas nav tikai mans viedoklis par vinja tiesaashanas liimeni!